вторник, август 9, 2022

Капанът щракна за сина на Чапкънов: Касиерката на обраната банка му дала белязани банкноти

Константин лепна грознопетнона татко си: Отива на съд, използвал е фалшив пистолет и дамски чорапогащник

Последно

Константин Чапкънов, син на скулптора Георги Чапкънов е предаден на съд от Софийската районна прокуратура за грабеж на банка.
На 12 февруари около 10 ч. той отишъл до офиса с дамски чорап на главата. Носел и пластмасов пистолет.

Константин Чапкънов

Влязъл в банковия клон, в който били само служителите на банката, насочил носения от него пистолет към касиера и извикал „Това е обир, никой да не мърда, всички на земята, ще ви застрелям всичките, давайте всичките пари“.

Търсят с червена бюлетина бургаските граничари от делото в Турция, като най-опасните престъпници

Охранителка на банката натиснала паник-бутона. В същото време касиерката започнала да вади пари от касата и да ги дава на Чапкънов-младши, съобщава 24chasa.bg. Първо му подала плик с банкноти, които били „белязани“ точно за такива случаи – описани в протокол за опис. След това му дала и други пачки в различни валути – общо 13 511 лв.

След като ги взел, Константин избягал. По пътя изхвърлил пластмасовия пистолет и чорапа в контейнер за боклук, който носел на главата си за прикритие. Криминалистите го заловиха още същия ден. В жилището му били намерени и иззети част от банкнотите, предвидени специално за случаи на обири.

Съдът остави сина на Георги Чапкънов в ареста

Припомняме, че още през февруари тази година стана ясно, че Константин Чапкънов, син на известния скулптор Георги Чапкънов, остава в ареста. Това реши тогава състав на Софийския районен съд с председател Цветелина Михайлова.

Търсят с червена бюлетина бургаските граничари от делото в Турция, като най-опасните престъпници

Чапкънов е обвинен, че обрал банка в София на 12 февруари. Влязъл с чорап, вместо маска. Той бил скъсан, а и без друго прозирал. Използвал бутафорно оръжие. По записи от камери полицаите бързо го хванали.

След като го задържали, Константин показал къде е изхвърлил пистолета играчка. Парите пък бил скрил в ателието си. Те били маркирани.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации