събота, декември 3, 2022

Напълни ли Бойко гащите: Протестите ескалират до краен предел

Ден N 8 на протестите: "Гешев, ние идваме за вас!"

Последно

Лекарите спряха битката с рака на Пеле, Краля на футбола живее последните си дни

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Той е...

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2.

6 зодии ще намерят щастието през декември

РАКТова е вашият шанс да влезете в собствената си емоционална сила. Вие сте воден знак, което означава,...

За осми пореден ден протестиращи се събират в района на Ларгото в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Жените полицаи, които охраняват пред сградата на Министерския съвет, държат рози. „Един човек от протеста мина и просто ни ги даде“, каза една от тях пред репортер на „Дневник“. Розите се раздават не за първи път.
И тази вечер организаторите на протеста призоваха да не се стига до сблъсъци.

Група мъже, обгърнати с трикольори, стои близо до стълбите на Партийния дом. Надпис „Свобода или смъртъ“ на фланелката на най-мускулестия. „Чакаме, то ще си дойде моментът – нищо. Чакаме, вече няма кой да ни излъже – „есемеси-месемеси“. От Враца сме, идваме всеки ден. Искаме оставки на всички и смяна на системата. Има кражба – 20 години затвор“, казва едрият мъж с надписа.

„Идвам от Етрополе, ама това тука е нищо. Трябва през деня да се блокира всичко – министри, всички, докато подадат оставки. Вечер е губене на време. Аз съм за президента„, казва мъж на средна възраст.
Трима младежи в тъмни дрехи веднага разясняват какво чакат. От Благоевград са. „Победа значи пълна лустрация на всички политици, да нямат право да се кандидатирам отново. И затвор за абсолютно всички – премиери, президенти… Ще управлява народът!“, казва единият. И групата потъва в множеството.

Протестното шествие достигна обратно до района на сградата на президентството. От трибуна думата отново взе адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“.
„Гешев, ние идваме за вас!“, каза той, като се и закани пред множеството, че, „ако трябва, ще влезем и в Съдебната палата“. Думите му са по повод дадената категорична заявка днес от главния прокурор, че няма да подаде оставка.
Според организаторите на протеста днес е най-многолюдният протест, като не са посочвали данни за броя протестиращи и преценката вероятно е на око. Такава информация не се съобщава и от МВР.

Полицаите охраняват не протеста, а административните сгради по пътя на шествието, съобщава репортер на медията. Това се вижда пред сградата на Съдебната палата, където има кордон от полицаи – нещо, което не се видя при преминаването на шествието през площад „Орлов мост“ и по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.
Протестното шествие продължи през бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Граф Игнатиев“, като се връща към пространството между Министерския съвет, президентството и бившия партиен дом. Закратко преди това частично бе блокиран Орлов мост.

Най-нови

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2. В коментар заради решението...

6 зодии ще намерят щастието през декември

РАКТова е вашият шанс да влезете в собствената си емоционална сила. Вие сте воден знак, което означава, че сте надарени с изострено...

С тази молитва на Духа ще забравим несгодите

Една изключително силна молитва на Духа:„Господи, Боже наш, да дойде Твоят благ Дух и да обгърне нашия дух в Своите обятия. Да...

Деси Цонева скандализира с интимни признания (Снимки)

На Деси Цонева й доскуча и направи такава мощна серия от интимни признания, които нагорещиха до червено последователите й в социалните мрежи....

Г-н Морков след „Фермата“: Нямах стратегия, затова не съм на финал

Литовецът Владислав Симанел беше едно от най-ведрите присъствия в тазгодишния сезон на "Фермата" и вероятно липсата му на стратегия, както споделя и...

Още интересни публикации