неделя, декември 4, 2022

Ново 20: Продават луксозната къща от „Барселонагейт“, цената и екстрите стряскат

Имотът е на 4 етажа, със седем бани, гараж с осем места, асансьор, градина, басейн и чудесна гледка към Барселона

Последно

Ясни са зодиите, които ще страдат през декември

КОЗИРОГМоже да сте чули слух или нещо, което знаете, че е клюка, но въпреки това го приемате...

Лична драма: Наричах дъщеря си „мой ангел“

Беше 9 часа сутринта. Предстоеше ми сложна операция и се подготвях да тръгна към болницата. Изведнъж сърцето...

Диана Любенова откровена до болка: Страхувах се дали ще бъда майка

В продължение на две години Диана Любенова и мъжът й – продуцентът от американски произход Лес Уелдън,...

Луксозната къща, свързана с разследване на каталунската полиция и антикорупционната прокуратура на Испания, в което беше замесено името на българския премиер Бойко Борисов, се продава. Това съобщи каталунското издание „Периодико“, което преди месеци разказа за разследването, образувано по сигнал на българското гражданско движение БОЕЦ.

Цената на обявения за продан луксозен имот е 2.95 млн. евро.
Според описанието, направено от агенция „Idealista“ имотът е с високотехнологични системи за наблюдение, „на четири етажа, със седем бани, гараж с осем места, асансьор, градина, басейн и чудесна гледка към Барселона“. Първият етаж, освен основното помещение, е с четири спални със собствена баня и дрешник. В основното помещение, освен отделна баня, малка стаичка дава връзка с частна тераса. Там има и голяма кухня с трапезария за осем души и сервизно помещение с отделна баня.

Специализираната прокуратура на България започна проверка по случая в края на февруари, когато се самосезира по публикацията на „Периодико“, според която каталунската полиция разследва „международна схема за пране на пари“, в която е замесено името на премиера Бойко Борисов. Още тогава министър-председателят коментира, че става дума за планирана „от изток“ атака, осъществена със съдействието на неговия „съсед по месторабота“, тоест – президентът Румен Радев. Вицепремиерът Томислав Дончев пък определи случая като „стара манджа, притоплена на испанския котлон“.

Като собственик на къщата вече нееднократно се заяви бизнесменът Александър Чаушев, който обясни, че я е дал под наем на бившата манекенка Борислава Йовчева, която живее в луксозния имот заедно с дъщеря си, родена през 2012 г., и двамата си родители.

Именно семейството на Йовчева е заподозряно от властите в Барселона, че се е облагодателствало от престъпна схема чрез фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, получили милиони евро от „физически лица, които не пребивават в Испания“. Според цитираните от „Периодико“ данни къщата е закупена за 3 милиона евро през 2013 г., но се води собственост на Numin Invest S.L.

Между януари и юли 2013 г. Йовчева управлява фирмата, регистрирана с капитал от 3000 евро. След това тази функция поема баща ѝ Георги Йовчев. Двамата нямат предишен опит със сериозен бизнес. Досега не е станало ясно как започват да се занимават с въпросните фирми и по каква линия е осигурено финансирането им.

Хипотезата за връзката на премиера с т.нар. „къща в Барселона“ излезе за пръв път наяве през 2016 г. в тайните записи от разговори между двете бивши съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова със столичния адвокат Момчил Мондешки. В тях се чуваше бившата председателка на Софийския градски съд да казва, че Борисов е купил къща на жена, към която имал „положително отношение“.
Пред „Дневник“ представител на каталунската полиция е заявил, че разследването в Испания още не е приключило и „има още много данни за разследване“.

Най-нови

Лична драма: Наричах дъщеря си „мой ангел“

Беше 9 часа сутринта. Предстоеше ми сложна операция и се подготвях да тръгна към болницата. Изведнъж сърцето ми внезапно се сви. Обърнах...

Диана Любенова откровена до болка: Страхувах се дали ще бъда майка

В продължение на две години Диана Любенова и мъжът й – продуцентът от американски произход Лес Уелдън, се борили да имат дете....

Тони Димитрова избухна: Ти, нищожество, не ме е страх от теб

Преди броени дни Силвия Кацарова обяви в профила си в социалните мрежи, че е спечелила важно съдебно дело за сагата около авторските...

Джулиана Гани отново подложена на жесток тормоз

По всичко личи, че Джулиана Гани наистина е много щастлива от новия си живот с Теодор Гецов и в очакване на бебе...

Баба Ванга не греши: Според нея има 6 предмета, които привличат пари в дома ни

Ако правилно оборудвате дома си, можете да донесете късмет в апартамента си. Според Ванга някои предмети могат да донесат късмет, любов и...

Още интересни публикации