вторник, септември 19, 2023

Краят на пържолката: Защото Бойко обича кучетата повече от хората

Борисов има само един единствен изход – да ни излъже

Последно

Ралица Паскалева потъна в земята от срам

Обратите в "Игри на волята" са големи, а най-засегнат от тях се оказа Гатьо.

Арестуваха политик от ПП заради наркотици и крадено Порше

При специализирана полицейска акция в понеделник бе арестуван координаторът на "Продължаваме промяната" в община Ветрино, Пламен Пенев.

Баба Ванга уплашила Лили Иванова със злокобно предсказание

Лили Иванова е била въвличана в какви ли не сюжетни линии през годините, най-вече покрай възрастта си...

Това е третият материал от поредицата на Фрог нюз за тримата – Бойко Борисов, Иван Гешев и Делян Пеевски, които са основна причина за протестите в страната. И да, убедени сме, че голямата промяна трябва да започне именно от тях. За Пеевски и Гешев вече публикувахме аргументите за исканата оставка. Ред е на Борисов. Хиляди настояват за оставката на премиера Борисов. Той опитва всякакви варианти и ходове, за да остане на власт. Това продължава вече 54 дена… За първи път оставка му бе поискана през 2012 г.

В Перник бе отвлечена ученичката Мирослава. След дълго разследване се разкри, че е убита, а трупът бе открит от куче на Червения кръст.

Тогава Борисов заяви: „Казах на Цветанов, когато вземе заплата, да купи на кучето три-четири телешки пържолки. Три-четири телешки пържолки да прати на кучето, освен да награди водача. Кучето свърши много работа“. В социалните мрежи мнозина поискаха оставката на Борисов за тези думи и отношението към едно мъртво момиче, но скоро след това стана убийство във Враца и тази история мина на заден план. Все пак Борисов се извини за думите си. Беше принуден, а не по вътрешно убеждение. Още тогава е трябвало да направим важен извод, а именно: Борисов предпочита кучетата пред хората. Не се е променил оттогава.

Днес много хора осъзнаха, че такова управление е позор и искат промяна. Тотална промяна.
Борисов има само един единствен изход – да ни излъже. Остана му само лъжата, а той там е силен.

Забележете с каква арогантност успя да игнорира скандалите със снимките на чекмеджето с пачките, златото и пистолета. Същата формула приложи и по отношение на записите с просташките определения към европейски лидери и председателката на парламента. Това, което е немислимо за всяка друга държава, тук минава. Защото именно Борисов с личния си пример на възход, успя да убеди мнозина, че с агресивност, нахалство и необразованост може да се покори всеки връх във властта.

Последиците от владичеството на корумпираното управление на ГЕРБ ще тегнат на България години наред. Пораженията са по-тежки от загубените войни през ХХ век. Защото не е позорно да загубиш, когато си се сражавал храбро. Можеш да преживееш дори грешките на управляващите – премиери и царе. Но опростачването, моралната деградация, разпада на ценности, неграмотността и пошлостта са по-смъртоносни от всичко. Тава, че Борисов допусна да се случи точно това, не трябва да му бъде простено никога. Това ще е присъдата на историята за него, но ще е бреме, което ще влачим години. Останахме народ без смела и активна интелигенция. Хора на изкуството вместо музата, прегърнаха пържолките на Борисов. Би било доста изтрезняващо за някои негови фенове от артистичните среди, да чуят мнението му за тях, изречено в тяхно отсъствие.

Осиротяхме откъм култура, която винаги ни е давала надежда. Озверяхме и се запсувахме по пътища, социални мрежи, от екрана по примера на политици и самия Борисов. Да кажеш за някой, че е „проста кърджалийска п…а“ е синоним на „добър ден“. И това ни се вменява, а гражданите не успяват да изтръгнат дори едно извинение от самозабравилия се деспот. Тираните с държанките са се държали много по-добре…

Кой е Борисов всички знаем. Откъде е тръгнал и кой го качи на лифта към върха – също. Или поне се досещаме.

Но какво е в главата му?

Нужен ни е психологически профил, за да си обясним на какъв точно човек сме предоставили практически неограничена власт. Неограничена, защото той разполага с всички ресурси на държавата – структурни и финансови. Той формира и отношенията ни с външния свят – близък и далечен. Той се сродява с останалите власти – законодателна, съдебна и т.нар. четвърта – медийната. Той успя да се съюзи с тях по най-долнопробен, брутален начин, подчинявайки ги на интересите на една определена група избрани – неговият кръг. Кръг от хитри, коварни и подли счетоводители и юристи, шепа олигарси и владетели на корпорации, хранещи се единствено от обществени поръчки и източване на бюджетни средства. Това доведе до деградация на обществените, финансовите и икономическите отношения. Рекетът бе превърнат във фетиш, а корупцията в религия. Пачките заместиха Бог.

Гражданите, както се случва в подобна ситуация, се оказаха плячка. Оцеляването им зависи от това дали могат да останат незабелязани, да надхитрят по някакъв начин институциите-бухалки или да се престорят на вдъхновени от мафиотската идеология. Два и половина милиони българи предпочетоха да напуснат страната, дома си и близките си.

Изследователите скоро ще напишат, че този премиер и партиен лидер е бил обладан от редица признаци на параноидното и диссоциалното разстройство на личността. Ще му припишат също афективна логика и склонност да си обяснява случващото се край него със „заговорници“, да бъде, без основание, подозрителен към всички, равнодушен към чувствата на хората, да е склонен към манипулация, нетолерантност, агресивност и отказ от поемане на отговорност.

Ще се изправи професорът Х и ще обяви, че той цял живот е бил такъв, но ние сме забелязали това едва сега. Защото просто дойде време да се види гротескния образ на Вожда.

Ще научим също, че психопатията дава предимство в борбата за власт. Това е забелязано и отбелязано у много лидери преди него. Има цяло направление в психиатрията, което се занимава с подобни хора. Хората се доверяват на подобни екземпляри. Хитлер е притежавал харизма, умеел е да убеждава, бил е чудесен оратор и немците са му повярвали. Психопатията дава възможност съответния кариерист да си пробива път към върха с всички средства, които много други хора не биха използвали от морални съображения.

Борисов няма свръх способности нито е гений – просто е подозрителен. Той надушва политическите амбиции у хората край него и светкавично намира начин да ги отстрани от пътя си. Затова харесва „Винету“, защото героят е прозорлив и отгатва действията на другите.

Борисов, както повечето диктатори, е параноик. Това е диагноза. Параноята му е дала възможност да се избави от конкурентите.

Някой ден този човек, ако бъде разследван и съден, ще се опита да ни убеди, че е невменяем. Това би го спасило от отговорност пред закона. Той знае какви ги е вършил и какви биха били последствията за него. Знае в какво е превърнал България и немалка част от българите.

Властта с нейните атрибути е голямата цел в живота на Борисов. За нея е готов на всичко. Погрешно е обаче, да слагаме всички диктатори под един знаменател. Досега той изглеждаше колеблив и дори страхлив, подавайки оставка, когато положението станеше напечено. Този път сякаш е решен да стои докрай. Той е готов да се бори. Борисов има параноидна представа за света и действителността. Вярва, че светът го познава и знае какво място да си намери в него. Вярва също, че всякакви сили се опитват да навредят на България и той е героят, който ще я спаси. Вчера дори измисли предложение към Брюксел за всеобщ план за борба с коронавируса. Той продължава да смята, че е отличник в тази дисциплина и отказва да приеме мнението на ЕС, че сме сред последните по справяне с пандемията. Отказва да приеме статистиките и за това, че сме последни по всичко, свързано с качеството на живот.

Едно от най-опасните внушения, с които живее Борисов, това е чувството, че е над закона. Цялата каста до него му внушава това, за да се възползва от това. И е съвсем вярно, че законът наистина не важи за него и кръгът му. Това продължава 11-та година.

Не бива да се сърдим на всички българи, че търпят унизителното положение, защото много от тях възприемат това като реалност, като даденост. Мълвата, слуховете и митовете в този случай вършат прекрасна работа. У нас те винаги в крайна сметка се оказват верни. Досега Борисов се е измъквал от всички скандали и тресавища, в които е попадал. Един-два пъти прокуратурта е извършвала формални проверки и всичко е било заметено. Това му създава чувство за недосегаемост, но същото чувство прониква и у различните нива на обществото. Щом той не бръсне закона за слива, защо ние да го правим. Още една вреда, която ще трябва да се променя дълго време…

В началото стана дума за отношението на Борисов към кучетата. Той ги харесва повече от хората, защото са му предани. Печели любовта им с пържолки. На него му е трудно да проумее, че на хората е нужно много повече от подхвърлена пържолка, дори повече от чекмедже, пълно с пачки, злато и пищов.

Ако все пак има полезен ход за него, това е да подаде оставка днес. В сряда, 2 септември, ще е тотално поражение. Ако се забави още, ще е влачене по корем…
Оставка!

Най-нови

Арестуваха политик от ПП заради наркотици и крадено Порше

При специализирана полицейска акция в понеделник бе арестуван координаторът на "Продължаваме промяната" в община Ветрино, Пламен Пенев. В наето...

Баба Ванга уплашила Лили Иванова със злокобно предсказание

Лили Иванова е била въвличана в какви ли не сюжетни линии през годините, най-вече покрай възрастта си и годината на раждане, която...

Брутален Сашо Кадиев: Изгаври се яко с Катето Евро

По брутален начин се изгаври с майка си Катето Евро актьорът Сашо Кадиев. Доскорошният водещ на "Преди обед" показа,...

Леопард захапа тийнейджърка във варненския зоопарк, искала селфи

Тийнейджърка е била ухапана леко по ръката от леопарда във варненската зоологическа градина, съобщи “24 часа”. Случаят е от...

Голямата любов на Доган с нов мъж

Бившата манекенка Алтен Алиева, известна като голямата любов на Ахмед Доган, има нов мъж до себе си. Красавицата и...

Още интересни публикации