петък, септември 22, 2023

Златен дъжд: Синът на първата ни дама Деси Радева заработва заплата от 56 бона (Снимки)

Страхил Свиленски промени рязко плановете си, изявява се в ново амплоа

Последно

Христо Кидиков възмутен от далавера в болница

Възмутен от здравната система у нас е естрадният ветеран Христо Кидиков. 76-годишният певец не...

Бившата на Рачков показа новия мъж

С нов мъж подръка разходи перфектна фигура в тузарски столичен хотел плеймейтката Анита Димитрова.

Нова дата за приемане на еврото в България

Новата целева дата за приемане на еврото в България е не по-късно от 1 януари 2025 г.

Единственият син на първата дама Десислава Радева вече е започнал работа в Америка. Страхил Свиленски, чийто баща е депутатът от БСП Георги Свиленски, практикува като треньор по волейбол на женския тим на университета „Маунт Мърси“ в щата Айова, където преди няколко месеца се дипломира, съобщава retro.bg. Макар да завърши бизнес администрация, синът на президентшата засега явно е решил да се развива в сферата на спорта.

Страхил Свиленски

Той е дългогодишен волейболист, един от най-добрите в „Левски“, а после и в мъжкия отбор на университета. По време на следването си там е удостоен с две престижни награди, една от които за „Спортист на годината“. Според данните, поместени във визитката му на сайта на престижния американски ВУЗ, той е асистент-треньор и се занимава със студентските въпроси, касаещи отбора.

Това се казва лукс: Първата ни дама Деси Радева с рокля за 6242 лева

Възнаграждението, което получава, не е никак малко. Проверка на заплатите, които треньорите в „Маунт Мърси“ вземат, показва, че те достигат до 34 хиляди долара годишно, което се равнява на 56 хиляди български лева. Миналата година Страхил даде интервю за студентския вестник на университета, в което сподели, че бъдещите му планове включват магистратура и още поне година-две активна игра като волейболист, но в Европа. Очевидно плановете му са се изменили и той е предпочел за момента да остави образованието на заден план и да остане в Страната на неограничените възможности, където пребивава вече повече от 4 години и е свикнал с обстановката.

Това не е първата работа в професионалната биография на Страхил. Още като ученик в XII клас в Испанската гимназия в София той е назначен като техническа поддръжка във филиала на известна технологична компания в столицата, където изкарва година и 1 месец стаж, преди да замине да следва в Америка. По думи на сина на Десислава Радева това се случва между 2015 и 2016 г., а отговорностите му в престижната компания са били да откликва на обаждания и имейли на клиенти на английски и испански език и да отстранява технически повреди.

Страхил Свиленски

След като заминава за Америка обаче, Страхил не споменава да е работил каквото и да било, сочи личното му СV. За скъпата му издръжка като студент в чужбина се грижеха родителите му. По време на кратките ваканции, в които той се прибираше в България, е бил засичан заедно с баща си Георги именно във филиали на фирми за парични преводи в чужбина.

Деси Радева в най-интимната си изповед: Превърнах кошмарите си в щастие

Заради пандемията от Ковид-19 Съни, както го нарича на галено майка му Десислава, не успя да получи дипломата си за бакалавър на традиционната за университета му официална церемония, на която обичайно присъстват всички родители на студентите. Събитието се проведе онлайн, предвид суровите мерки за защита от заразата в Америка. Преди месеци обаче се заговори, че все пак Ген. Деси е пътувала отвъд Океана, за да го види, като самата тя нито потвърди, нито пък отрече тази информация.

Най-нови

Бившата на Рачков показа новия мъж

С нов мъж подръка разходи перфектна фигура в тузарски столичен хотел плеймейтката Анита Димитрова. Бившата на Рачков и гаджето...

Нова дата за приемане на еврото в България

Новата целева дата за приемане на еврото в България е не по-късно от 1 януари 2025 г. Това е...

Лоши новини за Юксел Кадриев

Съдебна битка срещу общината и кмета на столичния квартал "Красно село“ е подел Юксел Кадриев. Новинарят вече шест месеца...

Хеликоптер падна край Гоце Делчев, няма връзка с пилота

Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев. За...

Вижте как застреляният Светльо Младенов и бандата му заплашват с палки младеж в София и го обират

С две палки бандата на Светльо Младенов заплашва младеж, че ще го набие, а след това го обира.

Още интересни публикации