вторник, май 17, 2022

Нидал Алгафари съсипа Румен Радев: Иска да управлява Кирил Петков като марионетка

Хората му Бойко Рашков и Стефан Янев държат в подчинение правителството

Последно

Късметче на деня за 18 май 2022-а: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 май 2022 година "Пада ви се най-желаното късметче -...

Петър Волгин: Румен Радев бързо да покаже вратата на Кирил и Асен

Сигурно помните еуфорията, която съпровождаше престоя на министерските постове на неизвестните преди това Кирил Петков и Асен...

Изповед: Лили Иванова разкри голямата истина за мъжете в живота си

Лили Иванова вдига сензационно завесата над личния си живот, който години наред пази в абсолютна тайна. Примата...

Режисьорът, писател и политически пиар Нидал Алгафари разбива заверите около Румен Радев и новия му политически проект, Кирил Петков и кадровата и управленска вакханалия на обкръжението му и поредния водевил с оставката на Корнелия Нинова като лидер на БСП. Алгафари заяви, че Радев никога не признава че бърка – че не е избрал подходящите хора нито за първия, нито за втория служебен кабинет. „Радев през цялото време искаше да покаже, че е по-голям мъж от Бойко Борисов“, отбеляза той.

Според него има паралел между времето, когато Първанов е заложил на Сергей Станишев, мислейки, че ще е управляем и „послушен“. „Същата история е и сега. Тези хора, които са може би знаещи, но нямат опита и не са подготвени за такъв тип управление. Едно е да управляваш фирма, друго е държава. Във фирмата нямаш тежестта на пенсионерите, нямаш тежестта да образоваш поколения, дали да застанеш на страната на руснаците или американците. Всичко това нещо на тях все още не им е познато. Трябва им много време. И тъй като са неопитни, Радев е предполагал, че ще ги управлява като едни марионетки“, заяви Алгафари пред pik.bg.

Нидал Алгафари: Вместо свобода, от юмрука на Румен Радев излезе Бойко Рашков-Бухалката

„И какво направи господин Радев – когато сглобиха тази четворна коалиция, добави петия елемент – с Бойко Рашков и Стефан Янев да държат в подчинение останалите. С някое помръдване на министър или зам.-министър, винаги ще са готови да ги ударят и да правят коалицията, както Радев поиска. Затова смятам, че би било редно да прехвърлят мост към ГЕРБ и ДПС и да се вгледат в БСП. В БСП са всичките им минуси, които ги имат. Но там има и достатъчно кадърни хора, които биха могли да им помогнат да направят първите си прощъпулници. Същото е и в ГЕРБ – с онези опитни хора, които са били по някакъв начин във властта.
Най-мъдрите и опитните тук са ДПС – нищо не им пречи на Кирил Петков и Асен Васил даже да отидат на крака при ДПС и да кажат: „Помогнете ни“. Те със сигурност няма да им кажат: „Дайте ни власт или министерство“. Така управляващите със сигурност ще се еманципират от Румен Радев“, отбеляза той. Според него всички много добре знаят, че Радев е спечелил изборите благодарение на Бойко Рашков и машинациите с машините: „Затова хората разбират – той не е не нивото да управлява държавата“.

Алгафари бе категоричен – Петков и Василев са поискали властта, без да осъзнават своята неопитност: „Мечтата им беше да държат финансите на държавата. Дали за да се опитат да направят нещо добро за държавата или да направят нещо добро за някои хора от държавата“. „Обаче къде е големият проблем – сега, когато започне да се прави бюджет и да се дават пари на министерствата, за да започнат да работят, нещата ще опрат до един човек – Асен Василев.

Ще започне едно: „Защо ми взимаш парите? Дай на мен“. И ще започнат да се теглят нови кредити, което ще доведе до една безумна инфлация. Много ще им бъде трудно. Но при цялата тази история господин Радев ще стои отстрани, за да може в един момент отново да излезе с юмрук и да каже: „Давайте напред“, забравяйки, че именно той ги доведе на власт и предизвика тази ситуация“.

„Другата цел да бъдат във властта, е да се „облажат“ някои хора. Какво означава да си финансов министър и да държиш целия бюджет в себе си? – Това означава да държиш един маркуч и да решаваш къде да се полива. Според мен всичките кражби, които са извършени в България, са били „според закона“ или лекото заобикаляне на закона“, заяви той. Запитан как ще коментира новия проект на Радев „със стари познати лица“, който по предварителни данни ще застраши директно БСП, Алгафари заяви: „Този филм сме го гледали. Само че с един изключително много по-мощен и популярен президент – Георги Първанов.

Единият беше „Да съхраним българското“, после беше АБВ. ДА тръгнеш да дърпаш от БСП, когато ти не си имал нищо общо с тази партия, освен че Корнелия Нинова те е издърпала и направила президент… Той няма нищо общо с БСП. Освен това в политическия диапазон има нещо – изведнъж всички отидоха вляво. Всичко било ляво, ляво, включително ДБ предлагат леви политики. Остава дясното, в което няма нищо. А дясната политика означава да намалиш влиянието върху държавата. Проблемът на Радев обаче е, че десните хора никога не биха го припознали.

Да идеш да грабиш и блъскаш по БСП, Радев така ще завърши втория си мандат, че няма да го поканят и в някое крайпътно село да си каже думата. Освен това Илияна Йотова като стар социалист не би допуснала той да свърши нещо подобно“. Алгафари коментира и ситуацията в БСП и факта, че Нинова не желае да се оттегли от лидерския пост: „БСП не е автентична лява партия, автентична лява е била БКП. Имаше време, в което тя провеждаше най-десните политики. Раздробиха земеделието, приватизираха България и участваха в това. БСП наследиха от БКП „хубавините“ – членската маса, много четения вестник „Дума“, влиянието и парите, които БКП имаше и някак си се опитаха да се отърват от лагерите, от занданите, от всичко лошо, което имаше при БКП. Основната причина да се случва това с БСП в момента, беше заложена при Лилов“.

„Да, Нинова има вина за разпада на БСП, но със сигурност това не е само нейна вина. Какво направиха Миков, Станишев, Първанов – за да задържат разпада, за да привлекат млади хора в партията?! Погледнете – в БСП почти няма случайни млади хора – все някой е внук на някого си, вуйчо му е еди-кой си“, заяви Алгафари. Според него в БСП са преценили, че една сериозна криза в БСП ще повлияе и върху работата на Нинова като вицепремиер, и върху тримата им министри: „Да, Корнелия е направила грешки. Но тя успя да докара БСП във властта. Назначаването на „твои хора“ води поне 2000-3000 души, които ще бъдат назначени в кръговете към тези министерства. Така че партията като колективен орган по-скоро смятам, че са постъпили разумно като не приеха оставката на Нинова. Към този момент като че ли няма по-добър вариант“.

Половинките на Радев и Йотова блестят на церемонията в кралско синьо и алено (Снимки и видео)

Запитан, ако през пролетта има извънредни избори, какво ще е поведението на Нинова, той заяви: „Ще има достатъчно финансови средства, за да може да помогне при такива избори. Защото както и да завъртиш нещата – „новите месии“ няма да дойдат, Радев няма да успее да направи новия си проект, а сегашните „участници“ отново ще си разпределят местата. Корнелия Нинова е в изключително изгодна позиция, защото тя е част от една коалиция и може да я изнудва: „При мен са хората, които могат да излязат на улицата – пенсионерите, в туризма, земеделието. Така че, дайте парите при нас, за да прокараме тази хубава социална политика“. Нидал Алгафари заяви, че ще ни трябват още сто години да се превъзпитаме като народ и да спрем да назначаваме близките и роднините си на постове.

Най-нови

Петър Волгин: Румен Радев бързо да покаже вратата на Кирил и Асен

Сигурно помните еуфорията, която съпровождаше престоя на министерските постове на неизвестните преди това Кирил Петков и Асен Василев. Стъпили именно върху това...

Изповед: Лили Иванова разкри голямата истина за мъжете в живота си

Лили Иванова вдига сензационно завесата над личния си живот, който години наред пази в абсолютна тайна. Примата на естрадата ще разбие митовете...

Писна й: Богдана Карадочева се отказа да се бори за пенсията си

Кралицата на шансона Богдана Карадочева се е отказала да се бори да получи пенсия от държавата. 72-годишната певица дълги години се опитва...

Менделсон: Васко Кеца ще кумува на Цветанка Ризова

Васил Найденов е пръв приятел на Цветанка Ризова и новия й мъж – адвоката Красимир Недков. Оказва се, че водещата на „Лице...

Доц. Мангъров с последни новини за детето с неизяснен хепатит у нас

4-годишно дете, прието в Детското отделение на Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести "Проф. Иван Киров" с неизяснен...

Още интересни публикации