неделя, декември 3, 2023

Майката на Радев показа къщата си (Снимки)

Пенсионерката Станка отгледа рекордно количество чушки и домати, внуците копаят с нея в градината

Последно

За три зодии Коледа ще е най-щастливото време от годината

Във вълшебния свят на астрологията, някои зодии биват по-осветени от благоприятните влияния на звездите по време на...

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод...

Майката на президента Румен Радев за пръв път показва къщата си в хасковското село Славяново, която обитава съвсем сама.

Кадри от двора на Станка Радева се появиха в интернет пространството благодарение на нейната внучка София от дъщеря й Лозана.

От тях се вижда огромният двор на пенсионерката, която това лято е успяла да произведе завидно голямо количество зарзават.

Макар да е на 83, майката на държавния глава не спира да се труди в градината си.

В нея освен цветя и овощни дръвчета всяка година сее и всякакви зеленчуци.

Има и голям парник, от който бере реколта пипер, домати, краставици, тиквички и какво ли не.

Заради заетостта си синът й няма възможност често да й ходи на гости и да й помага с тежкия физически труд по двора, но за сметка на това грижовните внуци са винаги в помощ на баба си.

Най-често в Славяново ходи София заедно с приятеля си, който стриктно изпълнявал заръките на Станка и копаел с мотиката, където му кажела.

Децата на Радев – Дарина и Георги, по-рядко намирали време да се отбият при баба, защото щерка му е заета с репетиции в НАТФИЗ, а синът му развива частен бизнес с търговия в столицата.

От домашната продукция 83-годишната Станка пращала и на президента, и на кака му Лозана, която е бивша стюардеса и също живее в апартамент София и няма двор.

Снахата Десислава обаче я конкурирала с биодомати.

Още щом с президента се настаниха да живеят в резиденция „Бояна“, Деси Радева призна в свое интервю, че всяка година сади по няколко корена домати в двора на вила „Калина“, която обитават.

На свекърва й Станка вече й натежавал селският труд не само заради възрастта, а и заради липсата на съпруга й Георги, който почина през пролетта на 2020 г.

По семейната им къща, в която е минало детството на държавния глава, не са правени никакви ремонти в последните 10 години.

Оградата е в лошо състояние, циментът из двора е напукан, а къщата не е с изцяло сменени дограми и изолация.

Със сигурност заплатата в размер на над 12 хиляди лева месечно, която Радев получава на „Дондуков“ 2, е предостатъчна, за да отдели средства за ремонт на бащиния си дом, но съседи от Славяново казват, че майка му не искала да го притеснява и не занимавала децата си със своите нужди.

Единственият по-голям подарък, който приела от сина си, е автомобилът, който той й купи преди малко повече от година.

Тя изкара шофьорските курсове, вече навършила 80, пише retro.bg.

Колата й била от първа необходимост, защото автобусите до селото не били редовни, а тя трябвало да пътува често до близките Димитровград, Хасково или Харманли, за да се снабдява с лекарства и хранителни провизии.

В края на август самотно живеещата майка на Радев изпаднала в ужас, след като насред селото горели два огромни пожара и дори опустошили най-крайните имоти.

Тя и съпругът й вече веднъж са преживявали подобен кошмар, когато преди години тяхната собствена къща се запалва, а щетите са за хиляди левове.

Другият голям проблем в Славяново са престъпността и честите обири в домовете на възрастни хора.

През летните месеци пък местните са принудени да оцеляват седмици наред без вода, защото проблемът с безводието не може да бъде решен вече в продължение на години.

Въпреки неволите на селския живот, Станка Радева ходела в София само за празници и гостувала на децата си най-много за по няколко дни.

Най-нови

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ може сам да си подбере...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод на шоуто, а след него...

Коко от „Фермата“ сподели за огромната си семейна драма

Тежка семейна драма преживява футболистът Коко от "Фермата", който е сред претендентите за победата. Риалити героят призна през сълзи, че един от...

Цветелина Грахич извади мръсните тайни на попфолка на показ

Цветелина Грахич реши да си развърже езика и да каже цялата истина за попфолк бранша и на какво са подложени изпълнителите. Тя...

10 автентични български думи, които младото поколение не знае

Разнообразна е етимологията на старите български думи! От праславянски, старобългарски, латински, гръцки, църковнославянски, ирански и по късно турски, руски, френски, немски, английски,...

Още интересни публикации