вторник, юни 6, 2023

Калина Андролова попиля Слави Трифонов: Ще се извини ли за чалгата и опростачването

Инжектира нацията с лоша култура и пошъл стил

Последно

Тъжно: Ласка Минчева няма повече да проходи, мускулите й са атрофирали

Легендарната режисьорка Ласка Минчева вече четири години е на легло и шансовете й да проходи са нулеви.

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш...

Правнучката на Тато с нова любов (снимки)

Най-голямата правнучка на Тодор Живков е на крилете на любовта. Людмила Стефанова, първородната дъщеря...

„Простащината на 7/8 мина всякакви граници: Мутафчийски да се извини, че нямаше трупове! А Слави Трифонов ще се извини ли за превръщането на нацията в чалгаджийско свърталище и за културното осакатяване на няколко поколения?!
Ще се извини ли, че между сатиричните скечове в предаването си, всъщност инжектираше нацията с лошокултурие, пошъл стил и норматив от невъобразими простотии?!

Може би трябва да припомним и фактите, творбите му от сорта „Ще ти скъсам гъза!“ и пр., които се лееха от националния ефир…“ Това написа журналистката Калина Андролова в профила си във Фейсбук.
Повод за думите й стана пресконференция на Националния оперативен щаб, когато репортерът на Слави попита ген. Мутафчийски дали ще извини за думите си, че яко ще се умира и ще има камиони с трупове.

Коронавирусът в България: в Смолян има ново огнище на зараза

В завод за авточасти в Смолян са установени 60 положителни случая на COVID-19, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция в Смолян Мими Кубатева, цитирана от агенция „Фокус“. Тя подчерта, че засега резултатите са неофициални, но по думите й това е новото огнище на заразата в Смолян. Според съобщените данни е изследван половината персонал на предприятието, а тестовете продължават.

Първоначално седем служители са се оказали позитивни на вируса, след което ръководството на предприятието организирало тестове за всичките си служители в лаборатория в Пловдив. Направена е пълна дезинфекция на предприятието, спрени са няколко поточни линии, издадени са предписания за засилени противоепидемични мерки, вече има осигурени шлемове за работа на самите работници, обясни Кубатева. Тя допълни, че автобусите, превозващи работниците, ще бъдат спрени, защото са рисково място, а транспортът най-вероятно ще се осъществява с лични автомобили. Търсят се възможности работниците с отрицателни тестове да продължат да работят.

Повече сектори да могат да кандидатстват за мярката за запазване на заетостта, известна като 60/40, решиха социалните партньори. Мярката ще действа до 30 септември, а при необходимост може да бъде удължена и до края на 2020 г. Отпада изискването работодателите да са платили данъци или осигуровки за тази година, но следва да са ги декларирали като дължими. Трябва да са платили данъците си към 31 декември 2019 г.

Мярката ще е с акцент върху хотелиерския и ресторантьорския сектор и специално върху сезонните работници, а в сектора на здравеопазването за компенсации ще могат да кандидатстват всички, които нямат сключен договор със здравната каса, включително лекари по дентална медицина. Ще могат да кандидатстват и частни детски ясли и градини, както и учебни центрове. Средства няма да се изплащат за служители в селското, горското и рибното стопанство, финансови и застрахователни дейности и държавно управление.

Американският посланик в България Херо Мустафа пък посети Военномедицинската академия и болница „Пирогов“, за да благодари и да поднесе символични подаръци на медиците в тях за грижата им към пациентите с коронавирус в София.
„Ръководството на тези болници, лекарите, медицинските сестри и помощният персонал поставиха здравето и живота си на линия, за да защитят нас. Казваме им благодаря!“, гласи съобщението на американското посолство, разпространено чрез социалните мрежи.

Най-нови

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш и Михаил Билалов няма да...

Правнучката на Тато с нова любов (снимки)

Най-голямата правнучка на Тодор Живков е на крилете на любовта. Людмила Стефанова, първородната дъщеря на дизайнерката Жени Живкова, показа...

Лелята на Ангел Христов от братятя Галеви: В тая България само се чудят кои да издирват

"Изядоха го детето, изядоха го, докато такъв, та онакъв, та това, та онова“, казва през сълзи лелята на Ангел Христов пред bTV.

Късметче на деня за 6 юни 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 6 юни 2023 година Човекът е част от Вселената и Вселената е вътре в човека....

Жилищата у нас стават недостъпни: И под наем, и за покупка

След десетилетието със суперниски лихви по ипотечните кредити, което позволи на милиони домакинства в Европа да си купят жилище, идва ледена епоха.

Още интересни публикации