вторник, август 9, 2022

Кирил Домусчиев би шута и на любимеца на зрителите Емо Чолаков

Чистката в Нова телевизия продължава с пълна сила

Последно

Без втори сезон остава предаването „Един за друг“, което даде хляб на абдикиралия от телевизията синоптик Емо Чолаков. Миналата година, след като той официално обяви, че се оттегля от екипа на времето в Би Ти Ви, изненадващо подписа договор с конкурентната Нова телевизия, където водеше риалити формата за влюбени двойки.

Макар новото за България предаване да регистрира добър рейтинг и да предизвика зрителски интерес, от медията решили да не правят втори сезон, съответно Емо отново изпаднал извън борда на тв екрана, пише retro.bg. От първото издание на „Един за друг“ той успя да прибере солиден хонорар от 30 хиляди лева, с които да подпомогне семейството си.

Докато форматът вървеше, се говореше, че Чолаков е напуснал титулярната си работа на летище София, където е метеоролог, и отново искал да се посвети изцяло на телевизията, която много му липсвала. Истината е, че бившият синоптик никога не бил напускал РВД и през цялото време просто работел на два договора и две заплати. Начинанието обаче се оказало почти непосилно, тъй като редом с работните ангажименти на двете места трябвало да се грижи и за двете си дъщерички.

Припомняме, че в началото на тази година, малко преди големия финал на „Един за друг“, Емо загуби своята съпруга Краси, която почина едва на 39-годишна възраст, не успявайки да надвие коварния рак. Семейната трагедия, потресла цял Гоце Делчев, откъдето Чолаков и жена му са родом, сринала бившия синоптик, но пред хората той продължил да се държи. И до ден днешен Емо избягва да говори по темата.

Единственото, което неотдавна коментира, е, че му е трудно да бъде родител на две момичета. Затова разчитал на своята сестра, която му помагала в грижите за племенничките си и се опитвала да компенсира липсващите вече майчини ласки.
Поне във финансов план синоптикът зевзек не изпитвал затруднения. Заплатата му на държавен служител в РВД била над 6 хиляди лева, с които можел да подсигури добър живот на децата си.

„Нова телевизия“ купува „Канал 3“ и 8 музикални медии

Компанията на братя Домусчиеви „Нова Броудкастинг Груп“ иска да придобие контрола върху свързваните с Делян Пеевски „Канал 3“ и 8 музикални медии – радиата „Веселина“, „Витоша“, „Витоша ФМ“ (без дейност), „Експрес“ (без дейност), „Magic FM“, „The Voice Radio“ и телевизиите „Magic TV“ и „The Voice TV“, става ясно от съобщение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Уведомлението за предстоящата концентрация е задължително по закон, тъй като антимонополният орган трябва да направи оценка за влиянието на сделката върху пазара.
Само преди дни – на 20 август, в. „Капитал“ съобщи, че „Нова Броудкастинг Груп“ е придобила 100% от онлайн групата „Нет инфо“. Доскоро Домусчиеви държаха 70% от групата.
Откакто Нова телевизия стана собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, на работа в медията се прехвърлиха редица кадри на свързваната с медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски „Канал 3“. През декември шеф в „Нова“ стана бившата собственичка и дългогодишен шеф на „Канал 3“ Ива Стоянова, а в началото на февруари тя стана и управител на „Нова телевизия“.

Преди това пък от „Канал 3“ в „Нова“ се върна и Васил Иванов, който стана водещ разследващ журналист в телевизията на Домусчиеви. Други репортери на „Канал 3“ също започнаха да работят за „Нова“.
През май 2019 г. за директор на „Новини и актуални предавания“ в „Нова телевизия“ бе назначена Миляна Велева, която дотогава заемаше същия пост в телевизия „Канал 3“. Почти веднага след появата на Велева от телевизията си тръгна Виктория Бехар, мениджър на новините.
Само преди дни бизнесменът Кирил Домусчиев обяви през Фейсбук профила си, че няма „съвместен бизнес с г-н Делян Пеевски“. Същевременно, противниците на Пеевски – банкерът Цветан Василев и хазартният бос Васил Божков, твърдят точно обратното. През юни Василев директно заяви, че Делян Пеевски доминира в „Нова телевизия“, а Кирил Домусчиев само осигурява финансирането.

Редица от най-големите имена на „Нова“ пък бяха принудени да прекратят договорите си с медията.
Разследващият екип, в който бяха Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов, бе принуден да напусне през 2019 година. Доста преди тях от телевизията си тръгна продуцентът Дарина Сарелска, която бе обвинена от журналиста Васил Иванов, че му спирала разследвания.
С телевизията се разделиха водещата Лора Крумова и режисьорът и автор на колажи Валдес Радев. Отстранена беше и Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията от края на миналия век и загина на Нова година при нелеп инцидент. Оставки от „Нова телевизия“ подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Уволнен от спортния сайт „Гонг“ бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на „Нет инфо“ Христо Христов, който потвърди, че върху журналисти от групата се оказва натиск.
„Нова телевизия“ бе закупена от братя Домусчиеви в началото на 2019 г. за 185 млн. евро, половината от които бяха финансирани с огромни кредити от 4 банки: УниКредит Булбанк – 50 млн. евро, БНП Париба – 20 млн. евро, ОББ – 20 млн. евро и Банка ДСК – 10 млн. евро. Тогава КЗК даде зелена светлина за прехвърлянето, след като преди това с неубедителни аргументи спря продажбата на „Нова телевизия“ на чешкия милиардер Петър Келнер.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации