вторник, август 16, 2022

Лекарите разкриха 4 симптома, показващи проблеми с бъбреците

Бъбреците изпълняват жизненоважни функции

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Бъбреците изпълняват жизненоважни функции в организма, включително елиминиране на токсините и контрол на състава на кръвта. Те помагат да се изпомпва кръвта и да се изпраща до органите, така че да функционират нормално. Ако бъбреците са подложени на прекалено много стрес, те могат да си вършат работата лошо, което води до много заболявания. „Rambler“ посочва симптомите, алармиращи за проблеми с бъбреците, пишат от Zdrave.to.

Подуване на лицето
Отокът от бъбречно заболяване най-често се наблюдава по лицето и може да се забележи и по крайниците. Те се появяват много бързо след началото на заболяването и се виждат най-добре сутрин. Това се дължи на трудностите при отделянето на соли и вода от болни бъбреци. Факт е, че органът оставя част от водата в тялото и тя се превръща в оток. В допълнение, при бъбречни заболявания, протеинът се екскретира от тялото през този орган, което също допринася за задържането на вода в тялото.

Често уриниране
Честите посещения на тоалетната също могат да бъдат свързани с бъбречни заболявания. Това се дължи на факта, че бъбреците не функционират добре и не оставят течност в тялото – симптом, противоположен на отока. Заедно с това човек изпитва дехидратация, солта застоява и се появяват камъни.

Болки в кръста
При остро възпаление и новообразувания хората могат да изпитват режеща болка в кръста. Най-често те се увеличават с движение и могат да се наблюдават от едната страна или от двете. Отначало човек може да усеща болка само в тази област, но с развитието на болестта тя започва да се разпространява по бедрата или слабините.

Покачване на температурата
Хората с бъбречни заболявания са изложени на риск от обща интоксикация, която вклюва температура и отпадналост. Поради това бъбречното заболяване не се диагностицира веднага, тъй като първите симптоми са подобни на обикновената настинка. Това обаче се дължи на промени в състава на кръвта. Факт е, че бъбреците филтрират кръвта и предотвратяват проникването на токсини през тях и ако те не функционират правилно, започва интоксикация. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации