четвъртък, октомври 21, 2021

Жена заля с кофа вода Кирил Петков в Пловдив. Той: Ще ми върви

Следващото управление на страната ще е коалиционно, убедени са Петков и Асен Василев

Последно

Екзотика: България без първа дама, ако изберем Герджиков за президент

България остава без първа дама за пръв път в историята си, ако ректорът на Софийския университет и...

Важно за всички българи: Как и къде се вади зелен сертификат

Зеленият сертификат е документ за завършена ваксинация, доказано преболедуване или отрицателен тест за COVID-19. Той може да...

Министър Кацаров: Сертификат за деца само над 18 г, от утре учениците в София са онлайн

Народът ни е изправен пред огромно изпитание и много хора не си дават сметка, че всеки 7-и,...

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков проведе среща с граждани на главната улица в Пловдив, съобщи БНТ. Още в началото на разговора му с пловдивчани Петков и събеседниците му бяха залети с кофа вода, хвърлена от близка тераса.

Бившият министър обаче реагира с чувство за хумор на ситуацията и обясни, че ще му върви по вода на изборите. Жената, която изсипа кофата, се оправда, че го е направила неволно.

Кирил Петков и Асен Василев ще водят листите на коалиция „Продължаваме промяната“ в родните си градове – Пловдив и Хасково. Това стана ясно днес по време на посещението им в Пловдив, където продължава събирането на подписи в подкрепа на регистрацията им за участие в изборите. Двамата остават на позицията, че няма да се явяват с общи листи с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Но още следващата седмица се готвят да подпишат с двете формации основни принципи за бъдещо коалиционно управление след изборите.

Следващото управление на страната ще е коалиционно, убедени са Кирил Петков и Асен Василев. И вече правят конкретни стъпки в тази посока. Още във вторник се надявам да седнем с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и да подпишем едни основни принципи на бъдещо коалиционно управление. Ние не трябва да се опитваме да правим политически инженеринг, ние трябва да кажем това са ни общите цели, на които сме всички съгласни, това са принципите на бъдещото управление, заяви Кирил Петков.

Петков и Василев не изключват да водят разговори и с ГЕРБ и ДПС, но само при условие, че двете партии признаят конкретни свои грешки. Първото нещо е да кажат – не е нормално 2 милиарда да се дадат на 20 компании, не е добре да се строят язовири за 630 милиона два пъти или пет пъти пазарните цени, а за ДПС първото нещо, което трябва да кажат е – признаваме, че Делян Пеевски е един от корумпираните хора, неслучайно нашите външни партньори го обявяват на листа „Магнитски“, допълни Кирил Петков.

Коалицията „Продължаваме промяната“ ще заложи на по-къси листи, но с качествени имена, а основно условие към всеки кандидат е да подпише договор, с който маха банковата тайна пред всички български институции. Най-различни имена в момента чувам, че се опитват да се асоциират с нас. Някакви хора даже ходят по различните бизнеси да събират пари от наше име, обясни Петков. Въпреки че новата коалиция вече се регистрира в ЦИК, събирането на подписи за участие в изборите продължава.

Има някой път и невалидни подписи, някой път могат и да се добавят подписи, така че по-добре да си съберем подписи, за да няма проблеми, обясни Асен Василев.
И докато Кирил Петков обясняваше как може да се регулира цената на тока, жена от близката кооперация поля него и журналистите с вода. Обясни, че го е направила без да иска.

Най-нови

Важно за всички българи: Как и къде се вади зелен сертификат

Зеленият сертификат е документ за завършена ваксинация, доказано преболедуване или отрицателен тест за COVID-19. Той може да се получи от мястото на...

Министър Кацаров: Сертификат за деца само над 18 г, от утре учениците в София са онлайн

Народът ни е изправен пред огромно изпитание и много хора не си дават сметка, че всеки 7-и, приет в болница умира, каза...

Късметче на деня за 18 октомври 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 октомври 2021 година Щастието ще дойде при теб, когато си на правилния път. Не...

Три са зодиите, които са царе на моногамната любов

Тези зодии са сигурни в избора си и когато се влюбят, то определено е за дълъг период. Сериозни и лоялни, те няма...

Мощна молитва към Иисус Христос

Молитвите са силни думи с много положителна енергия, които могат да ни помогнат да станем много по-добри и духовно извисени хора. Разбира...

Още интересни публикации