петък, септември 22, 2023

Напълни ли Бойко гащите: Протестите ескалират до краен предел

Ден N 8 на протестите: "Гешев, ние идваме за вас!"

Последно

Христо Кидиков възмутен от далавера в болница

Възмутен от здравната система у нас е естрадният ветеран Христо Кидиков. 76-годишният певец не...

Бившата на Рачков показа новия мъж

С нов мъж подръка разходи перфектна фигура в тузарски столичен хотел плеймейтката Анита Димитрова.

Нова дата за приемане на еврото в България

Новата целева дата за приемане на еврото в България е не по-късно от 1 януари 2025 г.

За осми пореден ден протестиращи се събират в района на Ларгото в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Жените полицаи, които охраняват пред сградата на Министерския съвет, държат рози. „Един човек от протеста мина и просто ни ги даде“, каза една от тях пред репортер на „Дневник“. Розите се раздават не за първи път.
И тази вечер организаторите на протеста призоваха да не се стига до сблъсъци.

Група мъже, обгърнати с трикольори, стои близо до стълбите на Партийния дом. Надпис „Свобода или смъртъ“ на фланелката на най-мускулестия. „Чакаме, то ще си дойде моментът – нищо. Чакаме, вече няма кой да ни излъже – „есемеси-месемеси“. От Враца сме, идваме всеки ден. Искаме оставки на всички и смяна на системата. Има кражба – 20 години затвор“, казва едрият мъж с надписа.

„Идвам от Етрополе, ама това тука е нищо. Трябва през деня да се блокира всичко – министри, всички, докато подадат оставки. Вечер е губене на време. Аз съм за президента„, казва мъж на средна възраст.
Трима младежи в тъмни дрехи веднага разясняват какво чакат. От Благоевград са. „Победа значи пълна лустрация на всички политици, да нямат право да се кандидатирам отново. И затвор за абсолютно всички – премиери, президенти… Ще управлява народът!“, казва единият. И групата потъва в множеството.

Протестното шествие достигна обратно до района на сградата на президентството. От трибуна думата отново взе адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“.
„Гешев, ние идваме за вас!“, каза той, като се и закани пред множеството, че, „ако трябва, ще влезем и в Съдебната палата“. Думите му са по повод дадената категорична заявка днес от главния прокурор, че няма да подаде оставка.
Според организаторите на протеста днес е най-многолюдният протест, като не са посочвали данни за броя протестиращи и преценката вероятно е на око. Такава информация не се съобщава и от МВР.

Полицаите охраняват не протеста, а административните сгради по пътя на шествието, съобщава репортер на медията. Това се вижда пред сградата на Съдебната палата, където има кордон от полицаи – нещо, което не се видя при преминаването на шествието през площад „Орлов мост“ и по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.
Протестното шествие продължи през бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Граф Игнатиев“, като се връща към пространството между Министерския съвет, президентството и бившия партиен дом. Закратко преди това частично бе блокиран Орлов мост.

Най-нови

Бившата на Рачков показа новия мъж

С нов мъж подръка разходи перфектна фигура в тузарски столичен хотел плеймейтката Анита Димитрова. Бившата на Рачков и гаджето...

Нова дата за приемане на еврото в България

Новата целева дата за приемане на еврото в България е не по-късно от 1 януари 2025 г. Това е...

Лоши новини за Юксел Кадриев

Съдебна битка срещу общината и кмета на столичния квартал "Красно село“ е подел Юксел Кадриев. Новинарят вече шест месеца...

Хеликоптер падна край Гоце Делчев, няма връзка с пилота

Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев. За...

Вижте как застреляният Светльо Младенов и бандата му заплашват с палки младеж в София и го обират

С две палки бандата на Светльо Младенов заплашва младеж, че ще го набие, а след това го обира.

Още интересни публикации