сряда, септември 27, 2023

Как тренира Красен Кралев през 1985 г. и през 2020-а (Снимки)

През 1986 г. става републикански рекордьор за юноши на 20 км преди да се откаже

Последно

Прочут лекар: Само заешкото месо не е токсично

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че...

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани.

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в...

Наскоро Красен Кралев пусна в социалните мрежи снимки от своя тренировка в боксовата зала, на която безмилостно бъхти крушата с мощни крошета. Малцина обаче знаят, че варненският бизнесмен на младини е бил лекоатлет. 53-годишният министър на спорта специализира в бяганията на дълги дистанции и става шампион на България за юноши старша възраст на 5000 и 20 000 м. А фотосите му от това време сякаш показват друг човек.

През 1985 г. Кралев е слаб като щека и главата му е снабдена с буйни къдрици. Като ученик във Варненската английска гимназия той иска да тренира бокс, но този спорт не се нрави нито на родителите му, нито на елитното училище. Правят го бегач на дълги разстояния, но Красен се измъчва, тъй като ръстът му от 187 см не е подходящ за дисциплина, в която блестят 45-килограмови африканци. Все пак през 1986 г. става републикански рекордьор за юноши на 20 км преди да се откаже.

Днес има, макар и рядко, възможността да тренира любимия си бокс. Преди няколко години дори излезе на спаринг с тогавашното гадже на фолкаджийката Десислава – Благой Найденов – Малката Кобра и успя да му нанесе няколко жестоки удара.

Кралев признава, че вече е далеч от най-добрата спорта форма, защото е качил много килограми, а и е претърпял остеотомия на тибията (срязване на две на големия пищял на крака) и поставяне на имплант. Да се насладим на това как един министър се поти, ако не над ресорния си бюджет, то поне в залата.

Най-нови

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани. Кога ще се...

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в семейната хазна.

Новият ерген Алек изоставен след 9-годишна връзка

Деветгодишна връзка, която накрая приключва, е имал новият ерген Александър Младенов. Хубавецът се сблъсква с любовните трепети за първи...

Христо Стоичков откровен: Мястото на внуците ми е в България

Футболната легенда Христо Стоичков иска внуците му да са възпитани така, че един ден да живеят и работят в България.

Дъщерята на Желю Желев излекува щерка си от нарколепсия

"Моята дъщеря мина много дълъг път - седем години не получихме адекватна диагноза за Анна Луна. Лутахме се, но...

Още интересни публикации