понеделник, август 15, 2022

Мазна диета топи килограмите без да се усетим

Звучи много странно

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Звучи много странно, че продукт с калорично съдържание от 900 kcal може да се бори с наднормено тегло. Но все пак това е така! Някои мастни компоненти са изключително полезни за ефективния метаболизъм. Те позволяват постепенно да се намали теглото, без да прибягвате до изтощителни гладни диети и изтощителни тренировки във фитнеса. Достатъчно е просто да ходите по малко, но всеки ден пеша, пишат от Zdrave.to.

Как се отслабва с рибено масло?
Този продукт не допринася за изгаряне на мазнините. Рибеното масло е много ефективен в комбинация с правилна диета и не особено натоварващи спортни занимания. Aко наднорменото ви тегло не надвишава 15 килограма, можете да консумирате 1-2 грама рибено масло два пъти дневно. В случай, че наднорменото тегло надвишава горната цифра, не се препоръчва да се превишава дозата от 5-6 капсули от 1 грам на ден.

Рибено масло за отслабване – примерна диета и хранителни ограничения
Закуска
Направете си каша от различни семена, но без да ползвате грис.
Обяд
В началото се препоръчва да се използва зеленчукова супа, зелева супа или борш. Друг вариант – задушено постно месо или риба с гарнитура.
Следобедна закуска
Като закуска в средата на деня е по-добре да се откажете от изварата. С нея може да разнообразите някоя сутрешна закуска. Следобед предпочитайте плодова салата или шепа сурови ядки.
Вечеря (около 18:30 часа)
Вечер се препоръчва да не се претоварва тялото с прекомерно количество тежка храна. За вечеря е по-добре да имате задушени зеленчуци, омлет или млечни ястия по ваш вкус.
Късна вечерна закуска (не по-късно от 22:00 часа)
Чаша кисело мляко или една тънка черна филия хляб леко намазана с масло.

Важно е да се разбере, че приема на рибено масло на празен стомах може да доведе до нарушения на стомашно-чревния тракт. Също така, този продукт трябва да се приема на малки курсове: на всеки 20-25 дни трябва да си починете от него в продължение на 4 месеца.

Метаболизмът или още обмяната на веществата е съвкупността от биохимическите процеси, които се извършват в живите организми. Те протичат във всяка клетка на организмите и поддържат живота в тях, като им позволяват да нарастват, да се възпроизвеждат, да обновяват своите структури и да реагират на промените в заобикалящата ги среда. Метаболитните процеси, с цел по-лесното им изследване и разбиране, се делят на две категории: катаболизъм – разграждане (окисление) на органична материя, при които се отделя енергия чрез процеса клетъчно дишане, и анаболизъм – синтез на важни за организма компоненти, като протеини и нуклеинови киселини, за сметка на отделената при катаболитните процеси енергия.

Химичните реакции на метаболизма са организирани в метаболитни пътища, в които определено химично вещество се трансформира в ново вещество, чрез поредица от стъпки, във всяка от които участват съответни ензими. Ензимите играят ключова роля в метаболизма, тъй като позволяват протичането на желани реакции, изискващи енергия, които не биха протекли самостоятелно. Това става, като паралелно с тях протичат реакции, освобождаващи енергия. Тъй като ензимите действат като катализатори, те дават възможност реакциите да протичат бързо и ефективно. Ензимите също така позволяват регулирането на метаболитните пътища, в зависимост от промените в клетъчната окръжаваща среда или от сигнали, подадени от други клетки. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации