четвъртък, януари 21, 2021

Златен дъжд: Синът на първата ни дама Деси Радева заработва заплата от 56 бона (Снимки)

Страхил Свиленски промени рязко плановете си, изявява се в ново амплоа

Последно

Преди преврата в БКП: Луканов и Младенов треперели Тато да не ги арестува

В интервю за вестник "168 часа" синът на Андрей Луканов - Карло Луканов разказва как се е...

Посягат ни на най-скъпото: Кръчмарите готвят мъст, вдигат цените на ракията и салатата

Ресторанти, кафенета и барове готвят „сладко отмъщение“ не само на държавата, но и на клиентите - скок...

Виц на деня: Един мъж разбира, че жена му му изневерява

Един мъж разбира, че жена му му изневерява. Кара към вкъщи афектиран и прас – прегазва полицай....

Единственият син на първата дама Десислава Радева вече е започнал работа в Америка. Страхил Свиленски, чийто баща е депутатът от БСП Георги Свиленски, практикува като треньор по волейбол на женския тим на университета „Маунт Мърси“ в щата Айова, където преди няколко месеца се дипломира, съобщава retro.bg. Макар да завърши бизнес администрация, синът на президентшата засега явно е решил да се развива в сферата на спорта.

Страхил Свиленски

Той е дългогодишен волейболист, един от най-добрите в „Левски“, а после и в мъжкия отбор на университета. По време на следването си там е удостоен с две престижни награди, една от които за „Спортист на годината“. Според данните, поместени във визитката му на сайта на престижния американски ВУЗ, той е асистент-треньор и се занимава със студентските въпроси, касаещи отбора.

Това се казва лукс: Първата ни дама Деси Радева с рокля за 6242 лева

Възнаграждението, което получава, не е никак малко. Проверка на заплатите, които треньорите в „Маунт Мърси“ вземат, показва, че те достигат до 34 хиляди долара годишно, което се равнява на 56 хиляди български лева. Миналата година Страхил даде интервю за студентския вестник на университета, в което сподели, че бъдещите му планове включват магистратура и още поне година-две активна игра като волейболист, но в Европа. Очевидно плановете му са се изменили и той е предпочел за момента да остави образованието на заден план и да остане в Страната на неограничените възможности, където пребивава вече повече от 4 години и е свикнал с обстановката.

Това не е първата работа в професионалната биография на Страхил. Още като ученик в XII клас в Испанската гимназия в София той е назначен като техническа поддръжка във филиала на известна технологична компания в столицата, където изкарва година и 1 месец стаж, преди да замине да следва в Америка. По думи на сина на Десислава Радева това се случва между 2015 и 2016 г., а отговорностите му в престижната компания са били да откликва на обаждания и имейли на клиенти на английски и испански език и да отстранява технически повреди.

Страхил Свиленски

След като заминава за Америка обаче, Страхил не споменава да е работил каквото и да било, сочи личното му СV. За скъпата му издръжка като студент в чужбина се грижеха родителите му. По време на кратките ваканции, в които той се прибираше в България, е бил засичан заедно с баща си Георги именно във филиали на фирми за парични преводи в чужбина.

Деси Радева в най-интимната си изповед: Превърнах кошмарите си в щастие

Заради пандемията от Ковид-19 Съни, както го нарича на галено майка му Десислава, не успя да получи дипломата си за бакалавър на традиционната за университета му официална церемония, на която обичайно присъстват всички родители на студентите. Събитието се проведе онлайн, предвид суровите мерки за защита от заразата в Америка. Преди месеци обаче се заговори, че все пак Ген. Деси е пътувала отвъд Океана, за да го види, като самата тя нито потвърди, нито пък отрече тази информация.

Най-нови

Посягат ни на най-скъпото: Кръчмарите готвят мъст, вдигат цените на ракията и салатата

Ресторанти, кафенета и барове готвят „сладко отмъщение“ не само на държавата, но и на клиентите - скок на цените на ястия и...

Виц на деня: Един мъж разбира, че жена му му изневерява

Един мъж разбира, че жена му му изневерява. Кара към вкъщи афектиран и прас – прегазва полицай. Паникьосва се ужасно, чуди се...

Късметче на деня за 21 януари 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 21 януари 2021 година "Късметът днес ще го намирате у дома - само се огледайте...

Тъмни облаци надвиснаха над Веско Маринов: Банкери погнаха трубадура за пари

Черни облаци са надвиснали над главата на Веселин Маринов. Финансовите му неприятности се задълбочавали заради безработицата на артисти и музиканти и той...

Завесата падна: Халваджиян бил шута на Митко Рачков заради любовни интриги

Както вече ви информирахме, Димитър Рачков няма да бъде водещ на 10-ия юбилеен сезон на „Като две капки вода“. Новината шокира верните...

Още интересни публикации