четвъртък, януари 21, 2021

Лили Иванова: Възхищение и поклон пред Човека проф. Коста Ангелов, обичам го

Здравният министър спасил примата на българската естрада

Последно

Преди преврата в БКП: Луканов и Младенов треперели Тато да не ги арестува

В интервю за вестник "168 часа" синът на Андрей Луканов - Карло Луканов разказва как се е...

Посягат ни на най-скъпото: Кръчмарите готвят мъст, вдигат цените на ракията и салатата

Ресторанти, кафенета и барове готвят „сладко отмъщение“ не само на държавата, но и на клиентите - скок...

Виц на деня: Един мъж разбира, че жена му му изневерява

Един мъж разбира, че жена му му изневерява. Кара към вкъщи афектиран и прас – прегазва полицай....

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е сред хората, най-близки до сърцето на Лили Иванова. Приятелството им датира от години, а бившият шеф на Александровска болница помогнал на певицата в труден за нея момент, с което спечелил нейната вечна обич и признателност, разкрива „Ретро“. За това певицата призна още през 2014 г. по случай годишнината от основаването на болничното заведение, която бе отбелязана с концерт в Зала 1 на НДК.

„Тук съм, защото обичам българските лекари, защото обичам д-р Костадин Ангелов. И проф. Богов обичам, те си знаят защо… Тук съм, защото медицинският персонал на Александровска болница заслужава на своя празник да получи най-доброто, най-голямото уважение от всички нас. Искам да ви пожелая здраве, много сили, защото те са ви необходими, успех. Поклон пред вас, медици!“, с вълнение каза любимката на поколения българи тогава.

Напук на пандемията: Лили Иванова с шеметно 6-месечно турне

Вечната Амбър от десетилетия не допуска случайни хора в обкръжението си, а приятелите й се броят на пръстите на двете й ръце. Рождените си дни всяка година естрадната икона отбелязва в съвсем тесен кръг. „Каня между 7 и 9 души, които са ми най-скъпи“, признава тя. Малцина знаят, че именно здравният министър е един от тях. Тя също е важен гост на неговите лични празници. Дори за тазгодишния му рожден ден на 7 юни звездата го поздрави с откровено и мило послание в своя профил във фейсбук.

„Уважаеми Проф. д-р Костадин Ангелов, дм, честит рожден ден! От цялостно си сърце Ви пожелавам здраве и щастие! В личен план – нека винаги топлината и любовта на хората до Вас да Ви правят щастлив и да Ви карат да се чувствате специален и обичан! Пожелавам Ви удовлетвореност от магията на Вашата професия, на която сте отдаден изцяло! Възхищение и поклон пред Човека – проф. д-р Коста Ангелов! И отново – честит рожден ден! Много щастие! Бъдете здрав! С много обич!“, написа Лили Иванова.

Освен приятел здравният министър е и почитател на творчеството на грандамата на българската музика. Той неколкократно е отправял покани към нея да пее на събития, свързани с болницата, която доскоро управляваше, а тя винаги ги е приемала на драго сърце.
„Може би повече от 15 години вече се познаваме, тя е един от моите приятели, които са най-дисциплинирани, най-честни, тя не обича фалша, от самото начало на епидемията тя не излиза от дома си, тя казва – щом така трябва, така ще бъде.

Тя не поставя никога под съмнение мнението на лекарите, на медиците, това не е първият й жест към нас, винаги на всички нейни концерти и събития тя кани свои приятели медици, сестри, като така ни кара да се чувстваме специални. Вие знаете, че тя е завършила училище за медицински сестри във Варна преди много години, работила е като медицинска сестра и винаги проявява отношение към медиците, което го демонстрира в най-чистите си чувства, с много голяма любов. Тези неща са много рядко срещани в нашия свят в момента“, каза за нея проф. Ангелов, след като през април Лили дари букетите от рождения си ден на здравните работници в Александровска болница.

Примата на българската естрада счупи нов рекорд: Два милиона приходи за Лили Иванова

Лили е изключително четящ човек, добронамерен човек, изключително дисциплиниран човек и тя се съобразява с всяка наложена мярка на оперативния щаб и най-вече на всеки един от нейните приятели – тя винаги намира време да провери какво се случва, винаги намира време дори да направи забележка, Лили е много критична в отношенията си, тя ги поддържа на изключително голяма висота. Дисциплината й и в отношенията е много ясна и най-вече при нея има чистота и липсва фалш. Ако тя мисли нещо – тя го казва. И това винаги е стремежът да станеш съвършен. Нейният стремеж към съвършенство се вижда във всяко едно нейно действие и жест“, допълва още здравният министър.

Най-нови

Посягат ни на най-скъпото: Кръчмарите готвят мъст, вдигат цените на ракията и салатата

Ресторанти, кафенета и барове готвят „сладко отмъщение“ не само на държавата, но и на клиентите - скок на цените на ястия и...

Виц на деня: Един мъж разбира, че жена му му изневерява

Един мъж разбира, че жена му му изневерява. Кара към вкъщи афектиран и прас – прегазва полицай. Паникьосва се ужасно, чуди се...

Късметче на деня за 21 януари 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 21 януари 2021 година "Късметът днес ще го намирате у дома - само се огледайте...

Тъмни облаци надвиснаха над Веско Маринов: Банкери погнаха трубадура за пари

Черни облаци са надвиснали над главата на Веселин Маринов. Финансовите му неприятности се задълбочавали заради безработицата на артисти и музиканти и той...

Завесата падна: Халваджиян бил шута на Митко Рачков заради любовни интриги

Както вече ви информирахме, Димитър Рачков няма да бъде водещ на 10-ия юбилеен сезон на „Като две капки вода“. Новината шокира верните...

Още интересни публикации