вторник, август 9, 2022

Мариана Попова ни разказа играта: Сган, която вари ракия и плющи туршия сред свинарниците

Мнозина имитират семейство, а имат любовници, гневи се известната певица

Последно

Певицата Мариана Попова е известна с острата си позиция по всеки наболял проблем в страната и света. Тя няма притеснение от това да изказва мнението си по доста груп начин, без значение дали думите й ще наранят някого. Гласовитата изпълнителка отново се прояви в социалните мрежи, където доста гневно избухна срещу българския народ и жестокостта, която проявяват към беззащитните животни.

„От една седмица гледам, чета и не мога да повярвам, какво се случва с животните в България… Каква Европа?! Какви ценности?! Стреляни, тровени, газени, измъчвани!!!!! Ние сме сган, която вари ракия и пука туршии насред свинарниците, в които живее! Каквото е отвън това е и отвътре. И ако ще господ да дойде да ни управлява просто ние си не ставаме“, пише Мариана в личния си профил във „Фейсбук“.

Тя е показа снимка и на двете кучета, които е приютила и от години се грижи за тях. Затова недоумява как може да има хора, които съвсем съзнателно да причиняват болка на тези прекрасни създания, които нищо не са им сторили.
Попова е бясна, че в България никой не спазва законите и всеки си прави акквото поиска.

Мариана Попова: Мнозина имитират семейство, а имат любовници

Талантливата Мариана Попова е сред певиците с най-разпознаваем тембър и ярка индивидуалност на родната сцена. Още от малка тя е силно привлечена от народната ни музика и няколко години се занимава с фолклорни танци и пеене. По-късно се насочва към поп музиката и завършва поп и джаз в НБУ. Гласовитата изпълнителка представя страната ни на конкурса “Евровизия” с песента “Let Me Cry”, която е включена в дебютния є албум “New Religion”. През 2008-ма година, заедно с Тити Папазов, тя печели благотворителното тв-шоу “Великолепната шесторка”. Мариана не се страхува да експериментира и прави съвместни проекти с много различни изпълнители – Орлин Горанов, Васил Найденов, Азис, Миро, Дани Милев, Дони и Васил Петров, повечето от които са включени в дуетния є албум – “Предай нататък”. От три години има връзка с популярния актьор Веселин Плачков, с когото станаха родители на малката Екатерина. Мариана Попова даде интервю за trud.bg.

Мариана, новата ти песен “Дъжд” вече се радва на голям интерес и превзема музикалните класации. Какво послание отправяш с нея и имаш ли носталгия към сцената, след близо три месечната изолация?
Авторът на текста е Александър Петров и посланието, отправено от него е носталгично, много човешко и леко философско – един истински дъжд от емоции. Той е описал един такъв момент, в който човек си дава сметка, че трябва да е спокоен, да не бърза за никъде и да оценява всеки миг. Разбира се, че имам носталгия към сцената и към концертите, както и към периода, в който бях сама – без децата и семейните отговорности, работех много и бях отдадена изцяло на музиката и изкуството.

А имаш ли муза и вдъхновение за нови музикални проекти?
Имам, аз през цялото време имам какво да кажа, особено чрез музиката. На този етап е трудно да записваш и работиш, защото един нов проект си е инвестиция, изисква много средства и трудно се реализира. Създаването на музика е свързано и със социални контакти, с намиране на спонсори и други неща, така че трябва да си 100 процента концентриран в тази насока. Имам много идеи, но не бързам за никъде. Сега работя върху една много лична балада, по мой текст – “От любовта не се краде”. Боян Христов написа музиката към нея и се получи много силна, епична и мащабна песен.

За певците и актьорите сегашната ситуация е голямо изпитание. Вие с Веселин Плачков как се справяте със семейния бюджет?
Не се справяме – много ни е трудно, защото блокираха абсолютно всичко и аз съм изключително възмутена от тази ситуация и от това, че едни хора излязоха на трибуната и казаха: “Ами, скъпи артисти, (в скоби ще кажа, че артист означава – музикант, художник, певец, танцьор, актьор) – скъпи артисти, умирайте! На прост човешки език ни казаха точно така, тоест – оправяйте се както можете. Хубаво, в ресторантьорския бизнес отварят заведенията, но при нас не стоят така нещата, говоря за артистите на свободна практика, те ми дават половин зала, с която няма как да си покрия разходите и аз, де факто съм без работа! При тези, които играят на щат е по-различно, но за артистите на свободна практика това е жесток удар под кръста. Сега идва и летния сезон и хората ще са на почивки, едва ли ще ходят толкова по концерти и в театъра… Така че, ние с Веселин си седим вкъщи и се чудим как точно ще ни се подредят работите по проектите. Колкото до самия вирус, аз лично не срещнах човек, който е бил болен от корона вирус, а по-скоро от бронхопневмония. Не съм краен фен на конспиративните теории, но тук определено се преразпредели някакъв пазар и нещо се случи в тази посока, но ние простосмъртните няма да разберем какво точно.

А имаш ли наблюдения как се отразява извънредното положение на вашите колеги?
Смятам, че повечето мълчат от чисто достойнство. По принцип, егото е силно заложено в 90 процента от артистите и малко биха си признали, че им е трудно. Аз съм от артистите оперирани от его и никога не съм се притеснявала да си кажа, че ми е тежко. Повечето обаче, според мен от чисто его не разкриват реалните факти, защото си мислят, че така ще са по-удобни и после пак ще ги канят. Аз не съм такъв тип човек, не бих предала себе си и не бих премълчала, че държавата не се справи с тази ситуация и ни обрече на глад! За съжаление, изкуството в България никога не е на дневен ред. Може би управниците повече се вълнуват от парите, които идват от европроектите – как да се преразпределят и кой-колко ще прибере…

Веселин ли е твоята най-голяма опора в това сложно време?
Той е моята най-голяма опора по принцип. Преди три години и половина разбрах какво е да имаш опора, преди само си въобразявах, че има някакво присъствие до мен. Сега вече, усещам истинска мъжка опора – такава, каквато може да иска и да има една жена.

Казват, че големите изпитания засилват любовта. Така ли е при вас?
Бих казала – да, разбира се. Трудните моменти сплотяват хората, макар и ние да си имаме тежките ситуации, защото като сте двама, няма кой друг да обвиниш и обикновено най-близкият човек до теб все е виновен. Знаеш, че понякога най-близките ти хора го отнасят, но това е и силата на любовта – да простиш, да разбереш, да се поставиш в ситуацията на другия, за да успееш да затвориш очи и уши и да продължиш.

И двамата с Веско сте супер емоционални. Това не е ли взривоопасно понякога и за какво най-често му се ядосваш?
Ядосвам му се за това, че изключително вярва на хората, предоверява се и вярва в чудеса, иска да промени света, което е хубаво, но коства много енергия и разочарования. Той се хвърля винаги с изключителна енергия, след това изтрезнява, а и обикновено у нас все се намира някой, който да ти каже: “Хей, къде се намираш, я, изтрезней малко!” Мен са ме предавали хиляди пъти и всеки път му казвам, че дадена работа няма да стане. На моменти той ми се ядосва, но после ми признава – да, не стана работата… Нашата Екатерина, която е на година и осем месеца, обаче хубаво ни възпита и вече няма място за излишни взривове и спорове, просто няма време от тичане по детето. В момента тя е на етапа – чак на четири годинки разбрах, че не се казвам – “не”, но е и изключително смешна. Сега се опитва да говори и ни кара искрено да се забавляваме.

Беше ли бунтарка като малка, коя беше най-лудата ти постъпка като тийнейджърка?
О, бунтарка не съм била, а винаги бях дълбоко аргументирана, когато исках нещо от нашите. С тях бяхме приятели, това искам да постигна и с моите деца. Най-лудата ми постъпка е може би на бала на брат ми, когато за първи и последен път се напих. Бяхме на дискотека, но родителите ни бяха с нас и те ме прибраха да си повръщам кротко вкъщи. Бях на 17 години, напих се с джин и от тогава не мога да погледна джин.

Успявате ли да предпазите по-големите ви дъщери от модата сред младите момичета да се гримират силно и да слагат изкуствени мигли, като попфолк певиците?
О, слава Богу, Андреа учи в Англия вече две години и там не виждам такива неща, те си ходят на училище с униформи. Мария-Магдалена още е на 10 и тя върви по-бебешката от ученичките – метнала се е на майка си и тези неща не я вълнуват толкова. Тя си обича анцуга и маратонките, като мен и в това отношение съм супер спокойна.

Каква е основната причина да предпочиташ децата ви да учат в чужбина?
Ами, много е мръсно в България. Мръсно е и в обществото, мръсно е и държавността, във взаимоотношенията, в шоубизнеса и в театъра, навсякъде е много мръсно, просто е много мръсно…

Какви други теми в страната ни те вълнуват и кога последно се почувства горда, че си българка?
При мен този псевдо патриотизъм не присъства. За мен успехът на един човек, независимо дали е българин, американец, или французин, си е личен, човешки успех. Смешно е, когато всички псевдопатриоти започват да се обличат в успехите на някого, защото успехът е индивидуална борба и си е за човека, който го е постигнал. Да яхнеш успеха на някой друг не е за мен. Например, сега гимнастичките ни също имаха много успехи, но те по-скоро ме вдъхновяват, като една човешка история, защото са постигнати с много труд и постоянство. Мога да кажа с какво не се гордея – с цялата свинщина, манталитета и мръсотията в тази държава от най-висше политическо ниво, както и с това да не ти пука да си хвърлиш фаса и обелката от банана на улицата. По света, на хората, които имат дарба -работят и се развиват им се случват нещата, а тук талантливите хора си седят вкъщи, защото таланта върви със знание какво можеш, но и с ниска амбиция и самочувствие. Талантът седи в ъгъла и чака, той не е напорист, не се натиска и не вика – аз съм много талантлив. У нас, за да успееш трябва да си част от клика, да си концептуален, да си “позитивен” – много френдли, много усмихнат и с много зъби в усмивката, а дали можеш, или не можеш – никой не го интересува, говоря за всяка една сфера.

Какви филми и сериали следиш в момента?
Гледам само индийски, за да съм спокойна, че има и такива, снимани по-зле от българските сериали и да знам, че има нещо по-лошо от българското. Шегувам се, разбира се. С Веси си гледаме напоследък един мистичен сериал – “Свръхестествено”.

Според теб, роля в коя известна продукция би отивала най-много на твоята половинка?
Лично за мен, ролите му в “Дамасцена” и “Левски” са абсолютно адекватни на характера му. В световен мащаб биха му отивали сериозни роли, защото много ме дразни, че постоянно го сравняват с този сладникавия актьор – Къванч Татлъту. На мен, повече ми прилича на Хю Джакман и много ще му пасне ролята на Върколака в “Х-мен”. Весо е за по-дивашки роли, не го виждам в сладникави сериалчета, а и сценарият е много важен.

Кой е най-абсурдният, или забавен слух, който си чувала за теб?
Последният беше много як, че съм бременна в седмия месец! Най-хубавото след това беше, че след кратка диета отслабнах и тогава написаха – “Мариана Попова роди пържолите”. (Смее се.)

В какво вярваш и какво ти дава сили?
Вярвам в себе си, в човека до мен и в нищо друго! Дава ми сили надеждата, че все още има добри и честни хора.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации