неделя, декември 4, 2022

Нерадостна съдба: Фамилията на разстреляния Андрей Луканов живее в мизерия (Снимки)

Синът на БСП легендата си вади хляба като бояджия, дъщеря му Ани работела почасово

Последно

Диана Димитрова: В НАТФИЗ месеци наред бях психически тормозена от педагог

Едно признание предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. В емоционален пост във...

Семейството на покойния Косьо Самоковеца се покри в Австрия

Роднините на убития в Амстердам Константин Димитров – Косьо Самоковеца се радват на нов живот извън пределите...

Владислав Горанов: Борисов трябва да е премиер – когато имаш Меси, не търсиш Анхел ди Мария

Кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме, той се казва Бойко...

В лишения живее семейството на Андрей Луканов, който бе убит на 2 октомври 1996 г. пред входа на дома си на столичната ул. „Латинка“, а убийството му до ден днешен е обвито в мистерия. 24 години след трагичната за съпругата и децата му дата животът им по нищо не напомня на този, който са водили преди неговия показен разстрел, пише retro.bg. Днес роднините на бившия премиер предпочитат да странят от светския шум и суета, отдавайки се на ежедневната борба за оцеляване.

Неговата вдовица Лили твърди, че единственото, което й е останало от мъжа й, е половината от неговата пенсия, която й се полага по закон, както и на всички останали овдовели български граждани. По нейни думи той нямал нито един заделен лев към момента на смъртта си. Нейните лични спестявания бързо свършили. „Веднъж, когато му казах, че ще ме остави без жилище и с една пенсия, той ми отвърна: Не очаквах, че си такава вещоманка!“, спомня си съпругата на Луканов, чиито думи се сбъдват.

Семейното им жилище наистина е отнето от тях през 2011 г. след серия от спорове и скандали и те се принуждават да заживеят в по-малък и скромен апартамент. „Живеем заедно, помагаме си във всичко“, коментира Лили, която смята, че фамилията на децата й им е донесла повече негативи, отколкото успехи. И синът, и дъщерята на покойния някогашен премиер не могли да прокопсат в живота. Карло Луканов редовно оставал без работа за по половин, една година. Преди му се налагало да се прехранва като общ работник, като бояджия и какво ли още не, макар че имал солидно образование – завършени международни икономически отношения, говорел перфектно руски и английски. Едва през последната година късметът му се усмихнал и станал медиатор към съда.

Занимавал се с провеждане на медиация по търговски и семейни спорове. Открил това си призвание от болезнен опит, защото с бившата му жена минали през изключително тежък развод и спорове за общата им дъщеря Мария, която днес е студентка по право в Софийския университет и е вече втори курс.
Сестрата на Карло – Ани, никога не се е появявала в публичното пространство и продължава да бъде най-енигматичната личност в семейството.

Тя работи почасово – завърши сценография, но преподава рисуване на дечица в забавачки и детски градини“, разказва за нея нейната майка Лили. Справка с Търговския регистър показва, че навремето на името на Анна Луканова е била регистрирана фирмата на вдовицата на Луканов, която известно време издаваше списание, приходите от което хранеха фамилията.
Щерката на убития премиер има дъщеря, която се казва София.

От двете му внучки, които се родили след неговата смърт, тя била по-заинтересована от личността и биографията му. Още от малка задавала въпроси какво е работил, кой го е убил, а играчките си нареждала винаги под неговите снимки и портрети. И тя обаче израснала скромно. Слушайки разговорите на своите угрижени майка и баба, които непрекъснато обсъждали, че сметките за ток са двойни, малката София, която тази година била абитуриентка, влизала в банята с фенерче, за да пести електричество.

И до ден днешен вдовицата на Луканов се упреква, че нямала достатъчно пари за адвокати навремето, за да се бори за своите права и тези на децата си. „Щяхме да бъдем много по-добре материално“, споделя преди време Лили, чийто телефон отдавна спрял да звъни и помощ не получила от никого от влиятелните колеги и приятели на мъжа си.

Най-нови

Семейството на покойния Косьо Самоковеца се покри в Австрия

Роднините на убития в Амстердам Константин Димитров – Косьо Самоковеца се радват на нов живот извън пределите на България.

Владислав Горанов: Борисов трябва да е премиер – когато имаш Меси, не търсиш Анхел ди Мария

Кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме, той се казва Бойко Борисов. Особено...

Ясни са зодиите, които ще страдат през декември

КОЗИРОГМоже да сте чули слух или нещо, което знаете, че е клюка, но въпреки това го приемате присърце. Ти си по-умен от...

Лична драма: Наричах дъщеря си „мой ангел“

Беше 9 часа сутринта. Предстоеше ми сложна операция и се подготвях да тръгна към болницата. Изведнъж сърцето ми внезапно се сви. Обърнах...

Диана Любенова откровена до болка: Страхувах се дали ще бъда майка

В продължение на две години Диана Любенова и мъжът й – продуцентът от американски произход Лес Уелдън, се борили да имат дете....

Още интересни публикации