неделя, декември 4, 2022

Краят на пържолката: Защото Бойко обича кучетата повече от хората

Борисов има само един единствен изход – да ни излъже

Последно

Диана Димитрова: В НАТФИЗ месеци наред бях психически тормозена от педагог

Едно признание предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. В емоционален пост във...

Семейството на покойния Косьо Самоковеца се покри в Австрия

Роднините на убития в Амстердам Константин Димитров – Косьо Самоковеца се радват на нов живот извън пределите...

Владислав Горанов: Борисов трябва да е премиер – когато имаш Меси, не търсиш Анхел ди Мария

Кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме, той се казва Бойко...

Това е третият материал от поредицата на Фрог нюз за тримата – Бойко Борисов, Иван Гешев и Делян Пеевски, които са основна причина за протестите в страната. И да, убедени сме, че голямата промяна трябва да започне именно от тях. За Пеевски и Гешев вече публикувахме аргументите за исканата оставка. Ред е на Борисов. Хиляди настояват за оставката на премиера Борисов. Той опитва всякакви варианти и ходове, за да остане на власт. Това продължава вече 54 дена… За първи път оставка му бе поискана през 2012 г.

В Перник бе отвлечена ученичката Мирослава. След дълго разследване се разкри, че е убита, а трупът бе открит от куче на Червения кръст.

Тогава Борисов заяви: „Казах на Цветанов, когато вземе заплата, да купи на кучето три-четири телешки пържолки. Три-четири телешки пържолки да прати на кучето, освен да награди водача. Кучето свърши много работа“. В социалните мрежи мнозина поискаха оставката на Борисов за тези думи и отношението към едно мъртво момиче, но скоро след това стана убийство във Враца и тази история мина на заден план. Все пак Борисов се извини за думите си. Беше принуден, а не по вътрешно убеждение. Още тогава е трябвало да направим важен извод, а именно: Борисов предпочита кучетата пред хората. Не се е променил оттогава.

Днес много хора осъзнаха, че такова управление е позор и искат промяна. Тотална промяна.
Борисов има само един единствен изход – да ни излъже. Остана му само лъжата, а той там е силен.

Забележете с каква арогантност успя да игнорира скандалите със снимките на чекмеджето с пачките, златото и пистолета. Същата формула приложи и по отношение на записите с просташките определения към европейски лидери и председателката на парламента. Това, което е немислимо за всяка друга държава, тук минава. Защото именно Борисов с личния си пример на възход, успя да убеди мнозина, че с агресивност, нахалство и необразованост може да се покори всеки връх във властта.

Последиците от владичеството на корумпираното управление на ГЕРБ ще тегнат на България години наред. Пораженията са по-тежки от загубените войни през ХХ век. Защото не е позорно да загубиш, когато си се сражавал храбро. Можеш да преживееш дори грешките на управляващите – премиери и царе. Но опростачването, моралната деградация, разпада на ценности, неграмотността и пошлостта са по-смъртоносни от всичко. Тава, че Борисов допусна да се случи точно това, не трябва да му бъде простено никога. Това ще е присъдата на историята за него, но ще е бреме, което ще влачим години. Останахме народ без смела и активна интелигенция. Хора на изкуството вместо музата, прегърнаха пържолките на Борисов. Би било доста изтрезняващо за някои негови фенове от артистичните среди, да чуят мнението му за тях, изречено в тяхно отсъствие.

Осиротяхме откъм култура, която винаги ни е давала надежда. Озверяхме и се запсувахме по пътища, социални мрежи, от екрана по примера на политици и самия Борисов. Да кажеш за някой, че е „проста кърджалийска п…а“ е синоним на „добър ден“. И това ни се вменява, а гражданите не успяват да изтръгнат дори едно извинение от самозабравилия се деспот. Тираните с държанките са се държали много по-добре…

Кой е Борисов всички знаем. Откъде е тръгнал и кой го качи на лифта към върха – също. Или поне се досещаме.

Но какво е в главата му?

Нужен ни е психологически профил, за да си обясним на какъв точно човек сме предоставили практически неограничена власт. Неограничена, защото той разполага с всички ресурси на държавата – структурни и финансови. Той формира и отношенията ни с външния свят – близък и далечен. Той се сродява с останалите власти – законодателна, съдебна и т.нар. четвърта – медийната. Той успя да се съюзи с тях по най-долнопробен, брутален начин, подчинявайки ги на интересите на една определена група избрани – неговият кръг. Кръг от хитри, коварни и подли счетоводители и юристи, шепа олигарси и владетели на корпорации, хранещи се единствено от обществени поръчки и източване на бюджетни средства. Това доведе до деградация на обществените, финансовите и икономическите отношения. Рекетът бе превърнат във фетиш, а корупцията в религия. Пачките заместиха Бог.

Гражданите, както се случва в подобна ситуация, се оказаха плячка. Оцеляването им зависи от това дали могат да останат незабелязани, да надхитрят по някакъв начин институциите-бухалки или да се престорят на вдъхновени от мафиотската идеология. Два и половина милиони българи предпочетоха да напуснат страната, дома си и близките си.

Изследователите скоро ще напишат, че този премиер и партиен лидер е бил обладан от редица признаци на параноидното и диссоциалното разстройство на личността. Ще му припишат също афективна логика и склонност да си обяснява случващото се край него със „заговорници“, да бъде, без основание, подозрителен към всички, равнодушен към чувствата на хората, да е склонен към манипулация, нетолерантност, агресивност и отказ от поемане на отговорност.

Ще се изправи професорът Х и ще обяви, че той цял живот е бил такъв, но ние сме забелязали това едва сега. Защото просто дойде време да се види гротескния образ на Вожда.

Ще научим също, че психопатията дава предимство в борбата за власт. Това е забелязано и отбелязано у много лидери преди него. Има цяло направление в психиатрията, което се занимава с подобни хора. Хората се доверяват на подобни екземпляри. Хитлер е притежавал харизма, умеел е да убеждава, бил е чудесен оратор и немците са му повярвали. Психопатията дава възможност съответния кариерист да си пробива път към върха с всички средства, които много други хора не биха използвали от морални съображения.

Борисов няма свръх способности нито е гений – просто е подозрителен. Той надушва политическите амбиции у хората край него и светкавично намира начин да ги отстрани от пътя си. Затова харесва „Винету“, защото героят е прозорлив и отгатва действията на другите.

Борисов, както повечето диктатори, е параноик. Това е диагноза. Параноята му е дала възможност да се избави от конкурентите.

Някой ден този човек, ако бъде разследван и съден, ще се опита да ни убеди, че е невменяем. Това би го спасило от отговорност пред закона. Той знае какви ги е вършил и какви биха били последствията за него. Знае в какво е превърнал България и немалка част от българите.

Властта с нейните атрибути е голямата цел в живота на Борисов. За нея е готов на всичко. Погрешно е обаче, да слагаме всички диктатори под един знаменател. Досега той изглеждаше колеблив и дори страхлив, подавайки оставка, когато положението станеше напечено. Този път сякаш е решен да стои докрай. Той е готов да се бори. Борисов има параноидна представа за света и действителността. Вярва, че светът го познава и знае какво място да си намери в него. Вярва също, че всякакви сили се опитват да навредят на България и той е героят, който ще я спаси. Вчера дори измисли предложение към Брюксел за всеобщ план за борба с коронавируса. Той продължава да смята, че е отличник в тази дисциплина и отказва да приеме мнението на ЕС, че сме сред последните по справяне с пандемията. Отказва да приеме статистиките и за това, че сме последни по всичко, свързано с качеството на живот.

Едно от най-опасните внушения, с които живее Борисов, това е чувството, че е над закона. Цялата каста до него му внушава това, за да се възползва от това. И е съвсем вярно, че законът наистина не важи за него и кръгът му. Това продължава 11-та година.

Не бива да се сърдим на всички българи, че търпят унизителното положение, защото много от тях възприемат това като реалност, като даденост. Мълвата, слуховете и митовете в този случай вършат прекрасна работа. У нас те винаги в крайна сметка се оказват верни. Досега Борисов се е измъквал от всички скандали и тресавища, в които е попадал. Един-два пъти прокуратурта е извършвала формални проверки и всичко е било заметено. Това му създава чувство за недосегаемост, но същото чувство прониква и у различните нива на обществото. Щом той не бръсне закона за слива, защо ние да го правим. Още една вреда, която ще трябва да се променя дълго време…

В началото стана дума за отношението на Борисов към кучетата. Той ги харесва повече от хората, защото са му предани. Печели любовта им с пържолки. На него му е трудно да проумее, че на хората е нужно много повече от подхвърлена пържолка, дори повече от чекмедже, пълно с пачки, злато и пищов.

Ако все пак има полезен ход за него, това е да подаде оставка днес. В сряда, 2 септември, ще е тотално поражение. Ако се забави още, ще е влачене по корем…
Оставка!

Най-нови

Семейството на покойния Косьо Самоковеца се покри в Австрия

Роднините на убития в Амстердам Константин Димитров – Косьо Самоковеца се радват на нов живот извън пределите на България.

Владислав Горанов: Борисов трябва да е премиер – когато имаш Меси, не търсиш Анхел ди Мария

Кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме, той се казва Бойко Борисов. Особено...

Ясни са зодиите, които ще страдат през декември

КОЗИРОГМоже да сте чули слух или нещо, което знаете, че е клюка, но въпреки това го приемате присърце. Ти си по-умен от...

Лична драма: Наричах дъщеря си „мой ангел“

Беше 9 часа сутринта. Предстоеше ми сложна операция и се подготвях да тръгна към болницата. Изведнъж сърцето ми внезапно се сви. Обърнах...

Диана Любенова откровена до болка: Страхувах се дали ще бъда майка

В продължение на две години Диана Любенова и мъжът й – продуцентът от американски произход Лес Уелдън, се борили да имат дете....

Още интересни публикации