вторник, август 9, 2022

Много хубаво не е на хубаво: Турският филм с Иво Аръков отива на съд

Бивш полицай обвини Къванч Татлъту и екипа му, че са откраднали сюжета на "Ирония на съдбата"

Последно

Турската звезда Къванч Татлъту бе замесен в съдебно дело за плагиатство. Бившето ченге Селчук Окай заведе дело срещу оборотния сериал с участието на турския Брат Пит – „Сблъсък“, който излезе и у нас под заглавието „Ирония на съдбата“. По думите на ищеца сюжетът на поредицата е изкопиран от негова творба.

В иска си той е описал, че в двата сценария има много сходства, пише bgdnes.bg. Окай очаква да получи компенсация за материални и морални щети в размер на над 15 000 долара, а фенове отсега предполагат в социалните мрежи, че е вероятно и Татлъту също да участва в делото като свидетел.

Припомняме, че „Сблъсък“ – „Ирония на съдбата“, проследява живота на Кадир Адълъ (Татлъту) – началник на отдел „Борба с организираната престъпност“ към полицейското управление в Истанбул. Семейното му щастие за миг рухва, след като внезапно губи съпругата и детето си при атентат. В отчаянието си той решава да сложи край на живота си в катастрофа. В момента, в който натиска газта обаче, Кадир неволно преплита още три невинни човешки съдби със своята – тези на Зейнеп, Керем и Джемре.

С участие в продукцията се разписа и българският актьор Иво Аръков. На него бе поверена ролята на руския мафиот Иван Сокуров, смъртен враг на Къванч. „Нямам представа как се случват нещата с филма и доколко има проблем с плагиатстване. С Къванч се работи лесно, аз съм много щастлив, че се запознахме.

Въпреки всичко, което са ми говорили и съм чувал в Истанбул, което предимно е свързано с неговото чувство за лично пространство, и вероятно оттам хората остават с грешно впечатление, че е надменен. Но за времето, в което бяхме заедно, установих, че е много ведър характер и перфекционист като мен.

Обичаме професията си и се стремим да дадем максималното от себе си, за да постигнем високи резултати. И именно заради тази наша черта и ангажираност, а и впоследствие пандемията не успяхме да се уговорим за среща през този сезон. А може би щеше да има такава“, споделя Иво.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации