петък, май 14, 2021

Математикът на НОЩ: Дезинфекция с ракия по Великден, ваксинирайте се и си живейте живота

Ако не се прецакаме по празниците, ни чака спокойно лято, заяви проф. Николай Витанов

Последно

Късметче на деня за 14 май 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 14 май 2021 година "Истинска изненада от специален човек. Пригответе...

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот...

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият...

Математикът на НОЩ проф. Николай Витанов анализира новите данни от последните 24 часа за развитието на COVID-19 у нас. Ето какво написа във Фейсбук специалистът:
„Кратка информация за състоянието с пандемията тази сутрин. Базовото репродуктивно число е 0.960, което значи, че обхвата на заразата продължава да се свива.

Броят на активните случаи се очаква да върви надолу към 55 000. Размерът на щита е 33%, не се вдигна много през почивните дни, но полека нараства. Това е, което ни пази от скок на заболеваемостта. През тази седмица скок не се очаква. Ще преминем 400 000 регистрирани случая. В края на миналия месец писах в доклад до щаба, че ако в края на април сме под 420 000, ще сме добре. Е, добре сме, справяме се с тази вълна.

Народна медицина: С ракия и орехи пенсионерка от Разградско успя да надвие диабета

Трябва да внимаваме да не се прецакаме по празниците. Ако не се прецакаме и не налети някой нов по-заразен щам, ни чака спокойно лято. Тъй, че, пазете се, дезифекцирайте се с мярка по празниците на ракиена основа, ваксинирайте се и си живейте живота“, завършва Витанов.

Коронавирусът в България: кабинетът удължи епидемичната обстановка до края на май

Както се очакваше правителството удължи до края на май извънредната епидемична обстановка. Това обяви самият премиер Бойко Борисов през профила си от „Фейсбук“ от заседание на кабинета, което се провежда в дома му.

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че така ще се затвърдят постигнатите добри резултати. По-късно ще издаде заповед за протокола за влизане на чужди туристи в страната. Обяви, че в област Варна е започнала ваксинацията на заетите в туристическия бранш.

Министърът на туризма в оставка Марияна Николова обяви, че спадът за зимния сезон е около 30 – 40%, а амбицията била до 2022 г. „да върнем числото от 12 млн. туристи, което беше преди пандемията“. Коментарът й бе по „Нова телевизия“. Посочи, че през миналата година в страната са пристигнали 4.4 млн. чужденци – от май до края на годината. През същия период на тази година тя очаква удвояване на броя им, след като по-късно днес кабинетът обяви протокола, по който ще бъдат приемани.

Учени доказаха: Ракията е здраве. Но трябва да знаете как да се лекувате с нея

Общо 1850 (спад с 21% за седмица) са новите установени случаи на коронавирус за денонощието, показват данните на Единния информационен портал. Положителните проби са 10.2 процента от направените 17 987 теста.
Най-много са новите случаи в областите София град – 375, Пловдив със 180 и Варна със 170.
В болница са 7480 пациенти, от тях 714 са в интензивни отделения. Починали през последното денонощие са 81 души (спад от 14% за последните 7 дни), а за излекувани са посочени 3375.
За миналия ден са поставени 16 749 ваксини.

Най-нови

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот отговаря на всички тези изисквания....

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият инсулт, който е получил Мирослав...

Секретни досиета: Людмила Живкова изпада в транс в Мексико

Интересът към Людмила Живкова и нейната незавидна съдба продължава да интересува и до днес българите. Много е написано за нея, много са...

Златен дъжд за Зуека: Разграбват картините за изложбата му като топъл хляб

О, този портрет на Ван Гог е мой. Моля, сложете точка!Бившият царски депутат Владимир Дончев бе един от първите, който откупи платно...

Служебният кабинет зарадва пенсионерите: Боусът от 50 лева остава поне до изборите

Служебното правителство ще продължи помощта от 50 лв. за всеки пенсионер поне до края на мандата си. Това обяви след заседанието на...

Още интересни публикации