четвъртък, ноември 24, 2022

Как тренира Красен Кралев през 1985 г. и през 2020-а (Снимки)

През 1986 г. става републикански рекордьор за юноши на 20 км преди да се откаже

Последно

Сбогом, „Газпром“: Германия посрещна първия си кораб с втечнен природен газ

Първият кораб, специално предназначен за връщане на втечнен природен газ (ВПГ) обратно в газообразното му състояние, пристигна...

Завесата падна: Ето го бебето на Лиляна Павлова (снимка)

Лиляна Павлова е станала майка за втори път преди 40 дни. Новината потвърди нейната...

Скръбна вест: Почина любим глас от БНР

Почина дългогодишната журналистка от програма "Христо Ботев" на БНР Грациела Ингелска. Това съобщи нейната...

Наскоро Красен Кралев пусна в социалните мрежи снимки от своя тренировка в боксовата зала, на която безмилостно бъхти крушата с мощни крошета. Малцина обаче знаят, че варненският бизнесмен на младини е бил лекоатлет. 53-годишният министър на спорта специализира в бяганията на дълги дистанции и става шампион на България за юноши старша възраст на 5000 и 20 000 м. А фотосите му от това време сякаш показват друг човек.

През 1985 г. Кралев е слаб като щека и главата му е снабдена с буйни къдрици. Като ученик във Варненската английска гимназия той иска да тренира бокс, но този спорт не се нрави нито на родителите му, нито на елитното училище. Правят го бегач на дълги разстояния, но Красен се измъчва, тъй като ръстът му от 187 см не е подходящ за дисциплина, в която блестят 45-килограмови африканци. Все пак през 1986 г. става републикански рекордьор за юноши на 20 км преди да се откаже.

Днес има, макар и рядко, възможността да тренира любимия си бокс. Преди няколко години дори излезе на спаринг с тогавашното гадже на фолкаджийката Десислава – Благой Найденов – Малката Кобра и успя да му нанесе няколко жестоки удара.

Кралев признава, че вече е далеч от най-добрата спорта форма, защото е качил много килограми, а и е претърпял остеотомия на тибията (срязване на две на големия пищял на крака) и поставяне на имплант. Да се насладим на това как един министър се поти, ако не над ресорния си бюджет, то поне в залата.

Най-нови

Завесата падна: Ето го бебето на Лиляна Павлова (снимка)

Лиляна Павлова е станала майка за втори път преди 40 дни. Новината потвърди нейната вече пораснала първородна щерка София,...

Скръбна вест: Почина любим глас от БНР

Почина дългогодишната журналистка от програма "Христо Ботев" на БНР Грациела Ингелска. Това съобщи нейната сестра Силвана Ингелска за БНР.

Късметче на деня за 24 ноември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 24 ноември 2022 година "Мъничко подаръче ще направи деня ви щастлив." 24...

Александър Морфов с 10 000 лева заплата в Народния театър

Александър Морфов получава рекордна заплата като главен режисьор на Народния театър "Иван Вазов", научи Lupa.bg от негови колеги в трупата.

Внимание, Казахстан: Вие сте следващата мишена на Путин (видео)

Време е да денацифицираме Казахстан. Това обяви политологът Дмитрий Дробницки в ефира на пропагандното шоу на Владимир Соловьов.

Още интересни публикации