понеделник, март 27, 2023

Легендата на БНТ Инна Симеонова изглежда превъзходно и на 60 (Снимки)

Емблематичната говорителка направи пълна промяна в живота си

Последно

Внезапно почина звездата на плувния маратон Васко Стоянов

На 70 години внезапно почина първата българска звезда в маратонското плуване Васко Стоянов. Той...

Късметче на деня за 27 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 март 2023 година Днес е време за равносметка. Отсей...

Инна Симеонова е сред най-емблематичните лица на БНТ. Когато тя се появеше на екрана с дежурното изречение „Добър ден, уважаеми зрители“, всички приковаваха погледи в телевизорите. Красивата актриса, превърнала се в истинска тв звезда през 80-те години заради ефектната си визия и безупречно поведение пред камера, днес е далеч от медийния бранш.

Инна Симеонова

У нея остава обида към ръководството на БНТ, което я „пенсионира“, когато е още млада, за да влее свежи лица в колектива. Към днешна дата, макар вече навършила 60, Симеонова продължава да е все така ефектна дама, отбелязва Ретро. Не се е разделила с характерния за нея оранжево-червен цвят на косите, който все още привлича погледите на пешеходците в столицата към нея. Дори да не успеят да я разпознаят, често се случвало хора да я спират и да казват, че гласът й им бил познат отнякъде.

Елегантната си фигура бившата говорителка поддържа предимно с конна езда. Аристократичният спорт е не само нейно хоби, а и бизнес, тъй като тя е собственичка на една от големите конни бази в столицата. Едната от двете ѝ големи дъщери пък се занимава професионално с езда и има богата колекция от купи и медали от форуми в страната и чужбина.

Инна Симеонова

Инна и съпругът й Красимир се женят твърде млади, но все още са влюбени и щастливи, като в началото на познанството им. Мъжът на екранната легенда също има частен бизнес, а любимото им семейно занимание били почивките на екзотични места.
От години Симеонова е далеч и от другата си страст – киното. Освен че навремето тя бе сред най-търсените водещи за конкурси, концерти и предавания, зрителите я познават и от ролите й във филми като „Баш майстора“ и „Борис I“, a напоследък чуваме за нея и като за треньор по конна езда.

Симеонова е единствената жена, която печели конкурса за говорители на държавната телевизия в началото на 80-те. Един ден майка й чете обявата за кастинга и убедена, че дъщеря й ще се справи, я записва. На първия етап се явяват към 800 кандидати. Всички чакат реда си в тясната улица „Поп Андрей“ в центъра на София. По това време там се намира студио 2 на телевизията.
Председател на комисията е режисьорът Хачо Бояджиев, в журито са и първият български говорител Никола Филипов и колегата му Георги Ламбрев. Всеки кандидат трябва да си подготви текст, който да изчете пред тях. В крайна сметка Симеонова стига до финала с Димитър Игнатиев, популярен като Мики. Другият е Райчо Райков, който става редактор в дирекция „Информационна агенция“.

Инна Симеонова

Кариерата на Инна Симеонова започва в началото на 1980-те. Първите й изяви са в рубриката „Седем дни за вас“ (наследила легендарния „Телевизионен обектив“ на Бригита Чолакова), излъчвана в дебютните издания на „Всяка неделя“. Заради изключителната си красота и перфектното си поведение пред камерата младата дама с безупречна артикулация бързо се превръща в любимка на зрителите.

В средата и края на 1980-те е водеща на „Едно от пет“ и „Мелодия на годината“. Участвала е със запомнящи се роли в три български игрални филма: „Борис I“, „Човек не съм убивал“ и „Баш майсторът фермер“.
След 1989 г. се изявява на телевизионния екран само за кратко (във външната продукция „ТВ Премиера“, излъчвана в събота по „Ефир 2“), тъй като е смятана за номенклатурен кадър – Симеонова е снаха на Гриша Филипов, член на Политбюро на ЦК на БКП.

В края на 1990-те създава свое собствено предаване за жените – „2 по 2 и 200“. През последните няколко години Симеонова е канена за интервюта в много български медии.
Има две дъщери, които се занимават с класически балет. Голямата, Инес, е учила в Париж, а малката – Красина – в италианския лицей в Горна баня.

Най-нови

Късметче на деня за 27 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 март 2023 година Днес е време за равносметка. Отсей кое е наистина важно за...

Седмичен хороскоп за 27 март – 2 април 2023 година: Изненади за Близнаците, разочарования за Раците

Седмичен хороскоп за 27 март - 2 април 2023 година ОвенСедмицата от 27 март до 2 април ще има...

4 зодии имат магнетични гласове, с които постигат целите си

Астрологията е увлекателна тема и може да ни каже много за нас самите. Например за някои зодиакални знаци се казва, че имат...

Лична драма: Любовницата ми спаси брака ми

Благодарение на любовницата си успях да спася брака и семейството си. Ето как се случи всичко – ожених се много млад, едва...

Сашо Кадиев насади Деси Стоянова на пачи яйца

Сашо Кадиев за пореден път прикова погледите с колоритни изказвания в "Преди обед", а най-потърпевша, не за първи път, се оказа екранната...

Още интересни публикации