четвъртък, септември 28, 2023

Лорена стана поредната чалга звезда, изригнала срещу мерките: На маймуни ни направиха

Фолкпевицата с откровено признание: Галена ме измъкна от любовна драма

Последно

Хилари Клинтън се заяде с Путин за НАТО: Жалко, Владимир, сам си го предизвика

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде вчера с руския президент Владимир Путин във връзка...

Късметче на деня за 28 септември 2023-а: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 28 септември 2023 година "Ще имате голям късмет с каквото...

Прочут лекар: Само заешкото месо не е токсично

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че...

Лорена е една от най-хитовите попфолк изпълнителки. Притежателка е на много награди от конкурси и фестивали от ученическите си години. Завършва средното си образование в музикална паралелка с профил „Народно пеене“ в Димитровград. За много от почитателите й остава неизвестен фактът, че висшето й образование е „Криминалистика“. Професионалният път на Лорена започва в началото на 2016 г., когато подписва договор с композитора и продуцент Йорданчо Василковски-Оцко и става част от музикална компания „Хит Микс Мюзик“. На 25 юли същата година излиза дебютният й сингъл, озаглавен „Все ми е тая“. В проекта участие взима Галена, която е сред най-близките приятелки на Лорена. Певицата даде интервю за bgdnes.bg.

Направи песен с интересен клип, посветен на Хелоуин, изпълнен с кадри, достойни, ако не за филм на ужасите, то поне за истински трилър. Защо се реши на тази стъпка?
Много ми се искаше да направя анимационен видеоклип. Имам любими анимационни герои, в ролята на които искам да вляза. Така и направихме в последния ми видеоклип за Хелоуин. Пуснахме по-закачлива и по-забавна песен, за да има взаимовръзка с клипа. Той изцяло бе насочен към Хелоуин.

Лорена

Имало ли е песен с подобна стилистика на видеоклипа досега?
Доколкото знам, няма. Искахме нещо различно, а аз съм човек, който обича да експериментира, да вкарва нови неща. Смятам, че се получи доста хубаво и актуално.

Слабо грамотната чалгаджийка Емануела бясна: Изригна срещу мерките, губи 24 бона

Заведенията не работят, как го приемаш?
Вече ни направиха на маймуни. В буквалния смисъл. Въпреки че моето мнение е, че умишлено целят да ни направят слаби. Не само нашият бранш, а всички българи, за да може по-лесно да ни манипулират и да правим това, което кажат.

Имаше и контрапризиви от твои колежки в попфолк гилдията да се затвори и парламентът, защото и там има струпване на хора. Подкрепяш ли идеята?
Политиците само това и чакат. Те не ходят чак толкова често в парламента и за тях ще е добре дошло. Виждаме всички по време на парламентарния контрол как една трета от залата е пълна, останалите просто ги няма. Имаше и репортажи как се манипулира с присъствието им. Отбелязва се, че уж са там, а ги няма. Малко като учениците се получава. Така ги сравнявам.

Може ли попфолкът да влезе в политиката?
В никакъв случай. Поне що се касае до мен. Не разбирам от политика. Но смятам, че и моите колеги не се интересуват особено много от нея. Въпреки че ние сме неизменна част от предизборните кампании на политиците, сега сме едни от най-потърпевшите. Не само фолкизпълнителите, ние защитаваме целия бранш. От жените, които почистват тоалетните, през бармани и сервитьори до продуцентите, които са ни шефове. За съжаление хората масово не ни разбират и мислят, че говорим само за фолкпевците. Заведенията без нас работят трудно, ние без заведенията също. Нещата са взаимосвързани. Един без друг не можем.

Какво се случва около теб по време на изолацията от 13 март насам?
Не спирам да работя. Вече имам няколко нови песни. Готвя нови проекти, планирани за декември и февруари. Мисля да направя една изненада за моите почитатели – подготвила съм фолклорна китка. Смятам да направя и видео към нея и това да бъде подарък за тях. Така че – само работа, работа и пак работа. Обмислям и дует с колега, но все още няма нищо категорично. Ще го обявя скоро.

Поддържате ли контакт с Галена? Имате дългогодишно приятелство с нея.
Да. Нашите ученически години са свързани и оттогава сме близки повече от 15 години. Завършихме заедно едно училище, бяхме съученички и приятелки. Когато дойде да учи в Димитровград, още от самото начало си паснахме и станахме много близки. Тогава живеехме в различни квартири. Но или аз спях в нейната, или тя в моята. Затова може да се каже, че сме живели заедно. След завършване на училище тя се премести в София, а аз останах още една година в Димитровград. Не можах да издържа дълго и тя ме придърпа в София.
Имах една любовна драма. Тя дойде да ми събере багажа и директно ме прибра към София. Помогна ми да си намеря работа тук и отново живяхме заедно повече от една година. След това тя се запозна с Галин и се премести да живее във Велико Търново. Денонощно сме били плътно заедно.

Значи те е измъкнала от любовната депресия?
О, да. До голяма степен. Беше преди повече от 15 години, но всеки е имал такава драматична ученическа любов. Това ми беше първата любов. Общо взето, тя ме е измъквала от подобни драматични ситуации и винаги е била до мен.

Павел Поппандов бесен на Слави Трифонов: Ниска култура, разбира само от чалга

Явно си по-емоционален човек. Така ли е?
Може би една идея съм по-емоционална. Даже мои приятели ми се карат, че когато има човек около мен в компанията, който не харесвам, направо ми се изписва на лицето. Не мога да се прикривам и предпочитам винаги да си казвам, когато нещо не ми е окей, отколкото да лицемернича и да крия. Не знам дали е плюс или минус, но предпочитам да бъда заобиколена от такива емоционални хора. Галена също е толкова лъчезарен и позитивен човек и го показва. Когато не харесва някой, също й личи. Затова дръжте най-верните си хора. Приятелството е най-ценното нещо. Дори от любовта.

Галена премина през коронавируса. Подкрепи ли я?
Да, слава Богу, го изкара леко. На мнение съм, че трябва всички да го изкараме, за да може да ни подмине цялата тази пандемия. Дай Боже всеки да го мине леко. Музиката лекува и това, че известно време няма да сме в клубове, няма да позволи на хората да слушат хубава музика и да се наслаждават на живота с усмивка.

Най-нови

Късметче на деня за 28 септември 2023-а: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 28 септември 2023 година "Ще имате голям късмет с каквото и да се захванете, днес...

Прочут лекар: Само заешкото месо не е токсично

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че то е пълно с токсини...

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани. Кога ще се...

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в семейната хазна.

Новият ерген Алек изоставен след 9-годишна връзка

Деветгодишна връзка, която накрая приключва, е имал новият ерген Александър Младенов. Хубавецът се сблъсква с любовните трепети за първи...

Още интересни публикации