вторник, декември 6, 2022

Забравяме за лошата миризма от хладилника с помощта на само една съставка веднъж месечно

Топ трик за справяне с лошата миризма

Последно

Вижте хонорарите на звездите за Нова година: Кеца с 50 бона, Рачков взема 16 хиляди от хотел

„Ден година храни“ е любимата поговорка на родните звезди по празниците. Повечето от тях още от средата...

Най-известната руска астроложка Тамара Глоба: 2023-а ще е една от най-трудните за човечеството години

Тамара Глоба е най-известната жена астролог в Русия, съпруга на Павел Глоба, личен астролог на Владимир Путин.

Почина едноръкият от „Туин Пийкс“

Измисленият от Дейвид Линч град Туин Пийкс потъна в траур. Ал Щробел – най-известен...

Дори най-опитната домакиня може да се сблъска с един проблем – появата на лоша миризма в хладилника. Но в случая на помощ идва една съставка от кухненския шкаф, която се оказва изключително мощен абсорбатор на неприятните аромати. Топ трик за справяне с лошата миризма в хладилника – ето какво опитните домакини слагат в него веднъж месечно Поради честото отваряне на хладилника, температурата в него спада. Това е причината продуктите, съхранявани в този уред, да влошат качествата си и да започнат да излъчват неприятна миризма, пишат от actualno.com.

Но една съставка от кухненския шкаф е изключително ефективна срещу неприятни миризми, ако я използвате по правилния начин. В случая не е необходимо всеки ден да избърсвате рафтовете на хладилника с разтвор на сода. Достатъчно е да поставите сода в него. Изсипете 100-150 гр от тази съставка в произволен съд или чаша и я поставете в хладилника. Содата е в състояние бързо да абсорбира нежеланите миризми и излишната влага. Единственото, което е необходимо да правите, е да я подменяте 1 път на 30 дни, т.е. – веднъж месечно.

Лошата миризма в хладилника ще изчезне за минути, ако направите това Благодарение на този трик ще забравите за неприятната миризма в хладилника. Разбира се, в случая е необходимо преди това да изхвърлите развалената храна, както и редовно да проверявате за наличието на такава.

Натриевият бикарбонат (наименование по IUPAC – натриев хидрогенкарбонат; известен още като сода бикарбонат и сода за хляб) има химична формула NaHCO3. Той е ненаситена натриева сол на въглеродната киселина (H2CO3). В нормални условия е бяло твърдо вещество. Произвежда се чрез процеса на Солвей, при който смес от вода, амоняк и натриев хлорид (готварска сол) реагират с въглероден диоксид. Водните разтвори на натриевия бикарбонат са алкални, защото той е сол на силна основа и слаба киселина. По тази причина той се използва за неутрализация на киселини (стомашни сокове), напр. при гастрит или язва.

Содата бикарбонат е честа съставка на бакпулвера. В състава му влизат още киселини (например лимонена киселина или кисели соли – хидрогенфосфати и др.), които при овлажняване реагират със содата, при което се отделя въглеродна киселина. Последната се разлага на вода и въглероден диоксид и обуславя процеса бухване, водещ до образуването на шупли в изпечените продукти. При нагряване до 270 °C натриевият бикарбонат се дехидрира до натриев карбонат (Na2CO3, калцинирана сол) и въглероден диоксид (CO2). При по-нататъшно нагряване натриевият карбонат се разлага до динатриев оксид (Na2O) и въглероден диоксид.

Намира широко приложение в химическата (бои, пластмаси, битова химия, пожарогасители), хранителната (хлебни и сладкарски изделия, газирани напитки), леката (автомобилни гуми, изкуствени кожи, текстил) промишлености, фармацевтиката, цветната металургия. Натриевият бикарбонат е регистриран като хранителна добавка E500. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Най-известната руска астроложка Тамара Глоба: 2023-а ще е една от най-трудните за човечеството години

Тамара Глоба е най-известната жена астролог в Русия, съпруга на Павел Глоба, личен астролог на Владимир Путин. Пред европейски...

Почина едноръкият от „Туин Пийкс“

Измисленият от Дейвид Линч град Туин Пийкс потъна в траур. Ал Щробел – най-известен с ролята на енигматичния Филип...

Зетят на известен бизнесмен се обеси, остави 4 сирачета

Баща на четири деца сложи край на живота си във Враца. Трагедията се е разиграла в понеделник сутринта във врачанския ж.к. „Медковец“.

Софийският апелативен съд потвърди присъдата за убиеца на Милен Цветков

Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски съд за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

„Хъшове“ пада довечера, Валери Йорданов на системи в болница

Емблематичният спектакъл "Хъшове" на Александър Морфов довечера няма да се играе, тъй като един от актьорите с главна роля в постановката -...

Още интересни публикации