петък, декември 2, 2022

Златен дъжд: Синът на първата ни дама Деси Радева заработва заплата от 56 бона (Снимки)

Страхил Свиленски промени рязко плановете си, изявява се в ново амплоа

Последно

С тази молитва на Духа ще забравим несгодите

Една изключително силна молитва на Духа:„Господи, Боже наш, да дойде Твоят благ Дух и да обгърне нашия...

Скръбна вест: Само на 20 години почина знаково лице от протестите

Почина един от активните участници в протестите у нас през 2021 година. 20-годишният Павел Динев от Бургас...

Обвиниха и Юлиан Вергов за побоя над Диана Димитрова

Публикацията отпреди няколко дни на Диана Димитрова, от която стана ясно, че тя е станала жертва на...

Единственият син на първата дама Десислава Радева вече е започнал работа в Америка. Страхил Свиленски, чийто баща е депутатът от БСП Георги Свиленски, практикува като треньор по волейбол на женския тим на университета „Маунт Мърси“ в щата Айова, където преди няколко месеца се дипломира, съобщава retro.bg. Макар да завърши бизнес администрация, синът на президентшата засега явно е решил да се развива в сферата на спорта.

Страхил Свиленски

Той е дългогодишен волейболист, един от най-добрите в „Левски“, а после и в мъжкия отбор на университета. По време на следването си там е удостоен с две престижни награди, една от които за „Спортист на годината“. Според данните, поместени във визитката му на сайта на престижния американски ВУЗ, той е асистент-треньор и се занимава със студентските въпроси, касаещи отбора.

Това се казва лукс: Първата ни дама Деси Радева с рокля за 6242 лева

Възнаграждението, което получава, не е никак малко. Проверка на заплатите, които треньорите в „Маунт Мърси“ вземат, показва, че те достигат до 34 хиляди долара годишно, което се равнява на 56 хиляди български лева. Миналата година Страхил даде интервю за студентския вестник на университета, в което сподели, че бъдещите му планове включват магистратура и още поне година-две активна игра като волейболист, но в Европа. Очевидно плановете му са се изменили и той е предпочел за момента да остави образованието на заден план и да остане в Страната на неограничените възможности, където пребивава вече повече от 4 години и е свикнал с обстановката.

Това не е първата работа в професионалната биография на Страхил. Още като ученик в XII клас в Испанската гимназия в София той е назначен като техническа поддръжка във филиала на известна технологична компания в столицата, където изкарва година и 1 месец стаж, преди да замине да следва в Америка. По думи на сина на Десислава Радева това се случва между 2015 и 2016 г., а отговорностите му в престижната компания са били да откликва на обаждания и имейли на клиенти на английски и испански език и да отстранява технически повреди.

Страхил Свиленски

След като заминава за Америка обаче, Страхил не споменава да е работил каквото и да било, сочи личното му СV. За скъпата му издръжка като студент в чужбина се грижеха родителите му. По време на кратките ваканции, в които той се прибираше в България, е бил засичан заедно с баща си Георги именно във филиали на фирми за парични преводи в чужбина.

Деси Радева в най-интимната си изповед: Превърнах кошмарите си в щастие

Заради пандемията от Ковид-19 Съни, както го нарича на галено майка му Десислава, не успя да получи дипломата си за бакалавър на традиционната за университета му официална церемония, на която обичайно присъстват всички родители на студентите. Събитието се проведе онлайн, предвид суровите мерки за защита от заразата в Америка. Преди месеци обаче се заговори, че все пак Ген. Деси е пътувала отвъд Океана, за да го види, като самата тя нито потвърди, нито пък отрече тази информация.

Най-нови

Скръбна вест: Само на 20 години почина знаково лице от протестите

Почина един от активните участници в протестите у нас през 2021 година. 20-годишният Павел Динев от Бургас е напуснал този свят, съобщиха...

Обвиниха и Юлиан Вергов за побоя над Диана Димитрова

Публикацията отпреди няколко дни на Диана Димитрова, от която стана ясно, че тя е станала жертва на физически тормоз, шокира всички. Моментално...

Разсекретено: Русия е имала план да нападне Япония, вместо Украйна

Русия е планирала да нападне Япония през лятото на 2021 г., месеци преди президентът Владимир Путин да започне пълномащабната инвазия в Украйна.

Ицо Хазарта плаши Бойко Борисов със съдбата на Кадафи

Не знам дали първата прочетена книга е била за Винету. Последната ще бъде за Муамар Кадафи. Това написа депутатът...

Късметче на деня за 2 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 2 декември 2022 година "Ето, че пак най-добрият късмет случи - падат ти се здраве...

Още интересни публикации