петък, август 19, 2022

Корнелия Нинова свали маската на Радев: Искаше да е скритият премиер

Президентът е жаден за реална власт, услади му се управлението със служебни кабинети

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

„Нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП и ги изстреля във властта, ги атакува така. С времето и опита в правителството си дадох отговор. На президента Радев президентската институция му е тясна. Той иска реална власт – служебните кабинети, чрез които управляваше, му се усладиха.

Той явно е разчитал, че изстрелвайки във властта ПП, той ще продължи да дърпа конците и да управлява държавата”. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ в отговор на въпрос дали държавният глава има пръст в свалянето на правителството.

Кирил Петков подпука Радев: Ще върне „Газпром“ и ще спре оръжието за Украйна

“И кога започна разривът – когато Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, а разривът започна от първата смяна в „Булгаргаз“. Ние трябва да сме обективни. Президентът чрез своите назначения искаше да бъде „скритият премиер“, а Кирил Петков да бъде просто лицето”, каза още тя. По отношение на френското предложение за Македония тя заяви, че то не е отговаряло на тяхната червена линия югозападната ни съседка на изпълнява двустранния договор.

„Във френското предложение се казва, че преговорите изобщо ще започнат, след като РСМ си промени конституцията и впише българите. Това е добро и беше едно от нашите искания. Но френското предложение се позовава на двустранен протокол между България и Северна Македония, в който са описани различни ангажименти, без този протокол да е подписан нито от едната, нито от другата страна“, каза още тя. И допълни, че се е оказвал натиск с посещение на еврокомисари и европейски лидери.

Темата Македония беше грубо експлоатирана от две политически сили за партийни цели. Едната е ИТН, която напусна коалицията заради пари и постове и опаковаха напускането с темата „Македония“, за да имат патриотичен облик. Втората е ГЕРБ. Върви тезата да се направи ново евроатлантическо мнозинство – първи го предложиха ГЕРБ. Борисов се опитва да се препере през темата „Македония“, за да се забрави другото мнозинство, което се бори срещу модела „Борисов“, каза още тя.

Тя изрази надежда от ПП да не се подават на подобна оферта от страна на бившите управляващи. „Приемат ли такава оферта, те са приключили. Това означава, че целта, за която беше създадена тази партия и това правителство, са зачеркнати. Това ще ги приключи. За БСП няма никакви притеснения“, допълни още Нинова. По думите й откакто е паднало правителството някои хора си позволяват да вкарват в комисията по оръжия документи за разрешение за износ на боеприпаси за Украйна. „Няма да получат това разрешение“, каза още тя. И заяви, че България не изнася оръжие за Украйна.

Дъщерята на Желю Желев унищожи президента Радев с открито писмо

„Не е вярно, че Кирил Петков е казал, че ще спре износа за Украйна през Полша. Каза, че ще спре износа за Полша, без даже да уточнява за какво. Продължавам да твърдя – България не е изнесла и един патрон за Украйна и не изнася. Изнасяме за 64 други държави. Какво те правят оттам нататък с българската продукция е тяхна отговорност и тяхно право и ние нямаме право по международните норми да ги контролираме“.

Нинова коментира и интервюто на Кирил Петков за „Гардиън“, в което той казва, че потенциално служебно правителство на Румен Радев ще възобнови договора с „Газпром“ и ще преустанови износа на оръжията. Тя заяви, че и по отношение по темата с „Газпром“ има разминаване с твърденията на премиера Кирил Петков.

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации