понеделник, декември 5, 2022

Капанът щракна: Привикаха Бойко и Гешев в Брюксел, ще обясняват за корупцията и хаоса

Депутатка от Европарламента мислела, че Борисов вече е хвърлил оставката си

Последно

Празнично меню за Никулден: Ястията с шаран са ритуал

Никулден е сред големите декемврийски празници, а основното ястие на празничната трапеза е рибата, по-специално шаранът. Той...

Край на спекулациите: Жената на Краси Радков опроверга раздяла

Край на спекулациите, че се е разделила с мъжа си Краси Радков сложи съпругата му Станислава. Тя...

Щерката на Гала стяга нова къща за чудо и приказ

Дъщерята на водещата Гала - Мари Константин, обзавежда нова къща. Изявяващата се като...

Европейският парламент извика Борисов и Гешев да обясняват за корупцията и проблемната обстановка в България. Заседанието ще се проведе по-късно днес при закрити врата.
Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, под председателството на евродепутатката от Нидерландия Софи инт’ Велд е поканила премиера и държавния обвинител, но на тяхно място в срещата ще участват вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, заместник-главният прокурор Красимира Филипова и заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, съобщават от “Euractiv”.

EURACTIV разговаря с инт’ Велд, и зададе въпрос защо Борисов няма да дойде.
„Доколкото знам, Борисов е подал оставка“, каза Инт’ Велд. След като бе уточнено, че Борисов не е подал оставка, Инт’ Велд каза, че така или иначе, правосъдният министър е подал оставка, и „не е ясно с кого в България може да се разговаря“.
„Постоянното представителство (на България към ЕС) търси други събеседници“, каза тя, цитирана от frognews.bg. Министерството на вътрешните работи потвърди, че „ако може“, Захариева ще участва виртуално в заседанието.

От Европейската комисията ще участва Жюлиен Мусние, ръководител на отдел „Граждани, равенство, демокрация и върховенство на закона“, Венецианската комисия на Съвета на Европа ще бъде представена от Симона Граната-Менгини и от Джанлука Еспозито, ръководител на отдела за действие срещу престъпността на GRECO.

Поканени са и представители на гражданското общество в България, както и един журналист. Това са Красимир Кънев от Българския Хелзинкски Комитет, Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита срещу дискриминацията и Марин Лесенски от институт Отворено общество в София. Журналистът ще е Димитър Стоянов от сайта Биволъ.

Очаквайте подробности!

Борисов: Някой като заговори за корупция – показвам му метрото

Някой като ми заговори за корупция в България – аз му показвам метрото. Това заяви във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод откриването на третия лъч на подземната железница.
Трасето от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ е 8 километра. По него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака.

Борисов изтъкна, че само за 11 години дължината на метрото се е увеличила с близо 40 км.
Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София“, изрази гордостта си от свършеното премиерът. По негови думи строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова не можело да се говори за корупция.

Министър-председателят посочва, че това е била най-трудната отсечка на метрото. По сложни терени се строели и Южната дъга на София, магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Европа“ и газопроводите. Управляващите обаче нямало да се откажат, защото по негови думи силата им била в действията.
Борисов напомни, че преди ГЕРБ да дойде на власт, е имало само 10 км метро и магистрала до Правец. Той призова гражданите да да пазят новата придобивка, защото тя не е даденост.

Най-нови

Край на спекулациите: Жената на Краси Радков опроверга раздяла

Край на спекулациите, че се е разделила с мъжа си Краси Радков сложи съпругата му Станислава. Тя се появи отново на сцената...

Щерката на Гала стяга нова къща за чудо и приказ

Дъщерята на водещата Гала - Мари Константин, обзавежда нова къща. Изявяващата се като инфлуенсър брюнетка показва засега само...

Съдебен спор: Муки осъди авторка на книга за майка си

Щерката на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки, е спечелила на всички инстанции делото срещу неправомерно издадената книга за великата й майка "Смях...

Кристиано Роналдо подписва с арабите на Нова година, ще прибира по 200 млн. евро на сезон

Кристиано Роналдо ще подпише на 1 януари договор с "Ал Насър" от Саудитска Арабия, съобщава испанският вестник "Марка". Португалецът...

Две 15-годишни българки близначки са изчезнали в Германия, полицията ги издирва

Две сестри близначки са изчезнали в Германия, съобщи полицията в Мюнхен, която е вдигната на крак след сигнал от родителите на момичетата.

Още интересни публикации