петък, декември 9, 2022

Невероятно силни вечерни молитви към Господ

Вечерни молитви

Последно

Късметче на деня за 9 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 9 декември 2022 година "Ще ви изненадат с подарък, който...

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Вечерни молитви:
В името на Отца и Сина и Светаго Духа, Царю небесни, Свети Боже, Пресвета Троице, Отче наш, Вечни Боже и Царю на всяко създание, Който ме удостои да доживея до този час! Прости ми греховете, които извърших днес с дело, думи и помисъл, и очисти, Господи, моята окаяна душа от всяка плътска и духовна сквернота. Дай ми, Господи, през тая нощ да имам спокоен сън, та, като стана от грешното си легло, да благоугождавам на Твоето пресвето име през всички дни на живота си и да побеждавам плътските и безплътни врагове, които ме нападат.

Избави ме, Господи, от суетните мисли, които ме оскверняват, и от лоши пожелания. Защото Твое е царството и силата, и славата, на Отца и Сина и Светаго Духа, сега и всякога, и во веки веков Амин!

II. молитва
Господи, Боже наш, като благ и человеколюбец, прости ми каквото съгреших в тоя ден с думи, с дело и помисъл. Дарувай ми мирен и спокоен сън; прати Твоя ангел-пазител да ме закриля и пази от всяко зло, защото Ти си пазител на душите и телата ни и на Тебе ­ Отца, Сина и Светаго Духа, въздаваме слава сега и всякога и во веки веков.

Господи Боже наш, в Тебе вярваме и Твоето име повече от всяко друго име призоваваме! Като отиваме да спим, дай ни облекчение на душата и тялото и ни запази от всяко мечтание и греховна наслада. Възпри устрема на страстите, угаси пламъците на телесната възбуда. Дай ни да живеем целомъдрено с дела и думи, та, като усвоим добродетелния живот, да не се лишим от обещаните Твои блага, понеже си благословен во веки. Амин!

Молитвата е призоваване или действие, което има за цел да активира връзка с обекта на поклонението чрез съзнателно общуване. Молитвата може да бъде форма на религиозна практика, може да бъде индивидуална или колективна и да се провежда в публична или частна форма. Тя може да включва използване на думи, песен или на пълно мълчание. Когато се използва език, молитвата може да приеме формата на химн, заклинание, като официално верую или спонтанно изказване на молещото се лице. Има различни форми на молитва, като просителска молитва, смирена молитва, благодарност и хвала. Молитвата може да бъде насочена към божество, дух, починало лице или възвишена идея с цел поклонение, с искане на водачество, с искане за помощ, като се изповядат греховете от престъпленията (греховете) или за изразяване на собствените си мисли и емоции.

Така хората се молят по много причини за лични облаги, за Божията благодат, за духовна връзка или в името на другите. Някои антрополози считат, че най-ранните интелигентни съвременни хора са практикували форма на молитва. Днес повечето основни религии включват молитвата в себе си по един или друг начин; някои изпълняват акта на молитвата като обред, който изисква строга последователност от действия или поставяне на ограничение на който е разрешено да се моли, а други учат, че молитвата може да се практикува от всеки, спонтанно и по всяко време.
Източник: skafeto.com

Най-нови

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново. Първата им среща...

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Още интересни публикации