четвъртък, юни 8, 2023

Народна медицина: С ракия и орехи пенсионерка от Разградско успя да надвие диабета

Лиляна Панталеева от село Костанденец сподели чудодейната си рецепта

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

Приблизително 425 милиона души по света са със захарен диабет, като броят им се очаква да се увеличи до 629 милиона през 2045 г. Най-голям е броят на хората с диабет на възраст между 40 и 59 години, съобщава retro.bg. Всеки втори възрастен със захарен диабет (или 212 милиона души) е недиагностициран, т. е. не знае, че има диабет. 80% от хората с диабет живеят в страни с ниски и умерени доходи, каквато е България.

Заболяването е наричано тихата епидемия, защото в много случаи се развива безсимптомно. То не може да бъде излекувано напълно, но може да бъде контролирано, така че да живеем съвсем нормално.
В това се е убедила и пенсионерката Лиляна Панталеева от разградското село Костанденец.

Билкарница: Бай Цанко пребори диабета за 16 дни

Самата тя дълги години страда от захарна болест, докато един ден не се захваща да се лекува със средствата, които ни предоставя майката природа. При това – от елементарни, по-елементарни и неструващи почти нищо. В резултат на това кръвната й захар от 9,55 единици пада за постоянно на 4,2 и повече не мърда от тези показатели.

Според рецептата на леля Лиляна в половин литър домашна ракия – около 40 градуса, се слагат 15-20 ореха, натрошени заедно с черупките. Добавят се и 20 листа от индрише, ситно нарязани заедно с дръжките. Всичко това се слага в шише с широк отвор – най-подходящо е за целта да се използва бутилка от боза. Сместа се разклаща и се слага в хладилник за 10-15 дена, като шишето се увива добре с вестник.

От получената настойка се пие по 20-25 г сутрин на гладно, докато приготвеното количество свърши. Леля Лиляна твърди, че повече никога не е вдигала захарта и се чувства прекрасно. Тя недоумява защо хората не се доверяват на изпитаните рецепти от народната медицина, а предпочитат да взимат от скъпите химически препарати.

Лекари изведоха на преден план 5 прости храни, които нормализират кръвното

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации