четвъртък, юни 8, 2023

Месечна прогноза за времето през ноември: Казаха кога ще падне първият сняг

Народна метеорология: Ясно ли е на Въведение Богородично - зимата ще е студена

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

Средните климатични максимални температури за месец ноември са между 9 и 14 градуса, а средните минимални – между 1 и 6 градуса. Валежните периоди през месеца са между 3-ти и 5-ти и от 15-ти до 18-ти ноември.
По-топлите дни с температура над 16 градуса са обикновено през първата половина от месеца, а в края на ноември вероятността за температури около нулата се увеличава значително.

През ноември тази година средната месечна температура в повечето райони ще бъде около нормата, а в тези с повече мъгли, обикновено най-ниските части на релефа, да бъде малко под нея – 7 до 12 градуса. Валежите ще бъдат под климатичните норми.
След застудяването в края на октомври, ноември ще започне със студено и предимно слънчево време, с условия за краткотрайни сутрешни мъгли. Облачно с превалявания ще бъде около 5 и 6 ноември.

В периода 8 до 16 ноември времето ще бъде слънчево с временни заоблачавания. Утрините ще бъдат хладни, а в котловините и с намалена видимост.
Очакваните най-ниски температури по високите западни полета и на места в Добруджа са до 3, 5 градуса, а дневните температури ще достигат 10, 15 градуса.
Валежи и захлаждане се очакват от 17 до 20 ноември, когато дневните температури в населените места ще достигат 7 – 13 градуса.

Месечен хороскоп за ноември 2020: Нова работа за Рибите, Девите печелят пари

Нови валежи и чувствително понижение на температурите се очаква около 24, когато по високите полета в западните райони ще превали и сняг. От 27 до края на месеца есенните дъждове ще бъдат често явление, с по-интензивни валежи около 29 ноември.
Първите валеж от сняг и в населените места се очакват от 28 до 29 ноември.

Народна метеорология

Ясно ли е на Въведение Богородично – зимата ще е студена.
Народната метеорология включва прогнози за времето, които са основани на традиционните познания и наблюдения върху движението на небесните тела, атмосферните явления, поведението на животните, състоянието на дърветата и растенията.

Слаба зима през ноември води до неплодородие. Ако на Свети Архангел Михаил (8 ноември, б. р.) е ясно и падне слана, зелето ще е добро и до първи декември няма да вали сняг.
Каквото е времето на Въведение Богородично (21 ноември), такова ще е и през цялата зима. Кога е облачно срещу Въведение Богородично, зимата бива мека, кога е ясно – много студена.

Геомагнитна активност

Стресът е най-силен през третата седмица.
Месецът ще започне със слаба геомагнитна активност. Временно геомагнитната активност на 7 ноември ще се повиши като на Балканите не се очакват магнитни бури. От 17 до 24 ноември се очаква повишена активност, на 23 ноември с условия за слаби геомагнитни бури и на средните ширини, включително и на Балканите. Магнитните бури причиняват сериозен стрес за тялото на огромен брой хора.

А мелатонинът е хормонът, отговорен за адаптацията. Значителните геомагнитни смущения почти винаги причиняват нарушения в ежедневните биоритми на човешкото тяло. След 24 ноември земното магнитно поле ще със слаб интензитет и през повечето дни ще бъде спокойно. Временно усилване се очаква около 28, като на Балканите не се очакват геомагнитни бури.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации