неделя, декември 3, 2023

Илияна Йотова: Искат да сложат ръка на службите, но президентът няма да позволи

Кощунство е да се говори на "наши" и "ваши", на "фоби" и "фили"

Последно

За три зодии Коледа ще е най-щастливото време от годината

Във вълшебния свят на астрологията, някои зодии биват по-осветени от благоприятните влияния на звездите по време на...

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод...

Недоверие в службите изказват хора, които очевидно искат да сложат ръка на службите и за първи път в най-новата ни история да има сериозен политически отпечатък върху българските служби за сигурност.

Аз съм сигурна, че президентът Радев няма да допусне това“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред медии във Велико Търново.

„Ако има достатъчно доказателства и сигнали в службите за сигурност, те са в правото си да свършат това“, така Йотова коментира експулсирането на руски свещеници от страната ни.

„Този празник за мен днес означава укрепване и развитие на българската държавност, която за съжаление, се правят достатъчно опити да бъде ерозирана“, посочи Йотова.

По-късно тя заяви, че е кощунство да се говори на „наши“ и „ваши“, на „фоби“ и „фили“, „да се разделяме на променени и не особено променени“.

„Кощунство е след цялата държавническа традиция, която имаме – сред най-старите в Европа, да се примиряваме с това, че сглобка управлява.

Не искам да произнасям тази дума, това е унизително за мен и за хората, които ме слушат“, посочи още вицепрезидентът в словото си на Царевец за Деня на Независимостта.

Относно КПКОНПИ, Йотова каза, че иска да изчака с оценката.

Вчера парламентът прие окончателно на второ четене законопроекта за противодействие на корупцията.

С него съществуващата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две.

„Слушах много експерти, много от тях се тревожат от факта, че се създава още един или следващ орган, доколко и как той ще се кореспондира с другите в страната, каква част ще намери този закон в общата съдебна реформа, която е претенция и за съставяне на днешното правителство, това предстои да видим през следващите месеци”, каза Йотова.

Припомняме, че ген. Атанас Атанасов се отказа от ръководството на парламентарната комисия за контрол на спецслужбите и СРС.

Съпредседателят на “Демократична България” обяви, че се оттегля, след като Бойко Борисов отхвърли идеята му за сливането на военното и цивилното разузнаване.

Първо безпрецедентно парламентът отхвърли преди две седмици годишните доклади на двете служби ДАР и ДАНС, а два дни по-късно генералът обяви първо пред “24 часа” плана за реформата.

Както и това, че има принципно съгласие между партньорите в управлението по сливането, ДПС също неофициално подкрепяха.

В четвъртък коалиционните партньори от управляващото мнозинство заляха с вълна от призиви ген. Атанас Атанасов да преосмисли решението си за отказ от ръководството на парламентарната комисия за контрол на спецслужбите и СРС.

Най-нови

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ може сам да си подбере...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод на шоуто, а след него...

Коко от „Фермата“ сподели за огромната си семейна драма

Тежка семейна драма преживява футболистът Коко от "Фермата", който е сред претендентите за победата. Риалити героят призна през сълзи, че един от...

Цветелина Грахич извади мръсните тайни на попфолка на показ

Цветелина Грахич реши да си развърже езика и да каже цялата истина за попфолк бранша и на какво са подложени изпълнителите. Тя...

10 автентични български думи, които младото поколение не знае

Разнообразна е етимологията на старите български думи! От праславянски, старобългарски, латински, гръцки, църковнославянски, ирански и по късно турски, руски, френски, немски, английски,...

Още интересни публикации