събота, август 20, 2022

Марешки зададе най-парливия въпрос: Защо в Европа пенсионерите ходят по екскурзии, а нашите едва връзват месеца

Нашите родители, баби и дядовци, заслужават много повече, никаква прошка за тези, които ги докараха дотук

Последно

На 4 зодии им предстоят любовни раздели

ТелецЯркият темперамент на телците, ще бъде секирата между тях и половинката им, както и детонатор на проблемите....

Няма да се отървем от щастие с тези силни молитви към Свети Мина

Молитва за щастие към Свети Мина от lechiteli.bg:Ти, Свети великомъченико Мина, горещ наш защитник в скърбите и...

Теди Александрова отново зарязана от мъж, след сагата с Емрах

Певицата Теди Александрова е съкрушена, след като преживя нова раздяла. Тя все още ближе любовни рани след...

Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки поздрави пенсионерите у нас с отбелязването на Международния ден на възрастните хора днес, пише Novini.bg. „Години наред виждам положението им, до тях съм и както мога им помагам. Това го знаете. Но къде е държавата?!
За развитието на една съвременна демократична държава се съди по отношението й към възрастните, болните, социално слабите! Знаем добре къде сме ние в тази класация.

Нашите родители, баби и дядовци, заслужават много повече! Защо европейските пенсионери като спрат да работят тръгват по екскурзии?! А нашите се свиват и се чудят как да изкарат месеца. Няма прошка за тези, които ги доведоха до това положение!„, коментира той.
Марешки пожела на хората от третата възраст да са здрави. И увери, че неговата партия работи за тяхното благосъстояние.
„Днес всякакви политици ще ви честитят, ще говорят гръмки слова колко ви уважават. Вие гледайте кой какво е направил и прави за това да имате достойни старини, а не кой какво говори. Отдавна е време е за действия!“, заяви още депутатът.

Веселин Марешки: Някой се страхува “Воля” да е силна партия

Господин Марешки, как си обяснявате атаките срещу вас и “Воля” напоследък?
Има много отговори на този въпрос. От една страна, непримиримостта ни към картелите и корупцията и последователната ни политика в тази посока явно ни е създала мощни политически и бизнес врагове. От друга, очевидно има среди у нас, които не желаят народът да живее по-добре, искат да го държат беден, нещастен, уплашен и подчинен. И когато се появи една партия, която иска точно обратното, търсят всякакви средства, за да я дискредитират. Обнадеждаващото във всичко това е, че българите проглеждат, осъзнават кой ги е грабил и кой им е помагал. Мисля, че някой се страхува от това “Воля” да е силна партия.

Социалната мрежа фейсбук беше залята с ваши фалшиви профили и игри, в които уж обещавате големи суми на хората. Какъв е коментарът ви?
Неслучайно авторите на тази кампания са избрали точно мен – единствения политик, чието име хората свързват с това, че винаги съм им помагал.
Ако бяха сложили друг, номерът нямаше да мине. Защото повечето са грабили, а не са се грижили за народа. Това е причината да има хора, които са се подвели.
Но пък стотици ми изпратиха сигнали за тази фалшификация и изразиха възмущението си. Доколкото знам, подобна акция е имало и с името на Димитър Бербатов. Явно избират личности, на които хората вярват.

Няколко месеца преди края на мандата как отговаряте на упреците, че помагахте на правителството да оцелява?
Ще ви отговоря с контратеза: хиляди хора пък ме поздравяват, че пречим на социалистите да се върнат на власт – при това чрез служебен кабинет на президента Радев, през задната врата, а не чрез избори.
В политиката има големи, има и малки цели. Смятам, че за България е суперважно БСП да не бъде допускана никога повече в управлението. Това е стратегическа задача. Сърбали сме им попарата. Сигурен съм, че нито един българин, който добре помни огромната криза в средата на 90-те, не иска това да се повтаря.
Само ще отбележа няколко факта – 300% инфлация, за една нощ стопени спестявания на милиони българи, заплати 5 долара, пенсии 3 долара. Глад, мизерия, хаос. Пълен провал. Провал беше и правителството им с премиер Орешарски. Изгониха ги с протести, продължили повече от година. Това е БСП. В парламента много се срамуват и се дразнят, като им напомням тези събития. Но такъв е техният управленски опит. Видяхме ги какво могат.
Няма как сега да ни се представят като алтернатива, като лица на промяната. Мисля, че повечето българи вече се осъзнаха как са ги лъгали и няма да повторят тази грешка. Не е нормално да си страдал толкова при такива управляващи и сега отново да ги върнеш на власт.

Кои са алтернативата тогава?
Промяната ще я донесат хора, които не са крали от народа, които влизат в политиката не за да си уредят роднините с обществени поръчки и да се облагодетелстват лично, а за да направят нещо добро за българите и за държавата. Аз имам такава теория – нека хората се доверят например на нас от “Воля”. Дават ни шанс – показваме качествата си. Ако ни харесат, народът печели. Ако не са доволни – избират други.
Не може да гласуваш години наред за едни и същи, да се разочароваш постоянно, после да искаш промяна, но пак да ги избираш същите с надеждата, че вече ще направят нещо за страната. Промяната ще започне с промяна на вота на всеки един българин.

Кои са приоритетите на “Воля” до края на мандата?
На първо място е нашата нова кауза – безплатни лекарства за пенсионери над 64 г., за деца и ученици до четвърти клас. Както и 50% намалени цени на лекарствата за ученици до осми клас.
Тази мярка трябваше да бъде въведена много отдавна. Но пак не е късно. Виждате, че дори и в САЩ президентът Тръмп наскоро започна същата политика. Моето виждане е, че всеки човек има право на достъпни цени на лекарствата. Това беше и основният мотив, за да въведа такъв
безпрецедентен подход в аптеките, когато започнах преди 30 години.
Но е време да има такава държавна политика.
Друг приоритет за нас е да има честни и прозрачни избори напролет.
Много се говори за машинното гласуване като едва ли не решаване на всички проблеми в изборния процес. Гледната точка на “Воля” е – да, трябва да го има, но непременно съчетано с паралелно преброяване на хартия – с бележката, която излиза от машината. За да се сравнят резултатите. Само така няма да има манипулации.
Ще продължим да настояваме да има камери в изборните секции, които да бъдат включени при преброяването и при съставянето на протоколите. Така всеки избирател ще може онлайн да проследи какво се случва в неговата секция.
Особено държим и на третата ни идея – неграмотните да нямат право да гласуват. По конституция всеки българин е длъжен да завърши поне осми клас. След като има граждани, които са нарушили закона и не са учили, то тогава не трябва да имат право да гласуват. Тази мярка ще реши голяма част от проблема с купения вот. Източник 24chasa.bg

Най-нови

Няма да се отървем от щастие с тези силни молитви към Свети Мина

Молитва за щастие към Свети Мина от lechiteli.bg:Ти, Свети великомъченико Мина, горещ наш защитник в скърбите и нещастията ни, който предпочете небесното...

Теди Александрова отново зарязана от мъж, след сагата с Емрах

Певицата Теди Александрова е съкрушена, след като преживя нова раздяла. Тя все още ближе любовни рани след сагата с Емрах Стораро, а...

Тежък удар по Дългия: Сърцето му отново е разбито

Поредно любовно фиаско е преживял Слави Трифонов, издават негови приближени. След погрома в политиката Дългия преживял и разочарование в личен план. Последната...

Любим български актьор ще става баща за първи път (Снимка)

Актьорът Павел Иванов, изиграл ветеринаря Тодор в сериала на бТВ „Татковци“, ще става баща не само на малкия екран, но и в...

Спомени от соца: Селата бяха живи и нямаше неграмотни хора

По времето на социализма в България неграмотността и бедността в българското село бяха ликвидирани (както и в цялата страна), а хората си...

Още интересни публикации