четвъртък, март 30, 2023

Нерадостна съдба: Фамилията на разстреляния Андрей Луканов живее в мизерия (Снимки)

Синът на БСП легендата си вади хляба като бояджия, дъщеря му Ани работела почасово

Последно

Илиана Раева се разтрепери: Има ли заплаха за семейството

Наско Сираков е сред най-големите имена в историята на футболния „Левски”(София). Има над 10...

Пера от орела на Бойко Борисов красят гвардейците

С пера от орела на Бойко Борисов украсяват калпаци, включително тези на гвардейците ни, разкриха пред "България...

Принц Хари с нови обвинения към родата, крили, че медиите го подслушват

Британският принц Хари обвини семейството си, че умишлено крие информация от него за подслушването на телефона му,...

В лишения живее семейството на Андрей Луканов, който бе убит на 2 октомври 1996 г. пред входа на дома си на столичната ул. „Латинка“, а убийството му до ден днешен е обвито в мистерия. 24 години след трагичната за съпругата и децата му дата животът им по нищо не напомня на този, който са водили преди неговия показен разстрел, пише retro.bg. Днес роднините на бившия премиер предпочитат да странят от светския шум и суета, отдавайки се на ежедневната борба за оцеляване.

Неговата вдовица Лили твърди, че единственото, което й е останало от мъжа й, е половината от неговата пенсия, която й се полага по закон, както и на всички останали овдовели български граждани. По нейни думи той нямал нито един заделен лев към момента на смъртта си. Нейните лични спестявания бързо свършили. „Веднъж, когато му казах, че ще ме остави без жилище и с една пенсия, той ми отвърна: Не очаквах, че си такава вещоманка!“, спомня си съпругата на Луканов, чиито думи се сбъдват.

Семейното им жилище наистина е отнето от тях през 2011 г. след серия от спорове и скандали и те се принуждават да заживеят в по-малък и скромен апартамент. „Живеем заедно, помагаме си във всичко“, коментира Лили, която смята, че фамилията на децата й им е донесла повече негативи, отколкото успехи. И синът, и дъщерята на покойния някогашен премиер не могли да прокопсат в живота. Карло Луканов редовно оставал без работа за по половин, една година. Преди му се налагало да се прехранва като общ работник, като бояджия и какво ли още не, макар че имал солидно образование – завършени международни икономически отношения, говорел перфектно руски и английски. Едва през последната година късметът му се усмихнал и станал медиатор към съда.

Занимавал се с провеждане на медиация по търговски и семейни спорове. Открил това си призвание от болезнен опит, защото с бившата му жена минали през изключително тежък развод и спорове за общата им дъщеря Мария, която днес е студентка по право в Софийския университет и е вече втори курс.
Сестрата на Карло – Ани, никога не се е появявала в публичното пространство и продължава да бъде най-енигматичната личност в семейството.

Тя работи почасово – завърши сценография, но преподава рисуване на дечица в забавачки и детски градини“, разказва за нея нейната майка Лили. Справка с Търговския регистър показва, че навремето на името на Анна Луканова е била регистрирана фирмата на вдовицата на Луканов, която известно време издаваше списание, приходите от което хранеха фамилията.
Щерката на убития премиер има дъщеря, която се казва София.

От двете му внучки, които се родили след неговата смърт, тя била по-заинтересована от личността и биографията му. Още от малка задавала въпроси какво е работил, кой го е убил, а играчките си нареждала винаги под неговите снимки и портрети. И тя обаче израснала скромно. Слушайки разговорите на своите угрижени майка и баба, които непрекъснато обсъждали, че сметките за ток са двойни, малката София, която тази година била абитуриентка, влизала в банята с фенерче, за да пести електричество.

И до ден днешен вдовицата на Луканов се упреква, че нямала достатъчно пари за адвокати навремето, за да се бори за своите права и тези на децата си. „Щяхме да бъдем много по-добре материално“, споделя преди време Лили, чийто телефон отдавна спрял да звъни и помощ не получила от никого от влиятелните колеги и приятели на мъжа си.

Най-нови

Пера от орела на Бойко Борисов красят гвардейците

С пера от орела на Бойко Борисов украсяват калпаци, включително тези на гвардейците ни, разкриха пред "България днес" от столичния зоопарк.

Принц Хари с нови обвинения към родата, крили, че медиите го подслушват

Британският принц Хари обвини семейството си, че умишлено крие информация от него за подслушването на телефона му, съобщава Sky News.

Късметче на деня за 30 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 30 март 2023 година "Щастието днес чука на вратата ви, очакват ви прекрасни неща."

Певица на Слави: Отвори ми се третото око

Певицата на Слави Трифонов Невена Цонева разкри за пръв път в онлайн предаване, че преди време е имала много сериозни здравословни проблеми.

Проф. Кантарджиев влюбен до уши на 67

Голямо лично щастие е сполетяло проф. Тодор Кантарджиев. Именитият микробиолог доказа, че за любовта възраст няма, и на 67...

Още интересни публикации