четвъртък, юни 8, 2023

Започнах да купувам Кока Кола с литри: Най-ефективното средство срещу листни въшки

Започне ли лятото, всичко вече цъфти бурно, но тогава настъпват и листните въшки

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

Много от нас купуват скъпоструваща отрова за листни въшки или търсят в интернет рецепти с чудотворни билки, за да се борят с напастта, но съществува и много по-лесен начини да ги унищожите.

Днес искаме да споделим с вас един изключително лесен метод: ще ви трябват само двулитрова бутилка Coca-Cola и три супени лъжици течен сапун. Трябва да разклатите бутилката кола дълго време или да я излеете в тенджера. Нашата цел на този етап е да се отървем от газовете, защото те ще ни пречат при пръскането.

Когато колата е отгазирана, добавяме течен сапун и смесваме добре. От сапуна се нуждаем като средство за „залепване“ на разтвора върху листата. Изсипваме Кока-Кола обратно в бутилката, слагаме отгоре пулверизатор и пръскаме с нея върху повредените от листни въшки рози, цветя, плодове и дървета.

Това е важно: смъртта на вредителите е неизбежна. Не е необходимо да се разрежда кока-колата с вода, пръска се направо във формата, в която е, и се пръска на всеки две седмици.

Листните въшки са едни от най-честите вредители в градината. Мъничките насекоми пробиват стъблата на растенията, с цел изсмукване на богатия на хранителни вещества сок от тях. По този начин лишават растението от естественото му „гориво“, за да вирее и процъфтява. Най-големите струпвания на листни въшки са в основата на клоните и долната част на листата. При изсмукването на сока от растенията, остатъчните захари и вода оформят т.нар. медена роса. Върху нея често се развива черна плесен. Като резултат от дейността на листните въшки, по листата на растенията се наблюдават лепкави и деформирани участъци, както и преждевременно опадване. Листните въшки често носят вируси, с които заразяват растението-гостоприемник, точно в този процес на сокоизвличане. Такива вируси често са летални за култури като картофи.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации