събота, февруари 4, 2023

Не трябва да мием косата си в тези дни, ако не искаме да си навлечем проблеми

Косата на всеки човек има специална сила

Последно

Жената на Боби Михайлов тъне в лукс: Какво му крои

Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова тъне в лукс в Барселона. Втората...

Астролозите разкриха кои зодии сами съсипват щастието си

Животът е подаръкът, който притежаваме и който трябва да използваме пълноценно, за да не съжаляваме през последните...

Мощни молитви към Ангела-пазител

Молитва 1Свети Ангеле, който покровителстваш нещастната ми душа и окаяния ми живот, не изоставяй мене грешния, нито...

Според езотериците косата е пазителят на всеки човек. Тя е нашият най-мощен енергиен защитник, който е в състояние да отблъсне неприятностите и бедите. Косата на всеки човек има специална сила. За да не загубите здравето, късмета и парите си, трябва да знаете три правила, предават от actualno.com.

Дните, в които е най-добре да миете косата си
Според езотериците най-благоприятните дни за измиване на косата са вторник и събота. Домашната отвара за коса, с която ще изглеждате всеки ден като след фризьор В тези дни можете да привлечете късмет, пари и късмет. Най-добре е да миете косата си сутрин, така че целият ден да ви донесе успех.

За да привлечете пари, след като измиете косата си, трябва да я изплакнете с ментова отвара. Кога не трябва да миете косата си? Най-неблагоприятните дни за миене на косата са понеделник, петък и неделя. Ако косата ви не расте, вероятно правите тези грешки За да не загубите целия си късмет, не можете да миете косата си в тези дни.

В случая седмицата няма да е успешна за вас и плановете ви няма да се реализират. Денят, в който не трябва да правите нищо с косата си За да не прогоните късмета си, по-добре е да не правите нищо с мощния си „амулет“ в неделя. В противен случай това ще се отрази негативно на финансовото ви състояние и ще привлечете нови проблеми.

Коса (на латински: Pilus) се нарича космената покривка на главата при хората. В частност терминът може да се използва и за обозначаване на космената покривка на останалите части от човешкото тяло. Косата представлява струпване на косми от тялото, израстващи на голяма гъстота на единица площ, обикновено с еднакъв размер и цвят. Отношението към косата, изразяващо се в направа на прическа или епилация, се различава значително в различните култури и исторически периоди, но често се използват за обозначаване на личните убеждения на едно лице, неговото социално положение, възраст, пол или религия.

Косата е съвкупност от косми върху скалпа на човека. Космите на косата притежават различна структура сравнени с косми от други части на тялото. Цветът на косата се определя от цвета на космите, които я съставляват. 75% от човешката популация в света има естествено тъмна или черна коса. 22% имат кафява коса, 2% – руса, 1 – 2% – рижа. При напредване на възрастта космите побеляват и придават сив и дори бял цвят на косата. Цветът ? може да бъде променен изкуствено посредством нанасянето на бои.

При хората меланинът е една от причините за естествената пигментация на кожата, косата, ириса на окото, костния мозък, зона ретикуларис на надбъбречната жлеза, ивицата вазкуларис във вътрешното ухо и др. В кожата на човека меланинът се съхранява и произвежда от специални клетки, наречени меланоцити. Всички хора имат приблизително еднакъв брой меланоцити, но при хората с по-тъмна кожа се произвежда по-голямо количество пигмент. Липсата на меланин е причина за състоянието албинизъм, при което пигмент не се произвежда, или заболяването витилиго, при което пигмент липсва само в определени участъци по кожата, окосмяването и ириса.

В зависимост от степента на къдравост на косъма косите могат да бъдат къдрави, чупливи, прави и различни други вариации на посочените. Правата коса има идеално кръгъл косъм, колкото по овален става косъма, толкова по чуплива става косата, като стига го къдрава.

Най-нови

Астролозите разкриха кои зодии сами съсипват щастието си

Животът е подаръкът, който притежаваме и който трябва да използваме пълноценно, за да не съжаляваме през последните си мигове на земята. Всеки...

Мощни молитви към Ангела-пазител

Молитва 1Свети Ангеле, който покровителстваш нещастната ми душа и окаяния ми живот, не изоставяй мене грешния, нито отстъпвай от мене, заради невъздържанието...

Лора Крумова съсипа родна актриса с въпрос за Вергов

Теодора Духовникова е една от най-популярните актриси, които се радват на фенска любов заради ролите ѝ на театралната сцена, телевизионния и кино...

Нова драма: Мира Добрева преживя Торнев

Водещата по БНТ призна, че няма развод с Жоро Торнев. Тя и режисьорът са разделени от две години, но по документи се...

Татяна притеснена преди „Сървайвър“, търси помощ от последователите си

Фолк звездата Татяна е сред популярните участници в новия сезон на "Сървайвър". Певицата, която е отдадена на спорта, е доста притеснена преди...

Още интересни публикации