четвъртък, юни 8, 2023

Ново 20: Продават луксозната къща от „Барселонагейт“, цената и екстрите стряскат

Имотът е на 4 етажа, със седем бани, гараж с осем места, асансьор, градина, басейн и чудесна гледка към Барселона

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

Луксозната къща, свързана с разследване на каталунската полиция и антикорупционната прокуратура на Испания, в което беше замесено името на българския премиер Бойко Борисов, се продава. Това съобщи каталунското издание „Периодико“, което преди месеци разказа за разследването, образувано по сигнал на българското гражданско движение БОЕЦ.

Цената на обявения за продан луксозен имот е 2.95 млн. евро.
Според описанието, направено от агенция „Idealista“ имотът е с високотехнологични системи за наблюдение, „на четири етажа, със седем бани, гараж с осем места, асансьор, градина, басейн и чудесна гледка към Барселона“. Първият етаж, освен основното помещение, е с четири спални със собствена баня и дрешник. В основното помещение, освен отделна баня, малка стаичка дава връзка с частна тераса. Там има и голяма кухня с трапезария за осем души и сервизно помещение с отделна баня.

Специализираната прокуратура на България започна проверка по случая в края на февруари, когато се самосезира по публикацията на „Периодико“, според която каталунската полиция разследва „международна схема за пране на пари“, в която е замесено името на премиера Бойко Борисов. Още тогава министър-председателят коментира, че става дума за планирана „от изток“ атака, осъществена със съдействието на неговия „съсед по месторабота“, тоест – президентът Румен Радев. Вицепремиерът Томислав Дончев пък определи случая като „стара манджа, притоплена на испанския котлон“.

Като собственик на къщата вече нееднократно се заяви бизнесменът Александър Чаушев, който обясни, че я е дал под наем на бившата манекенка Борислава Йовчева, която живее в луксозния имот заедно с дъщеря си, родена през 2012 г., и двамата си родители.

Именно семейството на Йовчева е заподозряно от властите в Барселона, че се е облагодателствало от престъпна схема чрез фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, получили милиони евро от „физически лица, които не пребивават в Испания“. Според цитираните от „Периодико“ данни къщата е закупена за 3 милиона евро през 2013 г., но се води собственост на Numin Invest S.L.

Между януари и юли 2013 г. Йовчева управлява фирмата, регистрирана с капитал от 3000 евро. След това тази функция поема баща ѝ Георги Йовчев. Двамата нямат предишен опит със сериозен бизнес. Досега не е станало ясно как започват да се занимават с въпросните фирми и по каква линия е осигурено финансирането им.

Хипотезата за връзката на премиера с т.нар. „къща в Барселона“ излезе за пръв път наяве през 2016 г. в тайните записи от разговори между двете бивши съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова със столичния адвокат Момчил Мондешки. В тях се чуваше бившата председателка на Софийския градски съд да казва, че Борисов е купил къща на жена, към която имал „положително отношение“.
Пред „Дневник“ представител на каталунската полиция е заявил, че разследването в Испания още не е приключило и „има още много данни за разследване“.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации