събота, декември 3, 2022

Лекар изригна срещу обява за работа като дюнерджия за 3 бона и разцепи мрежата на две

Не ми се отдаваше събирането на купчинки с храна в джоб и се насочих към спасяването на човешки животи

Последно

Каримански ни попари: Невъзможно е минималната работна заплата да стане 860 лева

Ако дефицитът на Бюджет 2022 е бил толкова добър, да приемем, че и за 2023 г. ще...

Проф. Георги Рачев: Пролет в началото на декември

До средата на декември се очертава да е топло с нетипично високи температури за това време на...

Бившият на Ани Салич съсипан, няма пари за осигуровки

Бранко Салич – бившият съпруг на новинарката Ани Салич, продължава да бъде в критично финансово положение.

Мечтата ми като малък бе да съм дюнерджия, но станах най-обикновен лекар. Този любопитен коментар направи д-р Габриел Димитров във „Фейсбук“. Постът събра стотици споделяния и коментари, но част от хората се обърнаха срещу него.

„Не ми се отдаваше събирането на купчинки с храна в джоб и смятането на ресто с калкулатор, затова започнах да мисля за най-прости дейности като например спасяването на човешки животи. Сега от мен не става нищо!

Затова най-много да бъда хвърлен в затвор, където с други като мен, със скафандри по 12 часа на ден, да не ядем, да не пием и да не изпитваме нужда, за да спасяваме дюнерджии. Толкова си можем. Аз съм просто един роб в България. Ние сме просто роби“, написа още българският доктор.

Бойко Борисов обяви от Банкя: Вдигаме заплатите на лекарите с 600, на сестрите с 360 лева

„Ако беше толкова добър щяхме да чуем за теб. Че си измислил нещо или си направил нещо, поне „дюнерджията“ ни прави хубави дюнери.
Яко те тресе шизофренията обаче. В постът за Хелпкарма защитаваше, че всеки можел да си получава каквото си изкара, сега завиждаш на дюнерджиите, че взимат повече пари от теб? Ами организирай се с колегите ти и си договорете по-високи заплати, като не те устройства.

А и аз беден доктор не знам. Само мърморещи.
Айде не се поставяйте в ролята на жертви пак… Наясно сме колко пари лапат някой от вас, на бизнес го обърнахте българското здравеопазване“, гласят част от коментарите на несъгласните с него.

*Проверка на blitz.bg установи, че обявата за работа е съвсем реална. Тя е публикувана в един от най-големите сайтове за обяви за работа у нас.

Обява за работа в София взриви мрежата: Майка търси ментор за бъдещ тийнейджър

Припомняме, че неотдавна нетрадиционна обява събра стотици реакции и коментари за часове в групата Работа в София в една от социалните мрежи. Майка от София търси батко на заплата за сина си, информира „Монитор“. „Търси се ментор за бъдещ тийнейджър! Профила, който търсим е по-голям младеж, момче между 16-22 г. (ориентировъчно). Добро момче, мъжкар с чест и достойнство, със спортна натура и патриотичен дух.

Млад джентълмен. Възпитан, готин и уверен в себе си младеж. Спортист. Непушач. Да стане ментор на дете на 12 г. Да му помага да си учи уроците по български, география и история. Да спортуват заедно.
Да го мотивира! Да разговарят, да се занимават и да играят заедно след училище. Да го учи на разни неща. Да го напътства, КАТО по-голям брат или ментор за личностно развитие. Да играе ролята на по-голям брат, приятел и ментор в развитието му.

Кой иска да ликвидира българите: Красен Станчев предложи намаление на пенсии и заплати

Да му помогне да се адаптира в България и да му предаде мъжки и български ценности“, обяснява Гергана Драгоева Кюви. Майката пояснява още че момчето не е проблемно. Говори български, френски и английски. От тази година учат и испански. Роден е в друга държава. Негово беше желанието да живеем в България. В момента учи в чуждоезиково училище и имат български, география и история, които го затрудняват малко.

Иначе е добър ученик по всички предмети. Все още се адаптира в България. Под поста има коментари, че това е невъзможно да се случи и такива как това е грешен подход, защото платен приятел не може да се намери. Някой съветват, че по-добре да се търси помощник-възпитател, а други подкрепят усилията на семейството да се помогне на детето. Според майката доброто владеене на български и доброто възпитание са от изключително значение.

Владеенето на английски или испански са плюс за приготвянето на домашните. Но не са условие.
За кандидатите предстоят първо телефонен разговор, интервю на живо, съгласие от родител(и) + 2 препоръки от преподаватели в училище или спортен треньор. Изискванията са следобедните занимания да са по 2-3 часа. Уикенди понякога, не винаги.

Най-нови

Проф. Георги Рачев: Пролет в началото на декември

До средата на декември се очертава да е топло с нетипично високи температури за това време на годината, обяви проф. Георги Рачев...

Бившият на Ани Салич съсипан, няма пари за осигуровки

Бранко Салич – бившият съпруг на новинарката Ани Салич, продължава да бъде в критично финансово положение. Оказва се, че...

Бебе и сватба за Алекса и Елица от „Игри на волята“

Любовта между Алекса и Елица от тазгодишния сезон на "Игри на волята" се превърна в една от основните теми редом до дуелите...

Скръбна вест: Само на 20 години почина знаково лице от протестите

Почина един от активните участници в протестите у нас през 2021 година. 20-годишният Павел Динев от Бургас е напуснал този свят, съобщиха...

Обвиниха и Юлиан Вергов за побоя над Диана Димитрова

Публикацията отпреди няколко дни на Диана Димитрова, от която стана ясно, че тя е станала жертва на физически тормоз, шокира всички. Моментално...

Още интересни публикации