Лукс като на кино: Васил Божков на луд яхтен купон с Жоро Тениса и Бобоков (Снимки)

Бизнесменът обичал гръцкото крайбрежие

2355

Бизнесменът обичал гръцкото крайбрежие – през 2016 г. отпразнувал 60-годишния си юбилей на остров Миконос. Бизнесменът Васил Божков се познава не само с разследвания за вноса на опасен боклук Пламен Бобоков, но и с още един клиент на Специализираната прокуратура по знаково дело за участие в организирана престъпна група – Георги Божилов – Жоро Тениса.

Васил Божков с жена си Елена Динева (с роклята в синьо) и Жоро Тениса

С единия избягалият в Дубай Божков се е снимал на яхта, а с другия е празнувал рожден ден. Това показват снимки, пратени от неизвестен симпатизант в редакцията на “24 часа”. Фотосите изглеждат автентични, но от кого са правени, не е ясно.
На снимките се вижда, че Божков празнува рожден ден с Жоро Тениса. На купона са и половинките на двамата – Елена и Боряна.

За Божков, който е роден на 29 юли, има специална торта, украсена с пура. Според човек, който не е от близкото обкръжение на бизнесмена с 18 обвинения, но познава част от приятелите му, Тениса е бил на рожден ден с него и миналото лято. Божков обичал гръцкото крайбрежие. Затова през 2016 г. отпразнувал 60-годишния си юбилей на остров Миконос – перлата на Егейско море. Същата година в. “168 часа” съобщава, че на партито е пяла Никол Шерцингер.

Васил Божков с Пламен Бобоков

Името на Жоро Тениса се появи в медийните и съдебни хроники в средата на януари 2015 г., когато десетки спецполицаи и антимафиоти атакуваха луксозна къща в столичния кв. “Бояна” на бизнесдамата Мила Георгиева.
Акцията бе за разкриване на банда, замесена с наркотици.
В ареста тогава освен Георгиева бяха прибрани бившият ѝ мъж Михаил Георгиев, брат ѝ Ангел Ангелов, доведеният ѝ брат Максим Кулишев, бившата барета Мирослав Стоянов, Олег Попов и Георги Божилов-Тениса. След издирване бе заловен и Пламен Тлъстуша.

МВР и прокуратурата имаха подозрения, че групата или хора, които гравитират около нея, са свързани с поръчки за убийства, палежи и данъчни престъпления. Но до обвинителен акт за такива престъпления не се стигна.
Делото е внесено в спецсъда само за участие в група за разпространени на дрога. Веднъж е върнато за доразследване и пак е изготвен обвинителен акт.

Тортата е украсена с пура

Последното заседание е било този месец, а следващото е насрочено за есента.
Освен за участие в наркогрупата в средата на юни Жоро Тениса е бил обвинен по едно от делата, които се водят срещу Васил Божков, който е в Дубай и се чака екстрадицията му.
По него хазартният бос е следствен за 7 престъпления, сред тях за побудителство към 4 убийства.

Тениса е подведен под отговорност за участие в групата на Божков, но каква е конкретната му роля, засега не е ясно. Той е на свобода срещу 10 000 лв. гаранция. “24 часа” опита да го открие за коментар, но безуспешно. Негови познати казаха, че бил някъде на морето.
Наскоро в тв интервю Пламен Бобоков каза, че се познава с Божков от 90-те години и “се движат в един кръг”.