събота, март 18, 2023

Нова драма в живота на Тони Димитрова: Баща й вече не я познава

Въпреки тежките удари на съдбата талантливата певица пак показа голямото си сърце

Последно

Три са зодиите, които понасят пролетната умора най-тежко

С удължаването на дните и затоплянето на времето много от нас очакват с нетърпение настъпването на пролетта....

Лична драма: След смъртта на сина ни съпругът ми ме предаде

Това е историята за мъката на една почернена майка. Моята история! Омъжена съм от дълги години. Не...

Анита най-сетне проговори за раздялата с Рачков

Приказката на актьора и тв водещ на "Като две капки вода" Димитър Рачков и 24 години по-младата...

Тихомълком и без да се жалва пред камери и микрофони, певицата Тони Димитрова изживява един от най-тежките периоди в живота си. Престарелият й татко – бай Димитър, е застигнат от скорострелна форма на деменция и почти напълно е загубил паметта и умствените си способности.

„Тази болест е кошмарна. Преди няколко дни бяхме при него с дъщеря ми, попитах го как се казва, той се смее. Попитах го за моето име – пак същото. Сърцето ми се къса да го гледам така„, споделя през сълзи изпълнителката на „Ах, морето“ пред в. „Галерия“.

Деменцията у 88-годишния баща на Тони започва да се проявява за първи път през 2016-а година, когато съпругата му умира от рак. Димитрова е до леглото на майка си до последния й дъх и не успява да забележи как другият й родител постепенно се превръща в непознат човек.

Отначало изпълнителката сама се грижи за Димитър, пере го, готви му, облича го. После наема и жена да й помага, но ситуацията става неудържима. Възрастният мъж на няколко пъти излиза тайно от дома си и се налага да бъде издирван с полиция.

В крайна сметка Тони се принуждава да заведе татко си в хоспис в Бургас, където се грижат за старци в неговото състояние. Посещава го винаги, когато може, но родителят й вече не разбира, че дъщеря му е дошла да го види.

Добрият пример: Тони Димитрова трогна пенсионер с голяма изненада

Обичаната бургаска певица Тони Димитрова трогна до сълзи дядо Стоян от Бургас, който днес навършва 89 години. Рано сутринта слънчевата Тони му занесе лично послание от неговите любими внучки и цялото семейство, които не могат да споделят празника му заради извънредната ситуация.

Рожденикът получи прекрасни рисунки от своите любими внучки и мило пожелание да продължава все така да се усмихва с баба им Душка и да са щастливи.
В писмото децата пишат още, че чакат с нетърпение отново да прегърнат баба и дядо, да учат при тях и да си пишат домашните.
Рисунките на внучките, които Тони Димитрова занесе на рожденика.

Освен че е доброволец към общината, харизматичната певица Тони Димитрова е и част от екипа, който се грижи за най- уязвимите от епидемията. Тя с удоволсвие влезе и в ролята на посланик на добротата и надеждата, след като семейството на възрастния бургазлия се обърнало за помощ към общината, за да стигнат посланията им до 89-годишния дядо Стоян.
Децата нарисували гълъб като символ на надеждата и новото начало.

Най-нови

Лична драма: След смъртта на сина ни съпругът ми ме предаде

Това е историята за мъката на една почернена майка. Моята история! Омъжена съм от дълги години. Не мога да отрека, че съпругът...

Анита най-сетне проговори за раздялата с Рачков

Приказката на актьора и тв водещ на "Като две капки вода" Димитър Рачков и 24 години по-младата от него плеймейтка Анита Димитрова...

Кристина от „Ергенът“ се оказа много оборотна: Имала вземане-даване със Слави, Годжи и Петканов

Кристина Пламенова, която бе една от първите изгонени във втория сезон на "Ергенът", първоначално се представи като умна и образована дама, попаднала...

Насинената Луиза Григорова в защита на Вергов: Всичко е евтин ПР (Снимка)

Съдебната сага между Диана Димитрова и Юлиан Вергов придобива все по-любопитен развой. След като стана ясно, че Вергов печели делото, ето че...

5 лесни стъпки, с които ще откажем цигарите за нула време

Отказването от тютюнопушенето често е една от точките в списъка с новогодишни решения. Не може да се отрече - на практика за...

Още интересни публикации