вторник, август 16, 2022

Живот като на кино: Тъстът на брат Галев се уреди с 4 бона заплата

Златният дъжд започва, след като Юлиана роди третото дете на дупнишкия бос

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

С 4000 лв. месечна заплата се е уредил тъстът на Пламен Галев, показа проверка на bgdnes.bg. Тома Бельовски се сдобива с прелюбопитния прякор в родната си Дупница, след като дъщеря му Юлиана ражда дете от мафиота. Малко след това скромното семейство Бельовски започва солидно да се замогва финансово, разказват хора от града. Докато щерката отглежда в охолство отрочето на брат Галев, то таткото поема част от бизнеса, свързван с изчезналите мафиоти.
На Тома Бельовски е поверена фирма „Атомик Инвест“.

Юлиана роди третото дете на Галев

Първоначално компания като управители му правят други хора, но от 15 май тази година тъстът на Галев става едноличен бос. Според отчета на фирмата разходите за годишно възнаграждение на управителя са 53 хил. лв. В замяна на солидната сума Бельовски трябва да надзирава работата на лифта, тръгващ от хижа „Пионерска“ и водещ до Рилските езера и едноименната хижа. За него в Дупница се твърди, че е контролиран от Брята Галеви. Формално такава връзка трудно може да бъде установена заради множеството офшорки.

Собственици на „Атомик Инвест“ са община Сапарева баня и фирма „Рила Спорт“ с близо 80 процента от акциите. Зад самата „Рила Спорт“ стоят един куп офшорни фирми от Белиз, Кипър и Британските Вирджински острови, за чиято собственост формално са посочени местни рибари или безработни. Босовете от странство от своя страна упълномощават хора, близки до Галеви, да им движат бизнеса у нас. Сред тях към днешна дата е и Ивайло Проданов, бивш шеф на ГДБОП в Благоевград. Впоследствие той е назначен за оперативен помощник на главния секретар на МВР.

Проданов се разделя скоропостижно с поста си след избухналия скандал със срещата между Галеви и тогавашния вътрешен министър Румен Петков. В парламентарната комисия, разследваща аферата, депутати обявиха, че рандевуто е организирано от Проданов, който е представител на Ангел Христов и Пламен Галев във вътрешното министерство.
Именно Проданов е и човекът, който представлява „Рила Спорт“ на последното общо събрание на стопанисващата лифта фирма „Атомик Инвест“ през май тази година. На него за едноличен управител на лифта е избран именно Тъста на Галев Тома Бельовски.

Лифтът към Рилските езера е изкарал 679 хиляди лева печалба за 2019 г.

Историята около самия лифт е изпъстрена с доста скандали. През 1997 г. Национално управление на горите предоставя на община Сапарева баня правото на ползване на 17 декара от парк Рила. Върху тях трябва да бъде изградена седалкова въжена линия. В договора изрично е посочено, че общината се задължава да запази правото на собственост на лифта и да не го преотстъпва. Четири години по-късно с цел изграждането на лифта е учредена фирмата „Атомик инвест“, в която общината притежава минимален дял, а останалите акции са на частни фирми.

След изграждането на съоръжението е извършен одит от Сметната палата на община Сапарева баня. В него остро е критикуван дружественият договор на „Атомик Инвест“, тъй като той не гарантира, че правото за строеж на лифт няма да бъде преотдавано. Малко след това акциите на частните фирми са изкупени от дружеството „Рила Спорт“, а лифтът най-после е построен и почва работа. По това време фирмата е смятана за близка до кадри от НДСВ. Впоследствие контролът е поет от Пламен Галев и Ангел Христов, разказват хора от родната им Дупница.

Покрай изчезването на Янек Миланов, чиято последна среща е с бившия гард на братя Галеви – Васил Капланов-Каплата, отново се заговори за бизнеса на мафиотите в Дупница. След скандалното бездействие дни наред от местни ченгета се стигна до намеса на главния прокурор Иван Гешев, който обяви, че започва щателна проверка на фирми, свързани с изчезналите мафиоти.

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации