неделя, декември 4, 2022

Истинската Сюрея от сериала „Завинаги“ с тежък здравословен проблем

В оригиналната история Есма е убита от снаха си

Последно

Коментатор спомена забраненото от Ердоган име на Хакан Шукур, уволниха го на полувремето

Коментаторът на турската национална телевизия TRT Бакир Бакирчигил бе сменен на пулта на полувремето на мача от...

Лекарите спряха битката с рака на Пеле, Краля на футбола живее последните си дни

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Той е...

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2.

Преди време една от сценаристките на “Завинаги” – Денис Акчай Кадъксъс, разкри някои подробности за героите в сериала. Тя каза, че някои от тях са доста по-различни от тези в документалната книга на психиатърката д-р Гюлсерен Будайъджъоглу “Върни се към живота. Завинаги”, по която е сниман проекта, а изданието вече го има и на българския книжен пазар.
“Например, в книгата, всъщност Сюрея е шизофреничка. Тя има много душевни наранявания от детството, разкрива trud.bg. По-късно тя е жена, която се поставя на заден план, за да угоди на свекърва си Есма Боран, но аз прехвърлих тези функции на другата є снаха – Ипек.

Иначе имението е претъпкано с хора, семейство Боран е с дълбоки корени, всичко това е вярно. Също така взехме някои истории от книгата и ги преписахме на други герои. Имахме пълна свобода, казаха, променяйте всичко, както искате”, призна Денис Акчай. Тя издаде още, че сред 400 кандидати за ролята на бебето на Фарук и Сюрея – Яз, е избрана шестмесечната Ада Йоздемир. На семейството й е изплащан хонорар от 1500 турски лири за всеки епизод, в който момиченцето е снимано.

Сега в Турция се снима нова поредица, озаглавена “Червената стая”. В нея се разказва шокиращата история на Айля, която всъщност е Яз – дъщерята на Сюрея и Фарук от сериала “Завинаги”.
Историята в “Червената стая” се основава на реални събития и е написана отново от д-р Гюлсерен Будайъджъоглу, авторката на книгата “Върни се към живота”. Новият сериал сега се излъчва по турската TV8.

Сценаристите променят образи и характери

Интересното е, че още с появата на персонажа на Айля на екрана, веднага се прави връзка със сериала “Завинаги”. Въпреки факта, че знаем Сюрея като човек – въплъщение на добротата, толерантността, много добра майка и съпруга, истината се оказа съвсем различна. В книгата на д-р Будайъджъоглу “Върни се към живота” Сюрея е шизофреник, но това є състояние не се показва в “Завинаги”, въпреки че в последния сезон на сериала леко се загатва за това. С появата на малката Яз Боран в първия епизод от последния сезон на поредицата, изведнъж всичко се обръща с главата надолу.

Момичето казва: “Сюрея уби баба ми”. Героинята Яз, която се появява в няколко епизода от поредицата със скокове във времето, внезапно изчезва и след това наблюдаваме нейното детство.
Зрителят обаче остана шокиран от думите на Яз, той не можа да разбере какво се е случило и това предизвика полемика в социалните мрежи в Турция. Никой не искашe да види Сюрея в друга светлина. Но в историята, взета от книгата на Будайъджъоглу “Върни се към живота”, ситуацията е точно такава: Сюрея е шизофреничка, а дъщеря й Яз е подложена на тежко психологическо и физическо насилие от нейна страна.

В началото на третия сезон на “Завинаги” е трябвало да се отрази реалното състояние на Сюрея, както е в истинската историята, но тя е променена поради острите реакции в социалните мрежи, в които дълго се обсъжда признанието на Яз, че майка й е убила баба й. Заради това сценаристите решат да оставят Сюрея да си остане героинята, която всички са заобичали от самото начало.

“Червената стая” стартира по турската TV8

Денис Акчай, една от сценаристките на “Завинаги”, прави следното изявление по въпроса: “Всъщност, характерът на Сюрея е основния проблемен герой в книгата. Тя е шизофреничка с много тежки травматични проблеми, но зрителите не искаха да я приемат като такава. Затова, аз например, прехвърлих някои от лошите й качества на Ипек.”

И всичко това е точно до момента, в който героинята Айля се появи в сериала “Червената стая”, който веднага препраща и към сериала “Завинаги”. И тук действието се развива в голямо имение, в което живее заможно семейство… Историята продължава след смъртта на бабата и майката на момичето, коята се е обесила, а бащата се е алкохолизил и също малтретира дъщеря си… Но какво ще разкаже самата Айля, т. е. дъщерята на Сюрея и Фарук и внучката на Есма за живота си, зрителите тепърва ще разберат.

В Турция, онези, които са чели книгите на д-р Гюлсерен Будайъджъоглу, вече са започнали да обсъждат главната героиня в социалните мрежи. Екранната Айля идва в клиниката на Будайъджъоглу. Докторката се опитва да я накара да говори, но момичето не иска да разказва за личния си живот и за преживяното, защото не вярва на никого. Всъщност тя е учила и завършила Юридическия факултет с отличие, но духовно и външно е абсолютно изтощена. Спи с мъже, които абсолютно не познава, само за да се отърве от самотата и ги кара да я бият, като майка й и баща й. Ходи при много психиатри, но никой не иска да се занимава с нея и я прогонват, докато накрая идва при г-жа Будайъджъоглу и посещава терапията є в клиниката “Медальон”.

Най-нови

Лекарите спряха битката с рака на Пеле, Краля на футбола живее последните си дни

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Той е бил преместен в отделението за...

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2. В коментар заради решението...

6 зодии ще намерят щастието през декември

РАКТова е вашият шанс да влезете в собствената си емоционална сила. Вие сте воден знак, което означава, че сте надарени с изострено...

С тази молитва на Духа ще забравим несгодите

Една изключително силна молитва на Духа:„Господи, Боже наш, да дойде Твоят благ Дух и да обгърне нашия дух в Своите обятия. Да...

Деси Цонева скандализира с интимни признания (Снимки)

На Деси Цонева й доскуча и направи такава мощна серия от интимни признания, които нагорещиха до червено последователите й в социалните мрежи....

Още интересни публикации