сряда, септември 27, 2023

Капанът щракна: Привикаха Бойко и Гешев в Брюксел, ще обясняват за корупцията и хаоса

Депутатка от Европарламента мислела, че Борисов вече е хвърлил оставката си

Последно

Прочут лекар: Само заешкото месо не е токсично

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че...

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани.

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в...

Европейският парламент извика Борисов и Гешев да обясняват за корупцията и проблемната обстановка в България. Заседанието ще се проведе по-късно днес при закрити врата.
Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, под председателството на евродепутатката от Нидерландия Софи инт’ Велд е поканила премиера и държавния обвинител, но на тяхно място в срещата ще участват вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, заместник-главният прокурор Красимира Филипова и заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, съобщават от “Euractiv”.

EURACTIV разговаря с инт’ Велд, и зададе въпрос защо Борисов няма да дойде.
„Доколкото знам, Борисов е подал оставка“, каза Инт’ Велд. След като бе уточнено, че Борисов не е подал оставка, Инт’ Велд каза, че така или иначе, правосъдният министър е подал оставка, и „не е ясно с кого в България може да се разговаря“.
„Постоянното представителство (на България към ЕС) търси други събеседници“, каза тя, цитирана от frognews.bg. Министерството на вътрешните работи потвърди, че „ако може“, Захариева ще участва виртуално в заседанието.

От Европейската комисията ще участва Жюлиен Мусние, ръководител на отдел „Граждани, равенство, демокрация и върховенство на закона“, Венецианската комисия на Съвета на Европа ще бъде представена от Симона Граната-Менгини и от Джанлука Еспозито, ръководител на отдела за действие срещу престъпността на GRECO.

Поканени са и представители на гражданското общество в България, както и един журналист. Това са Красимир Кънев от Българския Хелзинкски Комитет, Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита срещу дискриминацията и Марин Лесенски от институт Отворено общество в София. Журналистът ще е Димитър Стоянов от сайта Биволъ.

Очаквайте подробности!

Борисов: Някой като заговори за корупция – показвам му метрото

Някой като ми заговори за корупция в България – аз му показвам метрото. Това заяви във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод откриването на третия лъч на подземната железница.
Трасето от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ е 8 километра. По него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака.

Борисов изтъкна, че само за 11 години дължината на метрото се е увеличила с близо 40 км.
Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София“, изрази гордостта си от свършеното премиерът. По негови думи строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова не можело да се говори за корупция.

Министър-председателят посочва, че това е била най-трудната отсечка на метрото. По сложни терени се строели и Южната дъга на София, магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Европа“ и газопроводите. Управляващите обаче нямало да се откажат, защото по негови думи силата им била в действията.
Борисов напомни, че преди ГЕРБ да дойде на власт, е имало само 10 км метро и магистрала до Правец. Той призова гражданите да да пазят новата придобивка, защото тя не е даденост.

Най-нови

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани. Кога ще се...

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в семейната хазна.

Новият ерген Алек изоставен след 9-годишна връзка

Деветгодишна връзка, която накрая приключва, е имал новият ерген Александър Младенов. Хубавецът се сблъсква с любовните трепети за първи...

Христо Стоичков откровен: Мястото на внуците ми е в България

Футболната легенда Христо Стоичков иска внуците му да са възпитани така, че един ден да живеят и работят в България.

Дъщерята на Желю Желев излекува щерка си от нарколепсия

"Моята дъщеря мина много дълъг път - седем години не получихме адекватна диагноза за Анна Луна. Лутахме се, но...

Още интересни публикации