вторник, август 16, 2022

Капанът щракна: Привикаха Бойко и Гешев в Брюксел, ще обясняват за корупцията и хаоса

Депутатка от Европарламента мислела, че Борисов вече е хвърлил оставката си

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Европейският парламент извика Борисов и Гешев да обясняват за корупцията и проблемната обстановка в България. Заседанието ще се проведе по-късно днес при закрити врата.
Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, под председателството на евродепутатката от Нидерландия Софи инт’ Велд е поканила премиера и държавния обвинител, но на тяхно място в срещата ще участват вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, заместник-главният прокурор Красимира Филипова и заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, съобщават от “Euractiv”.

EURACTIV разговаря с инт’ Велд, и зададе въпрос защо Борисов няма да дойде.
„Доколкото знам, Борисов е подал оставка“, каза Инт’ Велд. След като бе уточнено, че Борисов не е подал оставка, Инт’ Велд каза, че така или иначе, правосъдният министър е подал оставка, и „не е ясно с кого в България може да се разговаря“.
„Постоянното представителство (на България към ЕС) търси други събеседници“, каза тя, цитирана от frognews.bg. Министерството на вътрешните работи потвърди, че „ако може“, Захариева ще участва виртуално в заседанието.

От Европейската комисията ще участва Жюлиен Мусние, ръководител на отдел „Граждани, равенство, демокрация и върховенство на закона“, Венецианската комисия на Съвета на Европа ще бъде представена от Симона Граната-Менгини и от Джанлука Еспозито, ръководител на отдела за действие срещу престъпността на GRECO.

Поканени са и представители на гражданското общество в България, както и един журналист. Това са Красимир Кънев от Българския Хелзинкски Комитет, Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита срещу дискриминацията и Марин Лесенски от институт Отворено общество в София. Журналистът ще е Димитър Стоянов от сайта Биволъ.

Очаквайте подробности!

Борисов: Някой като заговори за корупция – показвам му метрото

Някой като ми заговори за корупция в България – аз му показвам метрото. Това заяви във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод откриването на третия лъч на подземната железница.
Трасето от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ е 8 километра. По него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака.

Борисов изтъкна, че само за 11 години дължината на метрото се е увеличила с близо 40 км.
Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София“, изрази гордостта си от свършеното премиерът. По негови думи строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова не можело да се говори за корупция.

Министър-председателят посочва, че това е била най-трудната отсечка на метрото. По сложни терени се строели и Южната дъга на София, магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Европа“ и газопроводите. Управляващите обаче нямало да се откажат, защото по негови думи силата им била в действията.
Борисов напомни, че преди ГЕРБ да дойде на власт, е имало само 10 км метро и магистрала до Правец. Той призова гражданите да да пазят новата придобивка, защото тя не е даденост.

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации