неделя, април 18, 2021

Ирен Кривошиева срещу Мариус Донкин: Ще има ли паметник на Ламбо пред Народния театър

Директорът е против инициативата, градинката щяла да заприлича на "Пиер Лашез"

Последно

Това е най-вкусната пролетна салата

Пролетта е сезонът, когато на масата ни се появяват зеленото и пъстрото. Точно така, става въпрос за...

Не пренебрегвайте тези симптоми на висок холестерол

Холестеролът е подобно на мазнини вещество, което се намира в мембраните на всички клетки и е отговорно...

Късметче на деня за 18 април 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 април 2021 година Всеки ден можеш да започнеш наново....

Ще има ли паметник на Стефан Данаилов, чиято сянка е вградена в Народния театър? Това пита актрисата Ирен Кривошиева и от година, малко след кончината му, предприе кампания за неговото увековечаване пред сградата, в която той играе големи роли с години.

Тя упорито работи с кметството и други институции, от които зависи поставянето на такъв постамент, съобщава retro.bg. Идеята е нейна и на сина на актьора – Владимир Данаилов, който беше до баща си в последните му дни.

Обявиха завещанието на Ламбо: Забранил е продажба на апартамента в „Лозенец“

Мястото му е пред Народния театър! Стефан заслужава паметник като многопластов артист, политик, баща, съпруг, във всяка посока събира цялото си сърце“, казва Кривошиева и си представя паметника му като огън към небето.

„Знам за идеята на Ирен Кривошиева. Аз имам незабравими мигове на сцената със Стефан Данаилов – особено в „Енигматични вариации“ на Ерик-Еманюел Шмит – най-добрата пиеса за любовта. Обичам го, но ще се въздържа да коментирам тази идея.

Не трябва да има паметник на отделен актьор – те са много и все ще забравим някой достоен, а пред НТ ще заприлича на „Пер Лашез“. Нужен ни е паметник на българския дух. Високо! Някъде на планината. На Витоша. И Стефан ще е там, там ще е неговият дух“, каза директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Ирен Кривошиева проговори за наследството на Ламбо

„Приживе доста ме изненада в последните дни от живота си. Заръча много неща на Влади, които синът ми изпълни. Стефан знаеше, че неговите желания са закон за мен и че ще помогна на детето ни да ги осъществи. Когато беше в болницата, беше спокоен, нямаше никакви притеснения. Влади си движи всичко.“ Това сподели Ирен Кривошиева година и половина след смъртта на Стефан Данаилов.

В много лична изповед: Аня Пенчева изплака болката си от загубата на Ламбо

Получавам наеми от имоти на дядо ми. Мога и да не работя, тъй като живея скромно. Парите никога не са били проблем за мен, те не са ми най-важното. Преди години в Америка нямах пукат лев, а се чувствах добре“, обяснява Кривошиева в интервю за „Уикенд“.
Със сина си Влади се чува всяка вечер да й разказва как е минал денят му в болницата, в която работи. Той вече е ваксиниран срещу Ковид-19.

Най-нови

Не пренебрегвайте тези симптоми на висок холестерол

Холестеролът е подобно на мазнини вещество, което се намира в мембраните на всички клетки и е отговорно за тяхното образуване, пишат от...

Късметче на деня за 18 април 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 април 2021 година Всеки ден можеш да започнеш наново. В момента, в който се...

Двойките зодии, които се обичат, но не могат да са заедно

Знаете ли какви слабости има всяка от зодиите? Астролозите споделят с нас с представител на кое съзвездие не ви е съдено да...

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато жената очаква лавина от любовни...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват да се сродят, пишат от...

Още интересни публикации