петък, декември 9, 2022

Много хубаво не е на хубаво: Турският филм с Иво Аръков отива на съд

Бивш полицай обвини Къванч Татлъту и екипа му, че са откраднали сюжета на "Ирония на съдбата"

Последно

Румънците са бесни: Заради Шенген бойкотират Моцарт и Сваровски

Отношенията между Букурещ и Виена драстично се влошават в последните часове, след ветото, което Австрия наложи на...

Минеков: Кой е Любен Дилов-син? Татяна Дончева е цигулар

Министърът на културата Велислав Минеков присъства на заседание на комисията по култура и медии, за да отговори...

Стефан Данаилов на 80: Честит рожден ден, Мастер

На 9 декември Стефан Данаилов щеше да навърши 80 години. Той бе един от най-обичаните и талантливи...

Турската звезда Къванч Татлъту бе замесен в съдебно дело за плагиатство. Бившето ченге Селчук Окай заведе дело срещу оборотния сериал с участието на турския Брат Пит – „Сблъсък“, който излезе и у нас под заглавието „Ирония на съдбата“. По думите на ищеца сюжетът на поредицата е изкопиран от негова творба.

В иска си той е описал, че в двата сценария има много сходства, пише bgdnes.bg. Окай очаква да получи компенсация за материални и морални щети в размер на над 15 000 долара, а фенове отсега предполагат в социалните мрежи, че е вероятно и Татлъту също да участва в делото като свидетел.

Припомняме, че „Сблъсък“ – „Ирония на съдбата“, проследява живота на Кадир Адълъ (Татлъту) – началник на отдел „Борба с организираната престъпност“ към полицейското управление в Истанбул. Семейното му щастие за миг рухва, след като внезапно губи съпругата и детето си при атентат. В отчаянието си той решава да сложи край на живота си в катастрофа. В момента, в който натиска газта обаче, Кадир неволно преплита още три невинни човешки съдби със своята – тези на Зейнеп, Керем и Джемре.

С участие в продукцията се разписа и българският актьор Иво Аръков. На него бе поверена ролята на руския мафиот Иван Сокуров, смъртен враг на Къванч. „Нямам представа как се случват нещата с филма и доколко има проблем с плагиатстване. С Къванч се работи лесно, аз съм много щастлив, че се запознахме.

Въпреки всичко, което са ми говорили и съм чувал в Истанбул, което предимно е свързано с неговото чувство за лично пространство, и вероятно оттам хората остават с грешно впечатление, че е надменен. Но за времето, в което бяхме заедно, установих, че е много ведър характер и перфекционист като мен.

Обичаме професията си и се стремим да дадем максималното от себе си, за да постигнем високи резултати. И именно заради тази наша черта и ангажираност, а и впоследствие пандемията не успяхме да се уговорим за среща през този сезон. А може би щеше да има такава“, споделя Иво.

Най-нови

Минеков: Кой е Любен Дилов-син? Татяна Дончева е цигулар

Министърът на културата Велислав Минеков присъства на заседание на комисията по култура и медии, за да отговори на въпроси на депутати. И...

Стефан Данаилов на 80: Честит рожден ден, Мастер

На 9 декември Стефан Данаилов щеше да навърши 80 години. Той бе един от най-обичаните и талантливи български актьори.

Късметче на деня за 9 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 9 декември 2022 година "Ще ви изненадат с подарък, който ще ви трогне до сълзи"

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново. Първата им среща...

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Още интересни публикации