събота, ноември 26, 2022

Златна мина: Доц. Мангъров завъртя доходна търговия с лекарства в пика на корона кризата (Снимка)

Ако ставаше с даването на два или три антибиотика, щяха да се дават и да няма проблем

Последно

Астролозите разкриха кои са 4-те най-зрели зодиакални знаци

От време на време всеки преживява своите възходи и падения. Докато някои са напрегнати и избухливи в...

Лична драма: Децата ми нямат нужда от такава майка

Омъжена съм за втори път. С първия си съпруг живеех с усещането, че се намирам в златна...

Мрежата прегря от хейт за Джаферович след „Игри на волята“

Евгения Джаферович е поредната отпаднала от тазгодишния сезон на "Игри на волята", след като премери безуспешно сили...

Доц. Атанас Мангъров припечелва допълнително покрай кризата с коронавируса, съобщава pik.bg. Докторът, който е на държавна заплата като детски инфекционист, е намерил начин да осребри телевизионното турне, което спретна на бързи обороти в последните месеци покрай пандемията.

Той е станал лице на медикамент за подсилване на имунната система, което рекламира лично като чуден илач в условията на епидемия. Въпросните капсули съдържат само прости билкови съставки, но въпреки това се продават за цели 16,80 лв., а промоцията им върви ударно по аптеки и в интернет с лика на Мангъров, който не слиза от тв екраните.

Макар и с печална слава заради скандалите, предизвикани от самия него, след като нарече възрастните „сухи съчки“, а колегите си – терористи, Мангъров явно е на принципа, че лоша реклама няма. Доказателство за това е и фактът, че е успял да завърти бизнес покрай целия екшън, предизвикан от изцепките му.

Да те лекува доц. Мангъров излиза солено: 100 лева за преглед в кабинета му, 200 у дома

При това е станал ортак не с кого да е, а с доста известен бизнесмен от кръговете на БСП. Става дума за инж. Марин Пенков, който е бил бос в градския съвет на червените в София и от години се занимава с продажбата на билкови илачи. По-интересното е обаче, че той е сред най-приближените на сивия кардинал в столетницата – Румен Овчаров, а покрай това и на самата Корнелия Нинова.

Затова и дъщеря му неслучайно бе личен избор на соцлидерката за едно от първите места в евролистата на БСП преди година, при това на мястото на лидера на ПЕС Сергей Станишев. Цветелина Пенкова бе поставена от Нинова на пета позиция на изборите и успя да спечели място за 5 години като евродепутат в Брюксел.

Доц. Мангъров: Този вирус не се лекува с антибиотици, аспиринът помага

„Клиниката е пълна, около 80 души е постоянният брой на пациентите“, каза пред БНР доц. Атанас Мангъров, началник на Covid отделението в Инфекциозна болница, в която се лекуват всички пациенти с коронавирусна инфекция. Той уточни, че всички лекари са на първа линия, а неправилно е да се определят само едни от тях като работещи на първа линия.

„Това, което отличава коронавируса от останалите вирусни инфекции, характерни за този сезон, е, че при тях острата фаза е 4-5 дни, при Covid-19 острата фаза е от 13 до 15 дни – доста по-дълго от това, с което сме свикнали да се срещаме всяка година“, обясни инфекционистът.
Той подчерта, че става дума за вирусни изменения, които не са бактериални и не се лекуват с антибиотици:

„Това е вирусна инфекция, за която няма дефинитивно лечение – нито ремдесивирът, нито кръвната плазма – няма нещо, което да се даде и да му мине на човека. Тези хора се нуждаят от грижи“.
По думите на доц. Мангъров препоръката за приемане на аспирин е защото той е средство срещу съсирването на кръвта:

„Ако ставаше с даването на два или три антибиотика, щяха да се дават и да няма проблем. Това е вирус, който не се лекува с антибиотици. На никого не сме отказали антибиотици. Трябва максимално щадящо да се дават на човека нещата, от които има нужда – на първо място това е кислород“.
Според него в болница трябва да влизат само тези, които имат нужда от кислород.
Той повтори отново препоръката си за „супички, чайчета и аспирин“ и каза, че личните лекари не трябва да трябва да изписват антибиотици още в началото на лечението. Доц. Мангъров препоръча още на общопрактикуващите лекари да спазват всички мерки, за да не се заразяват.

Да те лекува доц. Мангъров излиза солено: 100 лева за преглед в кабинета му, 200 у дома

„Не бива да се забравя, че Covid-19 не е от т.нар. особено опасни инфекции. Носенето на предпазни средства се учи още в университета. Хубаво е да се носи маска, но по-важно е да се спазва хигиена. Не бива да се забравя, че няма как тази инфекция да не мине през всички хора, в това число и през медицинското съсловие, но това не означава, че медиците не трябва да изпълняват основните си задължения“.
Мерките в България са съвсем правилни, беше категоричен доц. Мангъров и уточни, че изключително важно е да бъде включена доболничната помощ в борбата с вируса.

Инфекционистът подчерта, че хората, които лекува, му имат доверие. Той заяви, че не трябва да се извинява за съветите, които е давал в началото на пандемията:
„При този вирус смъртността е много малка и това не позволи той да изчезне през летните месеци“.
Във връзка със спора дали да е онлайн, или присъствено образованието, инфекционистът се обяви против дистанционното обучение на учениците и заяви, че то е химера и само осакатява образованието на децата.

Най-нови

Лична драма: Децата ми нямат нужда от такава майка

Омъжена съм за втори път. С първия си съпруг живеех с усещането, че се намирам в златна клетка. Въпреки че разполагахме с...

Мрежата прегря от хейт за Джаферович след „Игри на волята“

Евгения Джаферович е поредната отпаднала от тазгодишния сезон на "Игри на волята", след като премери безуспешно сили с Георги и Ралица на...

Наталия Кобилкина иска 5 бона за среща на живо

Сексоложката Наталия Кобилкина изненада многобройните си последователи с празнична промоция на провеждащи се от години насам семинари. Намаления се отчитат във всяка...

Нов проблем: Анита Мейзер в болница след брутално нападение

Сексбомбата Анита Мейзер е пострадала тежко. Силиконката е нахапана от кучето на свой приятел, който сега се опитва да я измами по...

Не трябва да мием косата си в тези дни, ако не искаме да си навлечем проблеми

Според езотериците косата е пазителят на всеки човек. Тя е нашият най-мощен енергиен защитник, който е в състояние да отблъсне неприятностите и...

Още интересни публикации