понеделник, март 20, 2023

Миролюба Бенатова с нова порция неудобни въпроси след интервюто с проф. Мутафчийски

А сега си припомнете моето "агресивно" интервю, призова журналистката

Последно

Шарън Стоун през сълзи: Загубих половината си пари от фалита на банките

“Загубих половината си пари заради това нещо с банките.” Това разкри през сълзи актрисата...

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания.

Д-р Емилова: Отслабването с инжекции за диабет може да отключи рак

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48...

Журналистката Миролюба Бенатова коментира високия брой заразени с коронавирус в последните дни, като не пропусна да припомни и скандалното си интервю с началника на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, което последният приключи със заканата, че „яко хора ще измрат“.

Ето какво написа Бенатова на страницата си в социалната мрежа Фейсбук:
104 заразени при 2308 теста.
При нормално тестване от около 1300 средно на ден, увеличаването на тестовете, отчетени днес е с около 70%.

И намерените заразени са с около 70% повече. Сега си припомнете моето „агресивно“ интервю с Мутафчийски, в което основна тема беше дали властта не е в състояние да „произвежда“ необходимата бройка заразени с увеличаване на броя тестове и фокусиране в определен групи и региони.

Тогава попитах дали е възможно много лесно да се стигнат три поредни дни с по сто новооткрити заразени, предвид технологията за тестване. ДОБАВЯМ: И защо не се отчитат пиковете по брой заболели в интензивно и смъртност, а само по брой новооткрити с вируса. Нямаше отговор.
Днес е втори ден с по 100 нови.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов беше един от първите, направили коментар за интервюто на шефа на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски с журналистката Миролюба Бенатова.

„В България няма добро ненаказано. Ние сме единствената държава, в която няма одобрен жив политик. Започваме да ги тачим, когато ги обесват, убиват. Д-р Мутафчийски, това е най-точната дума за него – доктор, направил е стотици хиляди операции, маса народ е спасил. Нито аз съм се възползвал от неговите успехи. Обедини щаба. Кунчев, Кантарджиев свършиха много работа“, посочи премиерът.

„Можете да си ги пуснете, но всички хвалиха България как се е справила. Може и да ни осъдят, но според мен Мутафчийски заслужава едно човешко „благодаря“. И аз като всеки човек, като легна на операционната, ми прави какво ли не.

След такива въпроси се изпускам и много ме е яд. Аз имам вродено чувство за скромност и справедливост и обяснявам кое се дължи на мен, защото ми писна от подобни въпроси. Дали ще осъдят Курц? Трябва да осъдят всички политици. Само от Северна Корея не съм чул изказване. Единственият, който ме е подкрепял през цялото време, беше Мангъров.

Мутафчийски си свърши работата и продължава да си я върши. Направихме много, а сега искаме да направим и още“, довърши Борисов.
„Като четох материала на НАТО ми се изправя косичката, където е късичка. Ако чета само тоя документ, с графики и всичко останало. Или ако чета това на СЗО“, каза още той.

Най-нови

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания. Оказва се,...

Д-р Емилова: Отслабването с инжекции за диабет може да отключи рак

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48 дни, защото организмът трябва да...

Бояна Шарлопова се изпокара с доведената си дъщеря

Бързо разбрах, че в живота има много мъже, но повечето от тях са с малко „м“, твърди бизнес дамата, цитирана от "Марица".

Пълен обрат: Васил Драганов се обясни в любов на Андреа „Кебапчиева“

„Една голяма любов за съжаление приключи грозно и драматично. 18 години Андреа беше най-близкият ми човек. Много се обичахме.

Братя Домусчиеви забогатяха с по още 100 млн.

Богатството на Георги и Кирил Домусчиеви вече е по 2,1 млрд. долара на човек. Това сочат данните на "Форбс"...

Още интересни публикации