петък, декември 9, 2022

Недялко Недялков подпука яко Слави: Има такъв народ от глупци, а той е татуираният им пророк

Това е зомби ефектът от многогодишното обуначване на поколения българи с мутрочалга

Последно

Катето Евро: Исках и Славена Вътова за снаха

"Жалко, че Славена Вътова не успя да ми стане снаха. Много го исках, но…"

Деси Радева на пазар с охранителка от НСО, която й мъкне торбите

При една от твърде редките си публични изяви напоследък президентшата Десислава Радева навести Панаира на книгата в...

Да, има такъв народ от илитерати по ум и слово, които ще гласуват за Слави Трифонов. Последните социологически проучвания го доказват. Това е зомби-ефектът от многогодишното обуначване на поколения българи с мутрочалга.
„Пайнерите“ влязоха в своето пълнолетие и застават пред урните. Мутрочалгата от самото начало на прехода властва неформално в публичния лайфстайл. Време е официално да дойде на власт, да осребрява от духовния упадък.

Има такъв народ, но той не е от моята държава.
В моята държава безпаметността и примитивизмът не суфлират на мисълта. Няма как, да речем, човек с офшорни фирми, който не е плащал данъците си в България, да възнамерява насериозно да управлява България от позициите на доказан родолюбец пише в коментар за pik.bg Недялко Недялков. Няма как човек без деца и семейство да служи за пример и да мечтае да преобрази системата по свой образ и подобие. Вероятно по образа и подобието на неслучил се баща и съпруг. И вероятно по индукцията на тъжния си житейски провал.

(Коя система мечтае да преобрази всъщност? Онази, която го създаде, отгледа, предостави му национален ефир и всякакви привилегии в рекламния и шоубизнес в последните 30 години. И на която той се превърна в символ?)
В моята държава кумирите на публиката не са сътрапезниците на Васил Илиев и Илия Павлов, които се разхождат из София с бронирани джипове и въоръжена до зъби охрана. Нито героите от книгите на разстреляния Георги Стоев.

Да имаше рефлективна и смела журналистика, отдавна би попитала в лицето г-н Трифонов, вечно изплезения любимец на народа: „Защо, г-н Трифонов, се движите с такава охрана, от какво се пазите, след като хората толкова ви обичат и ви припознават за новото лице на морала? Защо не се появявате публично, като истински партиен лидер, защо конференциите на партията ви се провеждат в условията на дълбока нелегалност и без телевизионни оператори? Така ли смятате да управлявате – като Волдемор?“

Би попитала, но няма да попита, защото журналистиката сега е прекалено заета да вземе завоя и да се подмазва качествено на поредния електорален балон.
Изобщо Слави Трифонов ми прилича на гузната съвест на нацията. Едно грехопадение, което нямаме сили да признаем. Дано не се превърне в проклятие.

Не подценявайте този човек. Именно той инкасира от врявата и безумствата по улиците. От противопоставянето, взаимната омраза. Няма да го срещнете на протеста, защото е твърде хитър, за да се отъждестви с лумпениадата на Триото, Копейкин, Гошо Боеца. Той изчаква те да се доизложат, за да дойде неговият час. За да се представи като алтернативата на „екстремистите от метежа“, но и на „мафиотите от ГЕРБ“.

Слави Трифонов да се оставим да ни оправя, представяте ли си…Дотам да я докараме. До „Едно ферари с цвят червен“, „Ще ти скъсам гъза“ и учиндолската художествена самодейност. До онзи, който татуира на гърба си „Аз идвам и водя ада със себе си“.
Не и в моята държава.

Най-нови

Катето Евро: Исках и Славена Вътова за снаха

"Жалко, че Славена Вътова не успя да ми стане снаха. Много го исках, но…" С тези думи избухна...

Деси Радева на пазар с охранителка от НСО, която й мъкне торбите

При една от твърде редките си публични изяви напоследък президентшата Десислава Радева навести Панаира на книгата в НДК в компанията на любимата...

Хекимян отърва уволнението

Антон Хекимян отрече главата му да е на гилотината и да се готви уволнението му. И през новата 2023...

Диана Димитрова: Обществото ни е с ампутирани крака, нямаме място нито в Шенген, нито в ЕС

Актрисата Диана Димитрова написа гневен пост във фейсбук по повод обидите към нея. От него става ясно, че тя...

Румънците са бесни: Заради Шенген бойкотират Моцарт и Сваровски

Отношенията между Букурещ и Виена драстично се влошават в последните часове, след ветото, което Австрия наложи на Румъния за присъединяването към Шенгенската...

Още интересни публикации