вторник, декември 6, 2022

Месечна прогноза за времето през ноември: Казаха кога ще падне първият сняг

Народна метеорология: Ясно ли е на Въведение Богородично - зимата ще е студена

Последно

Късметче на деня за 6 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 6 декември 2022 година Всеки момент в живота е уникален...

Празнично меню за Никулден: Ястията с шаран са ритуал

Никулден е сред големите декемврийски празници, а основното ястие на празничната трапеза е рибата, по-специално шаранът. Той...

Край на спекулациите: Жената на Краси Радков опроверга раздяла

Край на спекулациите, че се е разделила с мъжа си Краси Радков сложи съпругата му Станислава. Тя...

Средните климатични максимални температури за месец ноември са между 9 и 14 градуса, а средните минимални – между 1 и 6 градуса. Валежните периоди през месеца са между 3-ти и 5-ти и от 15-ти до 18-ти ноември.
По-топлите дни с температура над 16 градуса са обикновено през първата половина от месеца, а в края на ноември вероятността за температури около нулата се увеличава значително.

През ноември тази година средната месечна температура в повечето райони ще бъде около нормата, а в тези с повече мъгли, обикновено най-ниските части на релефа, да бъде малко под нея – 7 до 12 градуса. Валежите ще бъдат под климатичните норми.
След застудяването в края на октомври, ноември ще започне със студено и предимно слънчево време, с условия за краткотрайни сутрешни мъгли. Облачно с превалявания ще бъде около 5 и 6 ноември.

В периода 8 до 16 ноември времето ще бъде слънчево с временни заоблачавания. Утрините ще бъдат хладни, а в котловините и с намалена видимост.
Очакваните най-ниски температури по високите западни полета и на места в Добруджа са до 3, 5 градуса, а дневните температури ще достигат 10, 15 градуса.
Валежи и захлаждане се очакват от 17 до 20 ноември, когато дневните температури в населените места ще достигат 7 – 13 градуса.

Месечен хороскоп за ноември 2020: Нова работа за Рибите, Девите печелят пари

Нови валежи и чувствително понижение на температурите се очаква около 24, когато по високите полета в западните райони ще превали и сняг. От 27 до края на месеца есенните дъждове ще бъдат често явление, с по-интензивни валежи около 29 ноември.
Първите валеж от сняг и в населените места се очакват от 28 до 29 ноември.

Народна метеорология

Ясно ли е на Въведение Богородично – зимата ще е студена.
Народната метеорология включва прогнози за времето, които са основани на традиционните познания и наблюдения върху движението на небесните тела, атмосферните явления, поведението на животните, състоянието на дърветата и растенията.

Слаба зима през ноември води до неплодородие. Ако на Свети Архангел Михаил (8 ноември, б. р.) е ясно и падне слана, зелето ще е добро и до първи декември няма да вали сняг.
Каквото е времето на Въведение Богородично (21 ноември), такова ще е и през цялата зима. Кога е облачно срещу Въведение Богородично, зимата бива мека, кога е ясно – много студена.

Геомагнитна активност

Стресът е най-силен през третата седмица.
Месецът ще започне със слаба геомагнитна активност. Временно геомагнитната активност на 7 ноември ще се повиши като на Балканите не се очакват магнитни бури. От 17 до 24 ноември се очаква повишена активност, на 23 ноември с условия за слаби геомагнитни бури и на средните ширини, включително и на Балканите. Магнитните бури причиняват сериозен стрес за тялото на огромен брой хора.

А мелатонинът е хормонът, отговорен за адаптацията. Значителните геомагнитни смущения почти винаги причиняват нарушения в ежедневните биоритми на човешкото тяло. След 24 ноември земното магнитно поле ще със слаб интензитет и през повечето дни ще бъде спокойно. Временно усилване се очаква около 28, като на Балканите не се очакват геомагнитни бури.

Най-нови

Празнично меню за Никулден: Ястията с шаран са ритуал

Никулден е сред големите декемврийски празници, а основното ястие на празничната трапеза е рибата, по-специално шаранът. Той трябва да бъде прясно уловен...

Край на спекулациите: Жената на Краси Радков опроверга раздяла

Край на спекулациите, че се е разделила с мъжа си Краси Радков сложи съпругата му Станислава. Тя се появи отново на сцената...

Щерката на Гала стяга нова къща за чудо и приказ

Дъщерята на водещата Гала - Мари Константин, обзавежда нова къща. Изявяващата се като инфлуенсър брюнетка показва засега само...

Съдебен спор: Муки осъди авторка на книга за майка си

Щерката на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки, е спечелила на всички инстанции делото срещу неправомерно издадената книга за великата й майка "Смях...

Кристиано Роналдо подписва с арабите на Нова година, ще прибира по 200 млн. евро на сезон

Кристиано Роналдо ще подпише на 1 януари договор с "Ал Насър" от Саудитска Арабия, съобщава испанският вестник "Марка". Португалецът...

Още интересни публикации