сряда, март 22, 2023

Златен дъжд: Синът на първата ни дама Деси Радева заработва заплата от 56 бона (Снимки)

Страхил Свиленски промени рязко плановете си, изявява се в ново амплоа

Последно

Разбра се причината защо Сашо Кадиев си тръгва от bTV

След 11 години в bTV Сашо Кадиев май е напът да си тръгне, защото му е трудно...

Зет като мед: Плевнелиев издържа тъщата

Зет мечта е президентът Росен Плевнелиев. Съпругът на Деси Банова се грижи изцяло за нейната майка Лиляна...

Румен Радев с важна новина за пенсиите и заплатите, засяга всички

Президентът Румен Радев определи като "абсолютни спекулации" слуховете за фалит на държавата. "Финансите на...

Единственият син на първата дама Десислава Радева вече е започнал работа в Америка. Страхил Свиленски, чийто баща е депутатът от БСП Георги Свиленски, практикува като треньор по волейбол на женския тим на университета „Маунт Мърси“ в щата Айова, където преди няколко месеца се дипломира, съобщава retro.bg. Макар да завърши бизнес администрация, синът на президентшата засега явно е решил да се развива в сферата на спорта.

Страхил Свиленски

Той е дългогодишен волейболист, един от най-добрите в „Левски“, а после и в мъжкия отбор на университета. По време на следването си там е удостоен с две престижни награди, една от които за „Спортист на годината“. Според данните, поместени във визитката му на сайта на престижния американски ВУЗ, той е асистент-треньор и се занимава със студентските въпроси, касаещи отбора.

Това се казва лукс: Първата ни дама Деси Радева с рокля за 6242 лева

Възнаграждението, което получава, не е никак малко. Проверка на заплатите, които треньорите в „Маунт Мърси“ вземат, показва, че те достигат до 34 хиляди долара годишно, което се равнява на 56 хиляди български лева. Миналата година Страхил даде интервю за студентския вестник на университета, в което сподели, че бъдещите му планове включват магистратура и още поне година-две активна игра като волейболист, но в Европа. Очевидно плановете му са се изменили и той е предпочел за момента да остави образованието на заден план и да остане в Страната на неограничените възможности, където пребивава вече повече от 4 години и е свикнал с обстановката.

Това не е първата работа в професионалната биография на Страхил. Още като ученик в XII клас в Испанската гимназия в София той е назначен като техническа поддръжка във филиала на известна технологична компания в столицата, където изкарва година и 1 месец стаж, преди да замине да следва в Америка. По думи на сина на Десислава Радева това се случва между 2015 и 2016 г., а отговорностите му в престижната компания са били да откликва на обаждания и имейли на клиенти на английски и испански език и да отстранява технически повреди.

Страхил Свиленски

След като заминава за Америка обаче, Страхил не споменава да е работил каквото и да било, сочи личното му СV. За скъпата му издръжка като студент в чужбина се грижеха родителите му. По време на кратките ваканции, в които той се прибираше в България, е бил засичан заедно с баща си Георги именно във филиали на фирми за парични преводи в чужбина.

Деси Радева в най-интимната си изповед: Превърнах кошмарите си в щастие

Заради пандемията от Ковид-19 Съни, както го нарича на галено майка му Десислава, не успя да получи дипломата си за бакалавър на традиционната за университета му официална церемония, на която обичайно присъстват всички родители на студентите. Събитието се проведе онлайн, предвид суровите мерки за защита от заразата в Америка. Преди месеци обаче се заговори, че все пак Ген. Деси е пътувала отвъд Океана, за да го види, като самата тя нито потвърди, нито пък отрече тази информация.

Най-нови

Зет като мед: Плевнелиев издържа тъщата

Зет мечта е президентът Росен Плевнелиев. Съпругът на Деси Банова се грижи изцяло за нейната майка Лиляна и не пести средства, за...

Румен Радев с важна новина за пенсиите и заплатите, засяга всички

Президентът Румен Радев определи като "абсолютни спекулации" слуховете за фалит на държавата. "Финансите на държавата са стабилни. Финансовото министерство...

Блага вест: Любима тв двойка чака бебе

Една от любимите тв двойки - Тина и Миро от "Един за друг", ще стават родителите. Щастливото семейство съобщи...

Вижте кога местим стрелките на часовника с час напред

На 26 март 2023 г. в 03:00 часа местно време се въвежда лятно часово време. Тогава часовниците се преместват...

Каква мръсотия написа Диана Димитрова на 15-годишната дъщеря на Юлиан Вергов

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство по сигнала на актрисата Диана Димитрова за престъпление от общ характер. „След внимателен...

Още интересни публикации