събота, август 13, 2022

Месечна прогноза за времето през ноември: Казаха кога ще падне първият сняг

Народна метеорология: Ясно ли е на Въведение Богородично - зимата ще е студена

Последно

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш –...

Средните климатични максимални температури за месец ноември са между 9 и 14 градуса, а средните минимални – между 1 и 6 градуса. Валежните периоди през месеца са между 3-ти и 5-ти и от 15-ти до 18-ти ноември.
По-топлите дни с температура над 16 градуса са обикновено през първата половина от месеца, а в края на ноември вероятността за температури около нулата се увеличава значително.

През ноември тази година средната месечна температура в повечето райони ще бъде около нормата, а в тези с повече мъгли, обикновено най-ниските части на релефа, да бъде малко под нея – 7 до 12 градуса. Валежите ще бъдат под климатичните норми.
След застудяването в края на октомври, ноември ще започне със студено и предимно слънчево време, с условия за краткотрайни сутрешни мъгли. Облачно с превалявания ще бъде около 5 и 6 ноември.

В периода 8 до 16 ноември времето ще бъде слънчево с временни заоблачавания. Утрините ще бъдат хладни, а в котловините и с намалена видимост.
Очакваните най-ниски температури по високите западни полета и на места в Добруджа са до 3, 5 градуса, а дневните температури ще достигат 10, 15 градуса.
Валежи и захлаждане се очакват от 17 до 20 ноември, когато дневните температури в населените места ще достигат 7 – 13 градуса.

Месечен хороскоп за ноември 2020: Нова работа за Рибите, Девите печелят пари

Нови валежи и чувствително понижение на температурите се очаква около 24, когато по високите полета в западните райони ще превали и сняг. От 27 до края на месеца есенните дъждове ще бъдат често явление, с по-интензивни валежи около 29 ноември.
Първите валеж от сняг и в населените места се очакват от 28 до 29 ноември.

Народна метеорология

Ясно ли е на Въведение Богородично – зимата ще е студена.
Народната метеорология включва прогнози за времето, които са основани на традиционните познания и наблюдения върху движението на небесните тела, атмосферните явления, поведението на животните, състоянието на дърветата и растенията.

Слаба зима през ноември води до неплодородие. Ако на Свети Архангел Михаил (8 ноември, б. р.) е ясно и падне слана, зелето ще е добро и до първи декември няма да вали сняг.
Каквото е времето на Въведение Богородично (21 ноември), такова ще е и през цялата зима. Кога е облачно срещу Въведение Богородично, зимата бива мека, кога е ясно – много студена.

Геомагнитна активност

Стресът е най-силен през третата седмица.
Месецът ще започне със слаба геомагнитна активност. Временно геомагнитната активност на 7 ноември ще се повиши като на Балканите не се очакват магнитни бури. От 17 до 24 ноември се очаква повишена активност, на 23 ноември с условия за слаби геомагнитни бури и на средните ширини, включително и на Балканите. Магнитните бури причиняват сериозен стрес за тялото на огромен брой хора.

А мелатонинът е хормонът, отговорен за адаптацията. Значителните геомагнитни смущения почти винаги причиняват нарушения в ежедневните биоритми на човешкото тяло. След 24 ноември земното магнитно поле ще със слаб интензитет и през повечето дни ще бъде спокойно. Временно усилване се очаква около 28, като на Балканите не се очакват геомагнитни бури.

Най-нови

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките си любовта си. Кажи „Обичам...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш – направи го. Така ще се...

Дневен хороскоп за 9 август 2022: Влюбване за Телците, Девите да внимават с еуфорията

Дневен хороскоп за 9 август 2022 Овен Днес може да сте необикновено подвижни и жизнени. Струва...

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Още интересни публикации