сряда, август 10, 2022

Миролюба Бенатова с нова порция неудобни въпроси след интервюто с проф. Мутафчийски

А сега си припомнете моето "агресивно" интервю, призова журналистката

Последно

Журналистката Миролюба Бенатова коментира високия брой заразени с коронавирус в последните дни, като не пропусна да припомни и скандалното си интервю с началника на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, което последният приключи със заканата, че „яко хора ще измрат“.

Ето какво написа Бенатова на страницата си в социалната мрежа Фейсбук:
104 заразени при 2308 теста.
При нормално тестване от около 1300 средно на ден, увеличаването на тестовете, отчетени днес е с около 70%.

И намерените заразени са с около 70% повече. Сега си припомнете моето „агресивно“ интервю с Мутафчийски, в което основна тема беше дали властта не е в състояние да „произвежда“ необходимата бройка заразени с увеличаване на броя тестове и фокусиране в определен групи и региони.

Тогава попитах дали е възможно много лесно да се стигнат три поредни дни с по сто новооткрити заразени, предвид технологията за тестване. ДОБАВЯМ: И защо не се отчитат пиковете по брой заболели в интензивно и смъртност, а само по брой новооткрити с вируса. Нямаше отговор.
Днес е втори ден с по 100 нови.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов беше един от първите, направили коментар за интервюто на шефа на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски с журналистката Миролюба Бенатова.

„В България няма добро ненаказано. Ние сме единствената държава, в която няма одобрен жив политик. Започваме да ги тачим, когато ги обесват, убиват. Д-р Мутафчийски, това е най-точната дума за него – доктор, направил е стотици хиляди операции, маса народ е спасил. Нито аз съм се възползвал от неговите успехи. Обедини щаба. Кунчев, Кантарджиев свършиха много работа“, посочи премиерът.

„Можете да си ги пуснете, но всички хвалиха България как се е справила. Може и да ни осъдят, но според мен Мутафчийски заслужава едно човешко „благодаря“. И аз като всеки човек, като легна на операционната, ми прави какво ли не.

След такива въпроси се изпускам и много ме е яд. Аз имам вродено чувство за скромност и справедливост и обяснявам кое се дължи на мен, защото ми писна от подобни въпроси. Дали ще осъдят Курц? Трябва да осъдят всички политици. Само от Северна Корея не съм чул изказване. Единственият, който ме е подкрепял през цялото време, беше Мангъров.

Мутафчийски си свърши работата и продължава да си я върши. Направихме много, а сега искаме да направим и още“, довърши Борисов.
„Като четох материала на НАТО ми се изправя косичката, където е късичка. Ако чета само тоя документ, с графики и всичко останало. Или ако чета това на СЗО“, каза още той.

Най-нови

Дневен хороскоп за 9 август 2022: Влюбване за Телците, Девите да внимават с еуфорията

Дневен хороскоп за 9 август 2022 Овен Днес може да сте необикновено подвижни и жизнени. Струва...

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Още интересни публикации