вторник, август 16, 2022

Лечителят Борис Николов: Отвара от билката „Бабини зъби“ слага край на болките в кръста

Той научил за чудодейната билка от народната лечителка баба Дивлевица

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Борис Николов е сред най-известните български лечители. За него са писали дори чуждестранни медии. От 11 години той не е между живите, но рецептите му продължават да се изпълняват из целия свят.
Николов е роден на 06.08.1922 г. в град Петрич. Като 16-17-годишен юноша боледува тежко от хемороиди и след това от остра дизентерия, вследствие на което отслабва бързо (за 15 дни) с 14 килограма и получава възпаление на всички стави на долните крайници. Поради лошото си здравословно състояние е принуден да прекъсне образованието си за една година.

Борис Николов

От народната лечителка баба Дивлевица, която също е от Македонския край, той научава за лековитата билка „Бабини зъби“. С помощта на отвара от билката ученикът Борис Николов преодолява здравословните си проблеми, пише „Ретро“. През 1963 г. при бране на череши Борис Николов стъпва на клон, който се чупи, вследствие на което пада от дървото и натъртва целия си гръб. С течение на годините гърбът му започва да се схваща и получава болки по целия гръбначен стълб.

Прочутият ясновидец Маг Ивайло: Леля Ванга ми продиктува билкова рецепта срещу Ковид-19

Освен това страдал от исхемична болест на сърцето (ИБС), подуване на коленните и глезенните стави, изморявал се много бързо при изкачване на стълби и трябвало да си почива на всеки 10-15 стъпала, започнал много бързо да забравя – при сборуване на цифри след третата-четвъртата цифра сборът му се губел, не можел да си спомня имена и дати, явните признаци на болестта Алцхаймер били в ход. Бил само на 53 години, а чувствал, че му остава не повече от година-две живот. Той си спомнил как се излекувал като ученик и започнал да пие чая от „Бабини зъби“ като хранителна добавка, благодарение на която доживял до 87-годишна възраст.

Николов работи в Министерството на народната просвета до 01.01.1983 г., когато се пенсионира. После се посвещава на билките и на каузата да помага на народа. До ден днешен една от най-известните му рецепти е тази, която лекува безотказно дискова херния, шипове, болки в гърба и кръста и други аномалии на гръбначната система. Ето и рецептата:
5 супени лъжици от билката „Бабини зъби“ се заливат с 1 л вода. Котлонът се пуска на възможно най-ниската степен и се слага да се вари за 1 час. После се оставя при изключен котлон за отлежаване едно денонощие.

На сутринта отварата се прецежда. Това трябва да стане не през обикновена цедка, а през сатенена кърпа или доков плат. Може да се използва също филтърна хартия. През първия ден се вземат общо 9 с. л., по 3 след всяко едно хранене. През втория ден се вземат общо 12 с. л., по 4 след всяко едно хранене. През третия ден се вземат 15 с. л., по 5 след всяко едно хранене. Продължава се така до изчерпване на напитката. Отварата трябва да се съхранява винаги и само в хладилник. Така запазва всичките си лечебни свойства.

Лечителят на Левски йеромонах Неофит Калчев използвал Родопската билка на безсмъртието

Ако ви трябва по-силен ефект, можете да повторите курса на лечение. Необходимо е само да изчакате 10 дни, преди пак започнете терапията.
„Работя по строежите и непрекъснато натоварвам кръста си. Бях стигнал до положение, в което не мога да се изправя. Толкова много ме болеше, изобщо не можех да работя. Докато не започнах лекарството на Борис Николов. С него се преродих и вече няма и помен от моя проблем“ – казва Николай Червенков, един от многото доволни „пациенти“ на лечителя.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации