вторник, март 28, 2023

Напълни ли Бойко гащите: Протестите ескалират до краен предел

Ден N 8 на протестите: "Гешев, ние идваме за вас!"

Последно

Късметче на деня за 28 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 28 март 2023 година Прояви доброта в днешния ден. Когато...

Внезапно почина звездата на плувния маратон Васко Стоянов

На 70 години внезапно почина първата българска звезда в маратонското плуване Васко Стоянов. Той...

Късметче на деня за 27 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 март 2023 година Днес е време за равносметка. Отсей...

За осми пореден ден протестиращи се събират в района на Ларгото в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Жените полицаи, които охраняват пред сградата на Министерския съвет, държат рози. „Един човек от протеста мина и просто ни ги даде“, каза една от тях пред репортер на „Дневник“. Розите се раздават не за първи път.
И тази вечер организаторите на протеста призоваха да не се стига до сблъсъци.

Група мъже, обгърнати с трикольори, стои близо до стълбите на Партийния дом. Надпис „Свобода или смъртъ“ на фланелката на най-мускулестия. „Чакаме, то ще си дойде моментът – нищо. Чакаме, вече няма кой да ни излъже – „есемеси-месемеси“. От Враца сме, идваме всеки ден. Искаме оставки на всички и смяна на системата. Има кражба – 20 години затвор“, казва едрият мъж с надписа.

„Идвам от Етрополе, ама това тука е нищо. Трябва през деня да се блокира всичко – министри, всички, докато подадат оставки. Вечер е губене на време. Аз съм за президента„, казва мъж на средна възраст.
Трима младежи в тъмни дрехи веднага разясняват какво чакат. От Благоевград са. „Победа значи пълна лустрация на всички политици, да нямат право да се кандидатирам отново. И затвор за абсолютно всички – премиери, президенти… Ще управлява народът!“, казва единият. И групата потъва в множеството.

Протестното шествие достигна обратно до района на сградата на президентството. От трибуна думата отново взе адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“.
„Гешев, ние идваме за вас!“, каза той, като се и закани пред множеството, че, „ако трябва, ще влезем и в Съдебната палата“. Думите му са по повод дадената категорична заявка днес от главния прокурор, че няма да подаде оставка.
Според организаторите на протеста днес е най-многолюдният протест, като не са посочвали данни за броя протестиращи и преценката вероятно е на око. Такава информация не се съобщава и от МВР.

Полицаите охраняват не протеста, а административните сгради по пътя на шествието, съобщава репортер на медията. Това се вижда пред сградата на Съдебната палата, където има кордон от полицаи – нещо, което не се видя при преминаването на шествието през площад „Орлов мост“ и по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.
Протестното шествие продължи през бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Граф Игнатиев“, като се връща към пространството между Министерския съвет, президентството и бившия партиен дом. Закратко преди това частично бе блокиран Орлов мост.

Най-нови

Внезапно почина звездата на плувния маратон Васко Стоянов

На 70 години внезапно почина първата българска звезда в маратонското плуване Васко Стоянов. Той бе човекът донесъл модерния триатлон...

Късметче на деня за 27 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 март 2023 година Днес е време за равносметка. Отсей кое е наистина важно за...

Седмичен хороскоп за 27 март – 2 април 2023 година: Изненади за Близнаците, разочарования за Раците

Седмичен хороскоп за 27 март - 2 април 2023 година ОвенСедмицата от 27 март до 2 април ще има...

4 зодии имат магнетични гласове, с които постигат целите си

Астрологията е увлекателна тема и може да ни каже много за нас самите. Например за някои зодиакални знаци се казва, че имат...

Лична драма: Любовницата ми спаси брака ми

Благодарение на любовницата си успях да спася брака и семейството си. Ето как се случи всичко – ожених се много млад, едва...

Още интересни публикации