петък, декември 2, 2022

Легендата на БНТ Инна Симеонова изглежда превъзходно и на 60 (Снимки)

Емблематичната говорителка направи пълна промяна в живота си

Последно

Късметче на деня за 2 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 2 декември 2022 година "Ето, че пак най-добрият късмет случи...

Велко Кънев помни до края си последните думи на умиращия Апостол Карамитев

Mлад актьор. Талантлив. Нахъсан. Изиграва ролята си на сцената. Брилянтно. Откроява се от всички колеги.

Пуснат в София фиш за 2,60 донесе 5,7 милиона лева от тотото

България има своя нов милионер от тотото. В 95-ия тираж някой е познал и...

Инна Симеонова е сред най-емблематичните лица на БНТ. Когато тя се появеше на екрана с дежурното изречение „Добър ден, уважаеми зрители“, всички приковаваха погледи в телевизорите. Красивата актриса, превърнала се в истинска тв звезда през 80-те години заради ефектната си визия и безупречно поведение пред камера, днес е далеч от медийния бранш.

Инна Симеонова

У нея остава обида към ръководството на БНТ, което я „пенсионира“, когато е още млада, за да влее свежи лица в колектива. Към днешна дата, макар вече навършила 60, Симеонова продължава да е все така ефектна дама, отбелязва Ретро. Не се е разделила с характерния за нея оранжево-червен цвят на косите, който все още привлича погледите на пешеходците в столицата към нея. Дори да не успеят да я разпознаят, често се случвало хора да я спират и да казват, че гласът й им бил познат отнякъде.

Елегантната си фигура бившата говорителка поддържа предимно с конна езда. Аристократичният спорт е не само нейно хоби, а и бизнес, тъй като тя е собственичка на една от големите конни бази в столицата. Едната от двете ѝ големи дъщери пък се занимава професионално с езда и има богата колекция от купи и медали от форуми в страната и чужбина.

Инна Симеонова

Инна и съпругът й Красимир се женят твърде млади, но все още са влюбени и щастливи, като в началото на познанството им. Мъжът на екранната легенда също има частен бизнес, а любимото им семейно занимание били почивките на екзотични места.
От години Симеонова е далеч и от другата си страст – киното. Освен че навремето тя бе сред най-търсените водещи за конкурси, концерти и предавания, зрителите я познават и от ролите й във филми като „Баш майстора“ и „Борис I“, a напоследък чуваме за нея и като за треньор по конна езда.

Симеонова е единствената жена, която печели конкурса за говорители на държавната телевизия в началото на 80-те. Един ден майка й чете обявата за кастинга и убедена, че дъщеря й ще се справи, я записва. На първия етап се явяват към 800 кандидати. Всички чакат реда си в тясната улица „Поп Андрей“ в центъра на София. По това време там се намира студио 2 на телевизията.
Председател на комисията е режисьорът Хачо Бояджиев, в журито са и първият български говорител Никола Филипов и колегата му Георги Ламбрев. Всеки кандидат трябва да си подготви текст, който да изчете пред тях. В крайна сметка Симеонова стига до финала с Димитър Игнатиев, популярен като Мики. Другият е Райчо Райков, който става редактор в дирекция „Информационна агенция“.

Инна Симеонова

Кариерата на Инна Симеонова започва в началото на 1980-те. Първите й изяви са в рубриката „Седем дни за вас“ (наследила легендарния „Телевизионен обектив“ на Бригита Чолакова), излъчвана в дебютните издания на „Всяка неделя“. Заради изключителната си красота и перфектното си поведение пред камерата младата дама с безупречна артикулация бързо се превръща в любимка на зрителите.

В средата и края на 1980-те е водеща на „Едно от пет“ и „Мелодия на годината“. Участвала е със запомнящи се роли в три български игрални филма: „Борис I“, „Човек не съм убивал“ и „Баш майсторът фермер“.
След 1989 г. се изявява на телевизионния екран само за кратко (във външната продукция „ТВ Премиера“, излъчвана в събота по „Ефир 2“), тъй като е смятана за номенклатурен кадър – Симеонова е снаха на Гриша Филипов, член на Политбюро на ЦК на БКП.

В края на 1990-те създава свое собствено предаване за жените – „2 по 2 и 200“. През последните няколко години Симеонова е канена за интервюта в много български медии.
Има две дъщери, които се занимават с класически балет. Голямата, Инес, е учила в Париж, а малката – Красина – в италианския лицей в Горна баня.

Най-нови

Велко Кънев помни до края си последните думи на умиращия Апостол Карамитев

Mлад актьор. Талантлив. Нахъсан. Изиграва ролята си на сцената. Брилянтно. Откроява се от всички колеги. Завесите се спускат, аплодисментите...

Пуснат в София фиш за 2,60 донесе 5,7 милиона лева от тотото

България има своя нов милионер от тотото. В 95-ия тираж някой е познал и шестте числа, изтеглени в играта...

Филип бесен след финала на „Игри на волята“

Любимецът на зрителите в "Игри на волята" Филип бил бесен след финала на шоуто. Инженерът си тръгва супер ядосан от плажа, където...

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

"Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си...

Васко Кръпката: Срам ме е, че гоним украинци

"Срам ме е от всичко това. Оказа се, че целият нормален свят помага на Украйна по всякакъв начин, само нашата държава шикалкави...

Още интересни публикации