петък, ноември 25, 2022

На протеста: Линейка откара репортер на БНТ, сблъсъци, лютив спрей, обгазени и арестувани

На жълтите павета става все по-напечено (Видео)

Последно

Късметче на деня за 25 ноември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 25 ноември 2022 година "Покажи на какво си способен, остави...

Красива, но и надарена от Бога с доброта: Така всички ще запомнят Анахид Тачева

Тя беше най-красивото лице на БНТ. Телевизията трябва достойно да се раздели с нея. Жалко, че така...

Иван Кокинов, който намушка ученичката Селин 19 пъти: Кучето мръсно оцеля

Часът е около 8 вечерта, 27 юни 2021 г. Две момичета и техен приятел излизат от блок...

Репортерът на БНТ Николай Минков е припаднал и откаран в болница с линейка. Той е колабирал, докато е вземал интервю. Преди това е бил напръскан с лютив спрей.

Запалена слама беше хвърлена по полицаите на площад „Независимост“. Кордонът изблъска протестиращите. Осем души са задържани до момента, съобщи от МВР.
От трибуната на „Отровното трио“ призовават лекар да отиде към Министерския съвет, където има колабирал човек. Линейка беше пропусната през протестиращите, съпътствана от полицаи, тя откара припадналия.
Втора линейка пристигна на мястото, медиците помагат на пострадалите от лютив спрей.

Протестиращите крещят: „Бойко е шубе“. Хора къртят павета. Заседанието на парламента свърши и полицията извежда депутатите през бул. „Дондуков“.
От камионетката, от която говорят „Да, България“ призоваха събралите се пред БНБ да покажат средни пръсти към сградата на бившия партиен дом, защото се виждало как хора гледат през щорите.
Двама полицаи, напръскани със спрей зад блокадата при БНБ, ще получат лекарска помощ.

От микрофона на трибуната на „Отровното трио“, което е сред инициаторите на протестите, се призовават протестиращите да обградят Народното събрание. Част от множеството се оттегля към бул. „Дондуков“. „Целта е да усетят депутатите народната любов, защото зад дебелите стени явно не я усещат, обясни пред Би Ти Ви Николай Хаджигенов от „Отровното трио“.
Над 20 полицейски служители са обгазени на днешния антиправителствен протест. Това съобщи директорът на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев и каза, че освен с домати и яйца, протестиращите са хвърляли по служителите на реда и твърди предмети.

„От кадрите, които се виждат, ясно става едно – агресията спрямо полицейски служители ескалира“, подчерта Хаджиев и обясни, че заради обгазените полицаи се е наложило да използват средства за лична защита. Директорът на столичната полиция предупреди, че ако положението ескалира допълнително, ще бъде използвана физическа сила и помощни средства така, както е вменено по Закона за МВР.
Георги Хаджиев подчерта, че полицията многократно призовава гражданите да протест мирно. „До момента полицаите са абсолютно пасивни. Надявам се да не се стигне до по-сериозно напрежение“, добави още директорът на столичната полиция.

Симпатизанти на „Да, България“ се качиха на един микробус и приближиха до кордона при бившия мавзолей. Скандират „Оставка“, „Гешев е позор“.
Група от около 20 роми от кв. „Факултета“ скандира „Бойко, дай пари за бира“.
Десетки са пострадали от лютивия спрей на полицията.
Екип на Би Ти Ви пострада при използването на лютив спрей от страна на полицаите.

Репортерът Канна Рачева се оплака, че заедно с оператора, който е бил с нея, са със зачервени очи и трудно виждат. Освен тях, още десетки хора пострадаха от лютивия спрей. Сред тях има и полицаи.
Велислав Минеков от „отровното трио“ също се оплака от нападение с лютив спрей. По думите му един полицай го е пръскал, а друг е снимал.

Нови сблъсъци между протестиращите и полицаите започнаха пред парламента. Млади мъже започнаха да замерят сградата на с яйца. Хвърлят се бомбички. Протестиращите се опитаха да пробият кордона и да обърнат полицейска камионетка. Полицията използва спрей, за да разпръсне протестиращите. Мъже с маски и качулки разговаряха „да почнат да пускат бомбите“.
„Някой от протестиращите отнеха част от полицейското оборудване, други направиха импровизирани заграждения от инвалидни колички“, информира пресцентърът на МВР. Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации.

Очаквайте още подробности!

Най-нови

Красива, но и надарена от Бога с доброта: Така всички ще запомнят Анахид Тачева

Тя беше най-красивото лице на БНТ. Телевизията трябва достойно да се раздели с нея. Жалко, че така бързо си тръгна от екрана...

Иван Кокинов, който намушка ученичката Селин 19 пъти: Кучето мръсно оцеля

Часът е около 8 вечерта, 27 юни 2021 г. Две момичета и техен приятел излизат от блок 33 на бургаския кв. “Изгрев”...

Сбогом, „Газпром“: Германия посрещна първия си кораб с втечнен природен газ

Първият кораб, специално предназначен за връщане на втечнен природен газ (ВПГ) обратно в газообразното му състояние, пристигна в Германия днес, предаде ДПА.

Завесата падна: Ето го бебето на Лиляна Павлова (снимка)

Лиляна Павлова е станала майка за втори път преди 40 дни. Новината потвърди нейната вече пораснала първородна щерка София,...

Скръбна вест: Почина любим глас от БНР

Почина дългогодишната журналистка от програма "Христо Ботев" на БНР Грациела Ингелска. Това съобщи нейната сестра Силвана Ингелска за БНР.

Още интересни публикации