събота, декември 10, 2022

Корнелия Нинова с инфарктно раждане: Шефката на БСП благодари на лекаря, на който дължи най-милото си

За първа година Нинова пропусна да му честити празника с умилителни слова в социалните мрежи, но хора от обкръжението ѝ издават, че винаги на тази дата черпела щедро за негово здраве

Последно

Катето Евро: Исках и Славена Вътова за снаха

"Жалко, че Славена Вътова не успя да ми стане снаха. Много го исках, но…"

Деси Радева на пазар с охранителка от НСО, която й мъкне торбите

При една от твърде редките си публични изяви напоследък президентшата Десислава Радева навести Панаира на книгата в...

На 17 юни единственият наследник на Корнелия Нинова отпразнува своя рожден ден. Синът на соцлидерката навърши 27 години в Америка, където през последните 4 години работи като финансов анализатор към банката „Голдман Сакс“.

За първа година Нинова пропусна да му честити празника с умилителни слова в социалните мрежи, но хора от обкръжението ѝ издават, че винаги на тази дата черпела щедро за негово здраве и задължително се чувала с лекаря, помогнал ѝ Рафаел да се появи жив и здрав на бял свят. Става дума за известния акушер-гинеколог д-р Виктор Новачков, който в момента работи в МБАЛ „Св.София“, но през 1993 г., когато Корнелия станала майка, практикувал в „Майчин дом“. Именно там, след инфарктно раждане, проплакал синът на семейство Нинови.

Макар младите родители Митко и Корнелия да гонели кариери в столицата, наследникът им прекарал по-голямата част от детството си в родната на фамилията Мизия при баба си по бащина линия – Дафина. Свекървата на Нинова и до ден днешен се хвали, че Рафи е проходил в нейния двор. „Домати и краставици ядеше. Пиеше и мляко от нашите крави, когато сме гледали. Корнелия викаше: „Баба ти хубаво те е научила така, сега какво ще те правим?“.

Тръгваха да го карат с колата за София, а той изскачаше от прозорците и все при мен си идваше. Гледала съм го това дете, докато тръгна на училище, защото Корнелия много пътуваше по онова време. Учителите казваха за него, че учи и с ума, и със сърцето си. Много беше отговорен. Веднъж заради него не успяхме да тръгнем наникъде, защото имаше да решава задача по математика. От 12 до 17 часа не мръдна от стола, докато не я реши. Сега професорите му го цитират. И по български беше много добре. Помня как учителката му беше написала огромна шестица – на цяла страница от тетрадката, за преразказ на „Изворът на белоногата“, спомня си баба Дафина за своя внук.

Всъщност Рафаел още като ученик прославя фамилията, защото няма равен в олимпиадите по математика у нас и по цял свят. С парите от стипендии и наградни фондове финансира образованието си в прочутия университет „Бъркли“ в Щатите, от който взема докторска степен по финанси. В Ню Йорк, където се е установил, живее в съседство с дъщерята на Доналд Тръмп и редица холивудски звезди, защото жилището му се намира в прословутия и скъп квартал „Манхатън“. Обичайно Рафаел си идва или за Коледа, или през лятото, пише retro.bg.

Понякога придружава майка си по официални събития. През 2018-а се яви с нея под ръка на честванията на Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива. Корнелия неведнъж е споделяла, че имат силна връзка, чуват се непрекъснато, а той е неин коректив и редовно ѝ дава работни съвети, като често самата тя търсела одобрението му.

Най-нови

Катето Евро: Исках и Славена Вътова за снаха

"Жалко, че Славена Вътова не успя да ми стане снаха. Много го исках, но…" С тези думи избухна...

Деси Радева на пазар с охранителка от НСО, която й мъкне торбите

При една от твърде редките си публични изяви напоследък президентшата Десислава Радева навести Панаира на книгата в НДК в компанията на любимата...

Хекимян отърва уволнението

Антон Хекимян отрече главата му да е на гилотината и да се готви уволнението му. И през новата 2023...

Диана Димитрова: Обществото ни е с ампутирани крака, нямаме място нито в Шенген, нито в ЕС

Актрисата Диана Димитрова написа гневен пост във фейсбук по повод обидите към нея. От него става ясно, че тя...

Румънците са бесни: Заради Шенген бойкотират Моцарт и Сваровски

Отношенията между Букурещ и Виена драстично се влошават в последните часове, след ветото, което Австрия наложи на Румъния за присъединяването към Шенгенската...

Още интересни публикации