събота, декември 10, 2022

Заразеният Бареков проплака: Положението ми не е розово, двама от най-близките ми са в болница

Пишман евродепутатът изброи симптомите си, не ходил в болница от благородни мотиви

Последно

Катето Евро: Исках и Славена Вътова за снаха

"Жалко, че Славена Вътова не успя да ми стане снаха. Много го исках, но…"

Деси Радева на пазар с охранителка от НСО, която й мъкне торбите

При една от твърде редките си публични изяви напоследък президентшата Десислава Радева навести Панаира на книгата в...

Лекувам се 12- и ден от COVID-19 без никакви тежки симптоми (освен хрема и сухо гърло в началото), но съм с пневмония – вкъщи. Това написа в профила си във Фейсбук бившият евродепутат и журналист Николай Бареков.

Не съм отишъл да създавам хаос из болниците и да легна на леглото, вместо някой истински нуждаещ се, макар че очевидно състоянието ми би го позволило… А съм „як като бик“, както вика народът. Пия два антибиотика и маларон (препарат против малария – бел. ред.) вече 10 дни, за да прескоча трапа, както пък викат лекарите. Но състоянието не е розово.

Двама най-близки от семейството ми (единият от които много млад) лежат в никак не леко състояние с пневмонии в две болници в СФ. Не съм точно аз човекът на когото всеки слабоумник ще обяснява, че нямало вирус. Освен, че го карам яката и пламна семейството ми, чета много и то не в социалните мрежи!, посочи Бареков.

Бареков заразен с коронавирус, прекарва рождения си ден в изолация

Пишман евродепутатът и тотално компрометиран журналист Николай Бареков е заразен с коронавирус и прекарва рождения си ден в изолация. Това става ясно от публикация в личния му фейсбук профил.

„Когато посрещаш рожден ден в изолация като Жулиета, а децата като Ромеовци ти пеят „Happy Birthday dear daddy“! Наздраве със зелен чай, Хинин и Азитромицин, приятели! Скоро ще почерпя и с друго! Бъдете здрави!“, пише още политическият хамелеон.

Негови приятели и почитатели му пожелават бързо оздравяване, като Бареков уточни, че засега боледуването му минава леко.

ДАНС и НАП проверяват рекламодателите на „Евроком“ по сигнала на Бареков

Цялата държавна машина е впрегната да проверява телевизия „Евроком“ и трите ѝ опозиционни спрямо ГЕРБ предавания – на Люба Кулезич, Сашо Диков и Владимир Береану, стана ясно в последните дни. ДАНС и Националната агенция за приходите (НАП) потвърдиха, че са назначили проверки по разпореждане на прокуратурата, което пък е въз основа на сигнала на Николай Бареков отпреди година.
В края на 2019 г. бившият евродепутат Бареков активизира прокуратурата срещу телевизия „Евроком“ за „евентуално пране на пари и неплащане на данъци“. Поводът бил, че телевизията спряла да излъчва съвместното му предаване с бившия депутат Димитър Байрактаров, който напусна НФСБ със скандал през 2017 година. Бареков твърдеше, че телевизията имала „черна каса“.

Въпреки че сигналът е отпреди година, едва преди седмици НАП и ДАНС са изискали от собствениците на „Евроком“ да разкрият кои са рекламодателите в предаванията на Сашо Диков – „ЕвроДикоф“, на Люба Кулезич – „Честно казано“ и на Владимир Береану – „Седмичник с Береану“. На 12 октомври НАП е отправила искане до управителя на медията Злати Златев да предаде документи и да даде писмени обяснения за приходите от изброените външни продукции в периода 1 януари 2018 – 31 декември 2019 г.
Неофициално се твърди, че данъчните проверяват дали няма некоретно облагане на приходите от реклама, защото 30% от тях отивали директно като доход на водещите.

Пълномощникът на управителя на „Евроком“ – Петьо Стайков, е обяснил пред в. „Сега“, че телевизията е предоставила в срок цялата поискана информация и не се притеснява какъв ще е резултатът от проверката. „Странното в случая е, че проверката е насочена срещу конкретни журналисти, които са изразители на критичната позиция спрямо злоупотребата с власт и с публичен ресурс в България. От работата на тримата журналисти се интересува служба като ДАНС. Това е форма на тормоз, който категорично показва, че мястото по свобода на словото, което България заслужава, е не 111-о, а дори още по-назад“, коментира Стайков пред „Сега“.

Според него нито един рекламодател в „Евроком“ не изявил изрично желание да рекламира само в предаванията на Диков, Кулезич и Береану. По думите на Стайков приходите на „Евроком“ за 2019 г. са малко над 1 млн. лв.
За сигнала на Николай Бареков в началото на годината сигнализира и сдружение „БОЕЦ„. Тогава то коментира, че подобни сигнали никога не са плод на нечия самоинициатива, а в случая целта е телевизията, в която имат предавания критични към властта журналисти, да бъде унищожена.

Това е поредният път, когато обществото става свидетел на сценарий, при който прокуратурата се задейства по сигнал на бившия директор и водещ от ТВ 7 Николай Бареков, който бе финансиран щедро от КТБ и дължи политическата си кариера като лидер на „България без цензура“ (ББЦ) на обвиняемия за източването на банката Цветан Василев.
Според показания на тогавашния финансист Христо Цирков пред наблюдаващия прокурор по делото и настоящ главен прокурор Иван Гешев в началото средствата за ББЦ са идвали в пликове, сетне в чанти, а накрая – дори в чувал. Бареков, станал известен с не една и две акции в подкрепа на бившия главен прокурор Сотир Цацаров, си остава все така недосегаем и все така сигурен източник на сигнали срещу неудобни на властта медии, граждански активисти и политици.

Най-нови

Катето Евро: Исках и Славена Вътова за снаха

"Жалко, че Славена Вътова не успя да ми стане снаха. Много го исках, но…" С тези думи избухна...

Деси Радева на пазар с охранителка от НСО, която й мъкне торбите

При една от твърде редките си публични изяви напоследък президентшата Десислава Радева навести Панаира на книгата в НДК в компанията на любимата...

Хекимян отърва уволнението

Антон Хекимян отрече главата му да е на гилотината и да се готви уволнението му. И през новата 2023...

Диана Димитрова: Обществото ни е с ампутирани крака, нямаме място нито в Шенген, нито в ЕС

Актрисата Диана Димитрова написа гневен пост във фейсбук по повод обидите към нея. От него става ясно, че тя...

Румънците са бесни: Заради Шенген бойкотират Моцарт и Сваровски

Отношенията между Букурещ и Виена драстично се влошават в последните часове, след ветото, което Австрия наложи на Румъния за присъединяването към Шенгенската...

Още интересни публикации