петък, август 12, 2022

Напълни ли Бойко гащите: Протестите ескалират до краен предел

Ден N 8 на протестите: "Гешев, ние идваме за вас!"

Последно

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш –...

За осми пореден ден протестиращи се събират в района на Ларгото в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Жените полицаи, които охраняват пред сградата на Министерския съвет, държат рози. „Един човек от протеста мина и просто ни ги даде“, каза една от тях пред репортер на „Дневник“. Розите се раздават не за първи път.
И тази вечер организаторите на протеста призоваха да не се стига до сблъсъци.

Група мъже, обгърнати с трикольори, стои близо до стълбите на Партийния дом. Надпис „Свобода или смъртъ“ на фланелката на най-мускулестия. „Чакаме, то ще си дойде моментът – нищо. Чакаме, вече няма кой да ни излъже – „есемеси-месемеси“. От Враца сме, идваме всеки ден. Искаме оставки на всички и смяна на системата. Има кражба – 20 години затвор“, казва едрият мъж с надписа.

„Идвам от Етрополе, ама това тука е нищо. Трябва през деня да се блокира всичко – министри, всички, докато подадат оставки. Вечер е губене на време. Аз съм за президента„, казва мъж на средна възраст.
Трима младежи в тъмни дрехи веднага разясняват какво чакат. От Благоевград са. „Победа значи пълна лустрация на всички политици, да нямат право да се кандидатирам отново. И затвор за абсолютно всички – премиери, президенти… Ще управлява народът!“, казва единият. И групата потъва в множеството.

Протестното шествие достигна обратно до района на сградата на президентството. От трибуна думата отново взе адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“.
„Гешев, ние идваме за вас!“, каза той, като се и закани пред множеството, че, „ако трябва, ще влезем и в Съдебната палата“. Думите му са по повод дадената категорична заявка днес от главния прокурор, че няма да подаде оставка.
Според организаторите на протеста днес е най-многолюдният протест, като не са посочвали данни за броя протестиращи и преценката вероятно е на око. Такава информация не се съобщава и от МВР.

Полицаите охраняват не протеста, а административните сгради по пътя на шествието, съобщава репортер на медията. Това се вижда пред сградата на Съдебната палата, където има кордон от полицаи – нещо, което не се видя при преминаването на шествието през площад „Орлов мост“ и по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.
Протестното шествие продължи през бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Граф Игнатиев“, като се връща към пространството между Министерския съвет, президентството и бившия партиен дом. Закратко преди това частично бе блокиран Орлов мост.

Най-нови

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките си любовта си. Кажи „Обичам...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш – направи го. Така ще се...

Дневен хороскоп за 9 август 2022: Влюбване за Телците, Девите да внимават с еуфорията

Дневен хороскоп за 9 август 2022 Овен Днес може да сте необикновено подвижни и жизнени. Струва...

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Още интересни публикации