сряда, септември 27, 2023

Живот като на кино: Тъстът на брат Галев се уреди с 4 бона заплата

Златният дъжд започва, след като Юлиана роди третото дете на дупнишкия бос

Последно

Късметче на деня за 27 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 септември 2023 година Работи за щастието си сега, а...

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ...

С 4000 лв. месечна заплата се е уредил тъстът на Пламен Галев, показа проверка на bgdnes.bg. Тома Бельовски се сдобива с прелюбопитния прякор в родната си Дупница, след като дъщеря му Юлиана ражда дете от мафиота. Малко след това скромното семейство Бельовски започва солидно да се замогва финансово, разказват хора от града. Докато щерката отглежда в охолство отрочето на брат Галев, то таткото поема част от бизнеса, свързван с изчезналите мафиоти.
На Тома Бельовски е поверена фирма „Атомик Инвест“.

Юлиана роди третото дете на Галев

Първоначално компания като управители му правят други хора, но от 15 май тази година тъстът на Галев става едноличен бос. Според отчета на фирмата разходите за годишно възнаграждение на управителя са 53 хил. лв. В замяна на солидната сума Бельовски трябва да надзирава работата на лифта, тръгващ от хижа „Пионерска“ и водещ до Рилските езера и едноименната хижа. За него в Дупница се твърди, че е контролиран от Брята Галеви. Формално такава връзка трудно може да бъде установена заради множеството офшорки.

Собственици на „Атомик Инвест“ са община Сапарева баня и фирма „Рила Спорт“ с близо 80 процента от акциите. Зад самата „Рила Спорт“ стоят един куп офшорни фирми от Белиз, Кипър и Британските Вирджински острови, за чиято собственост формално са посочени местни рибари или безработни. Босовете от странство от своя страна упълномощават хора, близки до Галеви, да им движат бизнеса у нас. Сред тях към днешна дата е и Ивайло Проданов, бивш шеф на ГДБОП в Благоевград. Впоследствие той е назначен за оперативен помощник на главния секретар на МВР.

Проданов се разделя скоропостижно с поста си след избухналия скандал със срещата между Галеви и тогавашния вътрешен министър Румен Петков. В парламентарната комисия, разследваща аферата, депутати обявиха, че рандевуто е организирано от Проданов, който е представител на Ангел Христов и Пламен Галев във вътрешното министерство.
Именно Проданов е и човекът, който представлява „Рила Спорт“ на последното общо събрание на стопанисващата лифта фирма „Атомик Инвест“ през май тази година. На него за едноличен управител на лифта е избран именно Тъста на Галев Тома Бельовски.

Лифтът към Рилските езера е изкарал 679 хиляди лева печалба за 2019 г.

Историята около самия лифт е изпъстрена с доста скандали. През 1997 г. Национално управление на горите предоставя на община Сапарева баня правото на ползване на 17 декара от парк Рила. Върху тях трябва да бъде изградена седалкова въжена линия. В договора изрично е посочено, че общината се задължава да запази правото на собственост на лифта и да не го преотстъпва. Четири години по-късно с цел изграждането на лифта е учредена фирмата „Атомик инвест“, в която общината притежава минимален дял, а останалите акции са на частни фирми.

След изграждането на съоръжението е извършен одит от Сметната палата на община Сапарева баня. В него остро е критикуван дружественият договор на „Атомик Инвест“, тъй като той не гарантира, че правото за строеж на лифт няма да бъде преотдавано. Малко след това акциите на частните фирми са изкупени от дружеството „Рила Спорт“, а лифтът най-после е построен и почва работа. По това време фирмата е смятана за близка до кадри от НДСВ. Впоследствие контролът е поет от Пламен Галев и Ангел Христов, разказват хора от родната им Дупница.

Покрай изчезването на Янек Миланов, чиято последна среща е с бившия гард на братя Галеви – Васил Капланов-Каплата, отново се заговори за бизнеса на мафиотите в Дупница. След скандалното бездействие дни наред от местни ченгета се стигна до намеса на главния прокурор Иван Гешев, който обяви, че започва щателна проверка на фирми, свързани с изчезналите мафиоти.

Най-нови

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато лидерът на ГЕРБ и бивш...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ и по-голямата част от Светия...

Кошмарна присъда чака заловените ни шпиони в Англия

Петима български граждани бяха задържани под стража, след като се явиха пред лондонски съд, обвинени в шпионаж в полза на Русия.

За 2 години: Сиренето, кашкавалът и яйцата поскъпнаха с рекордните 50%

Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали с близо 50 на сто за две години. Годишната инфлация към края...

Вкарват Славчо Пеев в санаториум

На специално лечение в санаториум ще се подложи актьорът ветеран Славчо Пеев. Комедийната звезда на Сатирата е започнал да...

Още интересни публикации