понеделник, септември 26, 2022

Най-честите и опасни грешки, които всяка домакиня допуска

Грижата за дома трябва да е ежедневна

Последно

Убиецът на французина на Околовръстното: Пиян и надрусан с кокаин

39-годишният Димитър Любенов, който предизвика тежката катастрофа с жертва на Околовръстното в София в неделя е бил...

Цвети Стоянова с откровена изповед: С Куката не е по-лесно от спорта

"Баба ми Цеца щеше да одобри това, че се снимам във филма "Чалга". Тя, за съжаление, нямаше...

Маги Халваджиян вдигна луксозен палат край Панчарево

Маги Халваджиян и домочадието му се ширят в огромно имение край езерото в Панчарево, издават комшии на...

Грижата за дома трябва да е ежедневна, а задачките никога не свършват. И в стремежа си да приключим по-бързо и да си почиваме, ние претупваме част от тях и допускаме грешки, които след това могат да ни забавят или затруднят, пишат от actualno.com. Нека видим някои от грешките, които домакините допускат най-често:

Чистите през по-голям период от време
Между две почиствания има повече дни, отколкото е препоръчително. Да, понякога наистина сме изморени и не ни е до чистене, но натрупването на прах и мръсотия може да окаже негативно влияние върху здравето ни. Съветваме ви да не пренебрегвате поне кухнята и банята и да ги поддържате редовно чисти и подредени. Ако отлагате твърде дълго, насъбралите се замърсявания след това ще ви отнемат много повече време, отколкото ако поддържате постоянна чистота. Ако неглижирате почистването, в банята може да се образува влага, мухъл, мазнина и др.

Изпирате щорите и пердетата само 2 пъти в годината
Още една груба грешка, която много хора допускат. По прозорците също се натрупват замърсявания, които не е редно да бъдат почиствани през толкова дълъг период от време. А пердетата пък събират толкова бързо прах, че просто по никакъв начин не бива да ги пренебрегваме. Съветваме ви да ги перете поне 4 пъти годишно, а ако имате възможност, дори и по-често.

Не използвате препарати против котлен камък
Тези препарати ще защитят уредите ви от евентуалната поява на котлен камък, ще удължат експлоатационния им период и ще подобрят работата им. Всяка уважаваща себе си домакиня трябва да използва подобен тип препарати.

Предпочитате по-евтините препарати
Понякога цената оказва влияние и не всеки може да отдели средства за най-скъпите препарати, но ние ви съветваме да не неглижирате съвсем това какъв препарат закупувате. Евитните препарати често не са склонни да свършат обещаната на стикера работа, а само допринасят за малко по-свеж аромат у дома.

Използвате много стари съдове за готвене
Грешка, която свързваме с тефлоновите и керамичните съдове. Ако те вече за много изхабени, надраскани, почти без покритие – просто ги изхвърлете. Инвестирайте в качествен съд, който ще ви служи години наред.

Цапате, но не почиствате веднага след това
По-добре е да почистите веднага след като сте изцапали, защото ще ви отнеме много по-малко време, отколкото когато петната вече за попили или засъхнали. Не бъдете мързеливи и обръщайте внимание на дома си.

Не сортирате веднага дрехите си след пералня или сушилня
Просто захвърляте изпраните дрехи някъде в дома и започвате да се занимавате с нещо друго – а дрехите стоят и ви чакат, като създават впечатление за безпорядък в къщата. Променете този навик.

Най-нови

Цвети Стоянова с откровена изповед: С Куката не е по-лесно от спорта

"Баба ми Цеца щеше да одобри това, че се снимам във филма "Чалга". Тя, за съжаление, нямаше възможността да разбере, че ще...

Маги Халваджиян вдигна луксозен палат край Панчарево

Маги Халваджиян и домочадието му се ширят в огромно имение край езерото в Панчарево, издават комшии на топпродуцента. По...

Скръбна вест: Инфаркт уби най-богатия старозагорец

Една от емблематичните личности на Стара Загора - общественикът, политик и бизнесмен Евгений Жеков, е починал внезапно вчера на обяд, съобщи Lupa.bg.

Късметче на деня за 26 септември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 26 септември 2022 година Не се вманиачавай в нещата, които искаш, а отдели време да...

Бомба в политиката: И Азис ще се кандидатира за президент

Чалга иконата Азис заговори за политическа кариера. Така той ще тръгне по стъпките на колежката си Луна.

Още интересни публикации