петък, декември 9, 2022

Ново откритие: Дълголетието ни зависи от кръвната група

Такова е изследването

Последно

Късметче на деня за 9 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 9 декември 2022 година "Ще ви изненадат с подарък, който...

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Благодарение на съвременната техника и набор от информация, с които разполагат учените, се правят все по-нови и интересни проучвания относно човешкия организъм. Такова е например изследването, което ще разгледаме днес. От кръвната ни група може да извлечем информация за това как да поддържаме по-добро здраве, към какви заболявания сме по-податливи и т.н. Например хората с най-силна имунна система се смята, че са притежателите на нулева кръвна група. Друго изследване пък отчита, че хората с кръвна група А са най-податливи на заразяване с малария, предават от actualno.com. Ето и какво още можете да научите спрямо кръвната си група:

Кръвна група АВ
Хората от тази кръвна група действат много интуитивно във всяка ситуация, по-спокойни и търпеливи са, но понякога отчитат ниско либидо. Затова за мъжете с такъв проблем се препоръчва да консумират чай от мента и коприва, както и чай от сандалово дърво, божур, мента или зелен чай.

Кръвна група А
За разлика от гореспоменатите, хората с кръвна група А са изключително податливи на стрес и тревожност, те са нетърпеливи и много чувствителни. Обикновено имат високи нива на кортизол – хормон на стреса. За тях специалистите съветват да консумират повече растителни продукти, да практикуват йога и медитация, за да се почувстват по-уверени и да се справят със стреса. Подходящи чайове са от невен и мащерка, жасмин или зелен чай.

Кръвна група В
За хората с тази кръвна група се отчита, че са податливи на автоимунни заболявания, имат по-бавен метаболизъм и често се оплакват от проблеми със съня. Относно храносмилането, необходима ви е малко външна помощ от подходящите храни и напитки, за да се справи храносмилателната система с лошите бактерии, попаднали в организма ви. Поради тази причина експертите съветват да пиете чай от червена боровинка, маточина и салвия, зелен чай и др.

Кръвна група 0
И последни, но не на последно място. За най-устойчивите се препоръчва да си набавят необходимото месо, за да поддържат крепкото си здраве, но да избягват продукти с глутен или мляко. Възможно е да имате проблеми със стомашните киселини. Опитвате се да стоите настрана от стресовите ситуации и не позволявате на тревожността да ви завладее. Експертите по темата препоръчват консумацията на чай от женшен, мате, джинджифил или зелен чай. Чайовете са изключително полезни напитки, които ще са още по-благоприятни за организма ви, ако са съобразени с кръвната група. Разбира се, преди да прибегнете към лечение с народни методи, се консултирайте с лекаря си. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново. Първата им среща...

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Още интересни публикации