неделя, декември 4, 2022

Калина Андролова попиля Слави Трифонов: Ще се извини ли за чалгата и опростачването

Инжектира нацията с лоша култура и пошъл стил

Последно

Коментатор спомена забраненото от Ердоган име на Хакан Шукур, уволниха го на полувремето

Коментаторът на турската национална телевизия TRT Бакир Бакирчигил бе сменен на пулта на полувремето на мача от...

Лекарите спряха битката с рака на Пеле, Краля на футбола живее последните си дни

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Той е...

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2.

„Простащината на 7/8 мина всякакви граници: Мутафчийски да се извини, че нямаше трупове! А Слави Трифонов ще се извини ли за превръщането на нацията в чалгаджийско свърталище и за културното осакатяване на няколко поколения?!
Ще се извини ли, че между сатиричните скечове в предаването си, всъщност инжектираше нацията с лошокултурие, пошъл стил и норматив от невъобразими простотии?!

Може би трябва да припомним и фактите, творбите му от сорта „Ще ти скъсам гъза!“ и пр., които се лееха от националния ефир…“ Това написа журналистката Калина Андролова в профила си във Фейсбук.
Повод за думите й стана пресконференция на Националния оперативен щаб, когато репортерът на Слави попита ген. Мутафчийски дали ще извини за думите си, че яко ще се умира и ще има камиони с трупове.

Коронавирусът в България: в Смолян има ново огнище на зараза

В завод за авточасти в Смолян са установени 60 положителни случая на COVID-19, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция в Смолян Мими Кубатева, цитирана от агенция „Фокус“. Тя подчерта, че засега резултатите са неофициални, но по думите й това е новото огнище на заразата в Смолян. Според съобщените данни е изследван половината персонал на предприятието, а тестовете продължават.

Първоначално седем служители са се оказали позитивни на вируса, след което ръководството на предприятието организирало тестове за всичките си служители в лаборатория в Пловдив. Направена е пълна дезинфекция на предприятието, спрени са няколко поточни линии, издадени са предписания за засилени противоепидемични мерки, вече има осигурени шлемове за работа на самите работници, обясни Кубатева. Тя допълни, че автобусите, превозващи работниците, ще бъдат спрени, защото са рисково място, а транспортът най-вероятно ще се осъществява с лични автомобили. Търсят се възможности работниците с отрицателни тестове да продължат да работят.

Повече сектори да могат да кандидатстват за мярката за запазване на заетостта, известна като 60/40, решиха социалните партньори. Мярката ще действа до 30 септември, а при необходимост може да бъде удължена и до края на 2020 г. Отпада изискването работодателите да са платили данъци или осигуровки за тази година, но следва да са ги декларирали като дължими. Трябва да са платили данъците си към 31 декември 2019 г.

Мярката ще е с акцент върху хотелиерския и ресторантьорския сектор и специално върху сезонните работници, а в сектора на здравеопазването за компенсации ще могат да кандидатстват всички, които нямат сключен договор със здравната каса, включително лекари по дентална медицина. Ще могат да кандидатстват и частни детски ясли и градини, както и учебни центрове. Средства няма да се изплащат за служители в селското, горското и рибното стопанство, финансови и застрахователни дейности и държавно управление.

Американският посланик в България Херо Мустафа пък посети Военномедицинската академия и болница „Пирогов“, за да благодари и да поднесе символични подаръци на медиците в тях за грижата им към пациентите с коронавирус в София.
„Ръководството на тези болници, лекарите, медицинските сестри и помощният персонал поставиха здравето и живота си на линия, за да защитят нас. Казваме им благодаря!“, гласи съобщението на американското посолство, разпространено чрез социалните мрежи.

Най-нови

Лекарите спряха битката с рака на Пеле, Краля на футбола живее последните си дни

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Той е бил преместен в отделението за...

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2. В коментар заради решението...

6 зодии ще намерят щастието през декември

РАКТова е вашият шанс да влезете в собствената си емоционална сила. Вие сте воден знак, което означава, че сте надарени с изострено...

С тази молитва на Духа ще забравим несгодите

Една изключително силна молитва на Духа:„Господи, Боже наш, да дойде Твоят благ Дух и да обгърне нашия дух в Своите обятия. Да...

Деси Цонева скандализира с интимни признания (Снимки)

На Деси Цонева й доскуча и направи такава мощна серия от интимни признания, които нагорещиха до червено последователите й в социалните мрежи....

Още интересни публикации