вторник, декември 6, 2022

Журналист замери Гешев с пачки от 500 евро с лика на Борисов (Видео и снимки)

Константин Ангелов проговори за екшъна с "Бойковите банкноти"

Последно

Късметче на деня за 6 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 6 декември 2022 година Всеки момент в живота е уникален...

Празнично меню за Никулден: Ястията с шаран са ритуал

Никулден е сред големите декемврийски празници, а основното ястие на празничната трапеза е рибата, по-специално шаранът. Той...

Край на спекулациите: Жената на Краси Радков опроверга раздяла

Край на спекулациите, че се е разделила с мъжа си Краси Радков сложи съпругата му Станислава. Тя...

Журналист, присъстващ на изслушването на главния прокурор Иван Гешев в Народното събрание, го замери с ”банкноти” от по 500 евро, на които се вижда ликът на премиера Бойко Борисов. Младият мъж, който носеше бадж на медията ”Не!Новините” успя да попита Гешев защо не разследва пресъпленията на управляващите, докато го изхвърляха от залата. Главният прокурор определи случилото се като ”забавно”.

Докато редица излъчващи на живо медии показваха надигащо се напрежение зад гърба на главният прокурор той без да се обръща заяви: „Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори и да хване мускулна треска“. След тези му думи мъжът го замери с банкнотите.

Журналистът бе изведен принудително от залата, но все пак успя да попита кога главният прокурор ще разследва златните кюлчета и пачките евро в нощното шкафче на Борисов, както и разследването към Васил Божков. В социалнтите мрежи се появи информация, че акцията е на активисти на „Да, България“, въпреки обозначителния знак на медия, който носи мъжът. Името му е Константин Ангелов.

„Надявам се, че обективните журналисти ще отразят обективно това събитие. Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България“, коментира още Гешев.

„Този човек, който стоеше зад мен, явно разполага с големи финансови средства. Пак ще повторя, че това е политическа атака срещу прокуратурата. Така се руши държавността. Щом помежду си не уважаваме институциите, никъде по света няма да ни уважават. Аз отново ще повторя, че щом ме атакуват значи си върша работата“, коментира Гешев.
И добави още: Логично е да не ни харесват, но мен това не ме интересува. Важно е да ни харесват българските граждани.

Гешев още веднъж коментира случая и се пошегува, че добре, че бил мирен гражданин, а не някой служител на НСО с пистолет.
Докато в сградата тече изслушването на главния прокурор около нея напрежението се покачва. ГД „БОЕЦ“ излъчват на живо какво се случва пред НС, докаго чакат Гешев да излезе. В същото време полицията не допуска хора да преминават близо до сградата.
Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и евродепутатът Радан Кънев също бяха пред Народното събрание и коментираха ситуацията.

Говори момчето, което хвърли 500-еврови банкноти по Гешев

Главният прокурор Иван Гешев представи доклада за работата на прокуратурата от януари-август 2020 г. пред Народното събрание.
По време на изслушване активистът от „Да, България“ Константин Ангелов хвърли няколко фалшиви банкноти от 500 евро по главния прокурор. На тях беше изобразен лика на Бойко Борисов. Мъжът попита Иван Гешев кога ще разследва кюлчетата и пачките с евро, които вероятно са били в нощното шкафче на премиера Бойко Борисов.

Константин Ангелов от „Да, България“ коментира ексклузивно в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич„. „Репликата, по мой адрес, че съм родоотстъпник, е на Иван Гешев. 500-евровите банкноти бяха фалшиви, изцяло пародийни, с лика на Бойко Борисов. От известно време ние, от „Да, България“ и „МлаДа, България“ ги разпространяваме. Аз член на младежката организация от основаването и“, допълни той.

Не бих казал, че съм проникнал, влязох по съвсем лeгитимен начин, с журналистическа карта от НеНовините, за което им благодаря. Гешев каза, че цялото събитие му е било много забавно и изрази съжаление, че банкнотите не са истински, въпреки че заплатата му е достатъчна да си покрива нуждите“, допълни той.

„Основната цел на „Да, България“ е тази акция, която е планирана от известно време, да привлечем внимание от конкретни въпроси: Защо прокуратурата не разследва „Осемте джуджета“, защо прокуратура не разследва пачките, които по някакъв начин са попаднали в чекмеджето на Бойко Борисов. А същевременно прокуратурата се използва като бухалка в интересите на мафията“, обясни Ангелов.

Най-нови

Празнично меню за Никулден: Ястията с шаран са ритуал

Никулден е сред големите декемврийски празници, а основното ястие на празничната трапеза е рибата, по-специално шаранът. Той трябва да бъде прясно уловен...

Край на спекулациите: Жената на Краси Радков опроверга раздяла

Край на спекулациите, че се е разделила с мъжа си Краси Радков сложи съпругата му Станислава. Тя се появи отново на сцената...

Щерката на Гала стяга нова къща за чудо и приказ

Дъщерята на водещата Гала - Мари Константин, обзавежда нова къща. Изявяващата се като инфлуенсър брюнетка показва засега само...

Съдебен спор: Муки осъди авторка на книга за майка си

Щерката на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки, е спечелила на всички инстанции делото срещу неправомерно издадената книга за великата й майка "Смях...

Кристиано Роналдо подписва с арабите на Нова година, ще прибира по 200 млн. евро на сезон

Кристиано Роналдо ще подпише на 1 януари договор с "Ал Насър" от Саудитска Арабия, съобщава испанският вестник "Марка". Португалецът...

Още интересни публикации