сряда, септември 27, 2023

Митко Щерев нападна Лили Иванова за 5 хил. лв: Къде ѝ е моралът да трупа пари на моя сметка

Този път композиторът напада Лили Иванова с финансови претенции, че отново е печелила на негов гръб

Последно

Късметче на деня за 27 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 септември 2023 година Работи за щастието си сега, а...

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ...

Вечните врагове Митко Щерев и Лили Иванова пак са на гребена на скандала, след като уж бяха заровили томахавките. Този път композиторът напада Вечната Амбър с финансови претенции, че отново е печелила на негов гръб, без да му отчете приходи.

Този път ситуацията е следната. Прехвърлилата 80-те Лили, която се оказа гуру на интернет пространството, публикувала в своя музикален канал в известен сайт за видеосподеляне песента „Стари мой приятелю“, която натрупала цели 3 милиона гледания. От тях примата спечелили около 5 хиляди лева, но не дала и стотинка на автора на музиката Щерев.

„Къде ѝ е моралът да трупа пари на моя сметка?“, гневи се композиторът, който до миналата година бе готов да праща „мисионери“ при Лили, за да водят преговори и да се сдобрят отново.
Припомняме, че крахът в дългогодишното им приятелство и сътрудничество настъпи през далечната 2010 г., когато двамата се изправиха един срещу друг в съдебната зала. Тогава Лили заведе дело срещу Щерев за обида, след като той я разкритикува в своя статия.

Примата поиска 5000 лева компенсация за нараненото си достойнство. Композиторът пък ѝ скочи, че в биографичната си книга тя дискредитирала него и семейството му. Авторът на музиката към филма „Осъдени души“ още помни 6-те обиди, нанесени му от редовете на книгата на Лили Иванова. Сред тях бяха фразите: „беден като манастирска мишка“, че жена му Катерина „имала нещо с един от музикантите му“, „малък човек да видиш наежен, смешно изглежда“, пише retro.bg

Четири години преди това пък Щерев забрани на естрадната звезда да изпълнява 17 негови песни, защото тя не била финансово коректна към него и не му плащала авторските му отчисления за тях. Юридически спорове за отчислени авторски права примата имаше и с големите композитори Тончо Русев и Асен Гаргов, които вече са покойници. Лили обаче успя да получи прошка от Тончо в последните му дни на този свят. Въпреки че бе засегнат от твърденията на звездата – пак в книгата ѝ, – че е агент на ДС и ченге, в името на изкуството Русев махна с ръка. С Гаргов, който бе болен от рак, приживе Лили не можа да оправи отношенията си. Успяла обаче да се сдобри с наследниците му, които ѝ разрешили отново да изпълнява хита „Детелини“, който композиторът още преди 10 години ѝ бе забранил да пее по какъвто и да било повод.

Най-нови

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато лидерът на ГЕРБ и бивш...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ и по-голямата част от Светия...

Кошмарна присъда чака заловените ни шпиони в Англия

Петима български граждани бяха задържани под стража, след като се явиха пред лондонски съд, обвинени в шпионаж в полза на Русия.

За 2 години: Сиренето, кашкавалът и яйцата поскъпнаха с рекордните 50%

Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали с близо 50 на сто за две години. Годишната инфлация към края...

Вкарват Славчо Пеев в санаториум

На специално лечение в санаториум ще се подложи актьорът ветеран Славчо Пеев. Комедийната звезда на Сатирата е започнал да...

Още интересни публикации