сряда, септември 20, 2023

Най-честите и опасни грешки, които всяка домакиня допуска

Грижата за дома трябва да е ежедневна

Последно

Гответе се: Експерт с кошмарни прогнози за цените на горивата

Пазарът на горивата е доста динамичен. Но за разлика от първите 6-7 месеца от настоящата година –...

Късметче на деня за 20 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 20 септември 2023 година Прояви доброта в днешния ден. Когато...

Честито: Унгарци взеха Нургюл за европейското първенство

Най-добрата ни шахматистка Нургюл Салимова ще представя унгарски отбор по време на европейското клубно първенство в албанския...

Грижата за дома трябва да е ежедневна, а задачките никога не свършват. И в стремежа си да приключим по-бързо и да си почиваме, ние претупваме част от тях и допускаме грешки, които след това могат да ни забавят или затруднят, пишат от actualno.com. Нека видим някои от грешките, които домакините допускат най-често:

Чистите през по-голям период от време
Между две почиствания има повече дни, отколкото е препоръчително. Да, понякога наистина сме изморени и не ни е до чистене, но натрупването на прах и мръсотия може да окаже негативно влияние върху здравето ни. Съветваме ви да не пренебрегвате поне кухнята и банята и да ги поддържате редовно чисти и подредени. Ако отлагате твърде дълго, насъбралите се замърсявания след това ще ви отнемат много повече време, отколкото ако поддържате постоянна чистота. Ако неглижирате почистването, в банята може да се образува влага, мухъл, мазнина и др.

Изпирате щорите и пердетата само 2 пъти в годината
Още една груба грешка, която много хора допускат. По прозорците също се натрупват замърсявания, които не е редно да бъдат почиствани през толкова дълъг период от време. А пердетата пък събират толкова бързо прах, че просто по никакъв начин не бива да ги пренебрегваме. Съветваме ви да ги перете поне 4 пъти годишно, а ако имате възможност, дори и по-често.

Не използвате препарати против котлен камък
Тези препарати ще защитят уредите ви от евентуалната поява на котлен камък, ще удължат експлоатационния им период и ще подобрят работата им. Всяка уважаваща себе си домакиня трябва да използва подобен тип препарати.

Предпочитате по-евтините препарати
Понякога цената оказва влияние и не всеки може да отдели средства за най-скъпите препарати, но ние ви съветваме да не неглижирате съвсем това какъв препарат закупувате. Евитните препарати често не са склонни да свършат обещаната на стикера работа, а само допринасят за малко по-свеж аромат у дома.

Използвате много стари съдове за готвене
Грешка, която свързваме с тефлоновите и керамичните съдове. Ако те вече за много изхабени, надраскани, почти без покритие – просто ги изхвърлете. Инвестирайте в качествен съд, който ще ви служи години наред.

Цапате, но не почиствате веднага след това
По-добре е да почистите веднага след като сте изцапали, защото ще ви отнеме много по-малко време, отколкото когато петната вече за попили или засъхнали. Не бъдете мързеливи и обръщайте внимание на дома си.

Не сортирате веднага дрехите си след пералня или сушилня
Просто захвърляте изпраните дрехи някъде в дома и започвате да се занимавате с нещо друго – а дрехите стоят и ви чакат, като създават впечатление за безпорядък в къщата. Променете този навик.

Най-нови

Късметче на деня за 20 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 20 септември 2023 година Прояви доброта в днешния ден. Когато си добър към другите, те...

Честито: Унгарци взеха Нургюл за европейското първенство

Най-добрата ни шахматистка Нургюл Салимова ще представя унгарски отбор по време на европейското клубно първенство в албанския град Дуръс от 30 септември...

Ралица Паскалева потъна в земята от срам

Обратите в "Игри на волята" са големи, а най-засегнат от тях се оказа Гатьо. Той и съотборникът му Цецо...

Арестуваха политик от ПП заради наркотици и крадено Порше

При специализирана полицейска акция в понеделник бе арестуван координаторът на "Продължаваме промяната" в община Ветрино, Пламен Пенев. В наето...

Баба Ванга уплашила Лили Иванова със злокобно предсказание

Лили Иванова е била въвличана в какви ли не сюжетни линии през годините, най-вече покрай възрастта си и годината на раждане, която...

Още интересни публикации