понеделник, февруари 6, 2023

Лична драма: Децата ми нямат нужда от такава майка

Изтощена съм

Последно

Камера наложи глоба на мъж, починал преди 300 години

С камерите за фото-видео фиксиране на нарушения, от време на време се случват смешни случаи.

Каквото повикало: Фолк певица се изгаври със Слави и екипа му

След като сценаристите на Слави Трифонов направиха кавър на хита на Петра "Хищна хиена" и се подиграха...

Смърт, отчаяние и разруха: Опустошенията в Турция са кошмарни

Нови вторични трусове изправиха на нокти жителите на южната ни съседка, след като по обед второ земетресение...

Омъжена съм за втори път. С първия си съпруг живеех с усещането, че се намирам в златна клетка. Въпреки че разполагахме с апартаменти и коли, според предварителното споразумение не притежавах нищо. Бях с него, защото го обичах, но когато чувствата ни отлетяха, си събрах багажа и си тръгнах завинаги. Днес съм омъжена повторно и от брака си имам две деца. За съжаление по-малката ми дъщеря е аутист.

Живеем бедно. Вечно нямаме пари и се налага да теглим кредити, за да си платим сметките. Работя неуморно наравно със съпруга си, от сутрин до вечер тичам по задачи, и все пак цялата тежест пада върху мен. Докато аз се грижа за децата и домакинството, мъжът ми не се интересува, че нямам нито миг спокойствие. След работа Красимир хапва, после сяда на компютъра и цяла вечер играе. През уикендите положението не се променя. Вечно се сърди и цупи за разни дреболии.

Най-лошото е, че четиримата живеем в една стая в задръстения тристаен апартамент на майка му. Опитах се да го убедя поне ремонт да направим, но напразно. Видимо мизерията му харесва. Отдавна бих го напуснала, ако имаше къде да отида. Никой от близките ми не иска да ме приеме с двете ми малки деца. Роднините не се нуждаят от мен, съпругът ми също. Честно казано, не ми се живее повече. Не виждам смисъл да съществувам. Защо им е на децата такава майка? Изтощена съм, сили не ми останаха.

Бракът е обществено или ритуално признат съюз или договор между съпрузи, който установява правата и задълженията помежду им, между тях и техните деца и между тях и роднините им по съребрена линия. Дефиницията за брак е различна в различните култури и исторически периоди, но по принцип това е институция, в която междуличностните взаимоотношения, обикнвовено от емоционален и сексуален характер, се съчетават с юридически ангажименти и с други обществени, стопански и религиозни връзки между участващите лица. В някои култури бракът е препоръчван или дори смятан за задължителен преди всяка сексуална активност. В най-широк смисъл бракът е приеман за културна универсалия. В повечето случаи бракът трябва да бъде признат от обществена институция (държава, религиозна или друга общност), а често това става и със специална церемония (сватба).

Хората сключват брак по различни причини, включително с правни, социални, либидинални, емоционални, финансови, духовни и религиозни цели. Изборът на брачни партньори може да е повлиян от социални ограничения на кръвосмешението, нормативни брачни правила, избор на родителите и лично желание. В някои части на света и днес се практикуват уредени бракове, детски бракове, полигамия или принудителни бракове. На други места подобни практики са незаконни или криминализирани, за да се защитят правата на жените или заради съобразяване с международното право. В развитите страни съществува обща тенденция към осигуряване на равни права в брака на жените и към признаване на междурелигиозните, междурасови и еднополови бракове, част от по-широкото движение за защита на правата на човека.
Източник: skafeto.com

Най-нови

Каквото повикало: Фолк певица се изгаври със Слави и екипа му

След като сценаристите на Слави Трифонов направиха кавър на хита на Петра "Хищна хиена" и се подиграха с Лена Бориславова, сега дойде...

Смърт, отчаяние и разруха: Опустошенията в Турция са кошмарни

Нови вторични трусове изправиха на нокти жителите на южната ни съседка, след като по обед второ земетресение разтърси Турция.

Темида посече Богдана Карадочева за половин милион лева

Темида посече Богдана Карадочева за половин милион лева! Софийският градски съд прекрати по давност делото, което певицата води срещу...

Ужасът в Турция няма край: Нов трус от 7,6 по Рихтер, жертвите вече са над 1300

Втори силен трус е регистриран в Централна Турция - този път с магнитуд 7.5. Според американския геофизичен институт епицентърът е на 4...

Съпругата на Морфов Рени Врангова: В Народния театър ни подслушват

Актрисата от Народния театър Рени Врангова, която е и съпруга на режисьора Александър Морфов, също взе отношение по повод разпространеното видео с...

Още интересни публикации