вторник, септември 26, 2023

Не купувайте продукти с такива етикети в магазина – опасно е

Предлагаме ви списък с опасни продукти

Последно

Проф. Калин Янакиев: Митрофанова може да реши да продаде и мощите на Свети Серафим

Станахме свидетели на нещо безпрецедентно. Посланикът на Русия обяви, че църквата е руска и...

Късметче на деня за 26 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 26 септември 2023 година "Щастието се увеличава, когато го споделяш...

Кичка Бодурова заряза публика на концерт в Пловдив, напразно я чакаха 600 души

Кичка Бодурова заряза публика от около 600 души в събота вечерта в лятно кино “Орфей” в Пловдив...

Съвременните хранителни технологии не са статични, всеки ден разработват нови добавки и консерванти, които позволяват продуктът да остане пресен и ароматен за дълго време, пишат от Zdrave.to.

Полезни и вредни продукти
Законите в различните страни дава възможност да се добавят малки дози от вредни вещества в храната, но в действителност броят на Е-добавки не се контролира и производителите добавят толкова, колкото искат. Междувременно това ни разболява. През последните 5 години броят на децата с вродени заболявания се е увеличил с 25%. Гастритът и язвите сред учениците са се превърнали в норма, а лекарите все по-често диагностицират раковите заболявания.

Причините за неправилното функциониране на тялото ни са тривиални – начин на живот и хранене. Поемете контрол над тези две неща и животът ще се промени драматично! Започнете с хранителни навици, защото от тях зависят изцяло здравето и продължителността на живота ви. Предлагаме ви списък с опасни продукти, чиято употреба трябва да бъде ограничена.

Транс мазнините
Масло, чието съдържание на мазнини е по-малко от 82,5%, не съществува. Ако пакетът казва, че съдържанието на мазнини 72,5% или по-малко, съществува риск, производителите да са добавили транс-мазнини – изкуствено създадена мазнина, която се произвежда чрез химическа обработка на течни растителни масла. Най-често това е палмово масло.

Използването на такива продукти повишава риска от сърдечно-съдови заболявания и рак. Способността на тялото да се съпротивлява на стреса намалява, рискът от депресия се увеличава. На етикета с продукти, които имат транс-мазнини, ще има думите: „частично хидрогенирани“ или „хидрогенирани“. Вижте списъка с продукти, които съдържат това вредно вещество.

Всички видове маргарин, масла, леко масло и всякакви смеси от масло и растителни масла. Рафинирано растително масло. Майонеза, кетчуп. Всички храни за бързо хранене, които се приготвят с хидрогенирани мазнини (пържени картофки, месо за бургери, пилешки продукти). Захарни изделия, които имат мазнина. Чипс, крутони, ядки. Замразени полуготови продукти.

Леко осолен хайвер и херинга в запечатана опаковка . Тези продукти се съхраняват само в масло. Но ако това не е посочено на опаковката, добавя се уротропин, който е забранен по целия свят. Той е означен като Е 239 (хексаметилентетрамин). Той се използва в медицината като антисептик. Хексаметилентетраминът образува формалдехид, когато се разгражда в кисела среда – опасен токсин, отрова и канцероген. Обърнете внимание, цялата „атлантическа херинга в собствения си сок“ съдържа уротропин. Всяка суха растителна мазнина.

Продукти, чието използване трябва да бъде сведено до минимум
Бонбон от карамел. Повечето от тях съдържат синтетични хранителни оцветители, означени като Е 579, Е 585 и други символи, от Е 101 до Е 180. Багрила като титанов диоксид и железен оксид се добавят към газирани напитки. Те могат да предизвикат чернодробни и бъбречни заболявания. Синтетичните багрила разрушават витамините и могат да причинят алергии, които са много опасни за децата.

Ролцата от раци не са направени от раци. В най-добрия случай те се приготвят от отпадъци от риба, а в най-лошия – от соя с добавяне на багрила и аромати. Всички консервирани царевица и грах са генетично модифицирани. Не е известно коя част от нашия организъм ще реагира негативно на честото използване на такива продукти. Фъстъците, в допълнение към генетичните модификации, са най-силният алерген. Внесени картофи. Ароматизиран чай и кафе. Царевични пръчици. Те могат да бъдат купени само естествени, но не и сладки. Производството не позволява употребата на захар в състава им, тъй като тя гори при температура над 140 градуса.

Затова се добавя опасния подсладител цикламат, който е обозначен върху опаковката като натриев захаринат или Е 952. Рафтовете в магазините са пренаситени със смъртоносна храна, която продължаваме да купуваме. Моля, бъдете внимателни при избора на следните хранителни продукти, дори е по-добре да забравите за тях.

Пушени колбаси и други месни продукти. В състава им можете да намерите всичко освен месо: соя, мазнини, кожа и дори кости. Всичко това заема до 40% от общата маса на продукта. Отпадъците са майсторски маскирани като месо, използвайки ароматизиращи добавки и багрила, а съвременните технологии ще гарантират, че няма да забележите разиката. Добавете малко течен дим с формалдехид, аромати и хранителни цветове – и можете да го изпратите в магазините. Евтини, вкусни и смъртоносно опасни! Ако искате да си купите колбас, помислете два пъти. Изберете само надежден производител или го направете сами. Има много рецепти за прости и вкусни месни продукти, които всяка домакиня може да повтори. Млечни продукти със срок на годност повече от 2 месеца.

Продуктите в асептична опаковка могат да съдържат остатъци от антибактериални средства, които са използвани за дезактивация. Не сезонни зеленчуци и плодове. Макарони и картофено пюре на прах, кубчета бульон, спепчета на прах за пиене/. 90% от шоколадовите бонбони се правят на базата на транс-мазнини, а не на какаово масло, по-добре да не ги купувате за себе си и вашите деца. Сладките газирани напитки съдържат неприемливо количество захар, ортофосфорна киселина и много химически добавки. Не можете да утолите жаждата си с такова питие, но желанието да пиете все повече и повече определено ще се появи.

Пакетирани сокове. Естественият сок с минималното количество консерванти на опаковката ще бъде обозначен като „фреш“. Той може да бъде бистър или мъглив и да съдържа остатъци от плода. Напитките с надпис „нектар“ съдържат само 25% от естествените екстракти от плодове. Останалата част е вода, захар, лимонена киселина и ароматизатор. Една чаша реконституиран портокалов сок съдържа 6 супени лъжици захар! Доскоро проверявахме само срока на годност и цената на стоката. Но сега знаем, че това не е достатъчно. Не купувайте евтини стоки в красива кутия, по-добре е да отделите малко време и да се научите да различавате вредните храни. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Късметче на деня за 26 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 26 септември 2023 година "Щастието се увеличава, когато го споделяш и намалява, когато се опитваш...

Кичка Бодурова заряза публика на концерт в Пловдив, напразно я чакаха 600 души

Кичка Бодурова заряза публика от около 600 души в събота вечерта в лятно кино “Орфей” в Пловдив и не се появи да...

Георги Свиленски: Искаме доказателства, че експулсираните свещеници са шпиони

Искаме да видим доказателствата, че експулсираните свещеници са шпиони. Това заяви пред БНТ Георги Свиленски от БСП. Според него...

Мария Бакалова: Бях готова да чистя безплатно, но да остана в Дания

Българската актриса Мария Бакалова спази традицията всяка година по това време да идва в Италия. И ако предишните пъти...

Майката на Радев показа къщата си (Снимки)

Майката на президента Румен Радев за пръв път показва къщата си в хасковското село Славяново, която обитава съвсем сама.

Още интересни публикации