четвъртък, март 30, 2023

Журналист замери Гешев с пачки от 500 евро с лика на Борисов (Видео и снимки)

Константин Ангелов проговори за екшъна с "Бойковите банкноти"

Последно

Проф. Асен Балтов: Лена Бориславова излъга изключително грозно

Бившият директор на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов заяви във фейсбук, че Лена Бориславова от ПП е...

Влизат в сила нови правила за ТЕЛК: Дават пари на заварените случаи по списък

Работа в продължение на 34 години за минимална пенсия от 467 лв. Това представлява профилът на средностатистическият...

Взеха колите на Мара Отварачката

Чалгаджийката Мария се е разделила с лъскавите возила, които шофираше, съобщава Lupa.bg. За Коледа...

Журналист, присъстващ на изслушването на главния прокурор Иван Гешев в Народното събрание, го замери с ”банкноти” от по 500 евро, на които се вижда ликът на премиера Бойко Борисов. Младият мъж, който носеше бадж на медията ”Не!Новините” успя да попита Гешев защо не разследва пресъпленията на управляващите, докато го изхвърляха от залата. Главният прокурор определи случилото се като ”забавно”.

Докато редица излъчващи на живо медии показваха надигащо се напрежение зад гърба на главният прокурор той без да се обръща заяви: „Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори и да хване мускулна треска“. След тези му думи мъжът го замери с банкнотите.

Журналистът бе изведен принудително от залата, но все пак успя да попита кога главният прокурор ще разследва златните кюлчета и пачките евро в нощното шкафче на Борисов, както и разследването към Васил Божков. В социалнтите мрежи се появи информация, че акцията е на активисти на „Да, България“, въпреки обозначителния знак на медия, който носи мъжът. Името му е Константин Ангелов.

„Надявам се, че обективните журналисти ще отразят обективно това събитие. Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България“, коментира още Гешев.

„Този човек, който стоеше зад мен, явно разполага с големи финансови средства. Пак ще повторя, че това е политическа атака срещу прокуратурата. Така се руши държавността. Щом помежду си не уважаваме институциите, никъде по света няма да ни уважават. Аз отново ще повторя, че щом ме атакуват значи си върша работата“, коментира Гешев.
И добави още: Логично е да не ни харесват, но мен това не ме интересува. Важно е да ни харесват българските граждани.

Гешев още веднъж коментира случая и се пошегува, че добре, че бил мирен гражданин, а не някой служител на НСО с пистолет.
Докато в сградата тече изслушването на главния прокурор около нея напрежението се покачва. ГД „БОЕЦ“ излъчват на живо какво се случва пред НС, докаго чакат Гешев да излезе. В същото време полицията не допуска хора да преминават близо до сградата.
Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и евродепутатът Радан Кънев също бяха пред Народното събрание и коментираха ситуацията.

Говори момчето, което хвърли 500-еврови банкноти по Гешев

Главният прокурор Иван Гешев представи доклада за работата на прокуратурата от януари-август 2020 г. пред Народното събрание.
По време на изслушване активистът от „Да, България“ Константин Ангелов хвърли няколко фалшиви банкноти от 500 евро по главния прокурор. На тях беше изобразен лика на Бойко Борисов. Мъжът попита Иван Гешев кога ще разследва кюлчетата и пачките с евро, които вероятно са били в нощното шкафче на премиера Бойко Борисов.

Константин Ангелов от „Да, България“ коментира ексклузивно в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич„. „Репликата, по мой адрес, че съм родоотстъпник, е на Иван Гешев. 500-евровите банкноти бяха фалшиви, изцяло пародийни, с лика на Бойко Борисов. От известно време ние, от „Да, България“ и „МлаДа, България“ ги разпространяваме. Аз член на младежката организация от основаването и“, допълни той.

Не бих казал, че съм проникнал, влязох по съвсем лeгитимен начин, с журналистическа карта от НеНовините, за което им благодаря. Гешев каза, че цялото събитие му е било много забавно и изрази съжаление, че банкнотите не са истински, въпреки че заплатата му е достатъчна да си покрива нуждите“, допълни той.

„Основната цел на „Да, България“ е тази акция, която е планирана от известно време, да привлечем внимание от конкретни въпроси: Защо прокуратурата не разследва „Осемте джуджета“, защо прокуратура не разследва пачките, които по някакъв начин са попаднали в чекмеджето на Бойко Борисов. А същевременно прокуратурата се използва като бухалка в интересите на мафията“, обясни Ангелов.

Най-нови

Влизат в сила нови правила за ТЕЛК: Дават пари на заварените случаи по списък

Работа в продължение на 34 години за минимална пенсия от 467 лв. Това представлява профилът на средностатистическият българин, излязъл в пенсия през...

Взеха колите на Мара Отварачката

Чалгаджийката Мария се е разделила с лъскавите возила, които шофираше, съобщава Lupa.bg. За Коледа изпълнителката на „Спомен” получи червен...

Илиана Раева се разтрепери: Има ли заплаха за семейството

Наско Сираков е сред най-големите имена в историята на футболния „Левски”(София). Има над 10 сезона като футболист за клуба...

Пера от орела на Бойко Борисов красят гвардейците

С пера от орела на Бойко Борисов украсяват калпаци, включително тези на гвардейците ни, разкриха пред "България днес" от столичния зоопарк.

Принц Хари с нови обвинения към родата, крили, че медиите го подслушват

Британският принц Хари обвини семейството си, че умишлено крие информация от него за подслушването на телефона му, съобщава Sky News.

Още интересни публикации