петък, август 12, 2022

Обраха Корнелия Нинова: Крадци разграбиха къщата на соцлидерката

Местните обясняват, че къщата, в която е минало детството на Нинова, вече приличала на бункер

Последно

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш –...

Корнелия Нинова е жертва на системни грабежи, за които едва ли подозира. Това разкриват жители на родното село на лидерката на БСП – Крушовица. Местните обясняват, че къщата, в която е минало детството на Нинова, вече приличала на бункер.

Едва се крепяла на останалите няколко греди, даже по-голямата част от керемидите от покрива били обрани от представители на ромската общност в региона. „Преди няколко години даже двама крадци, пак роми, починаха на нейната улица от токов удар, защото се опитвали да крадат кабелите край къщата“, разказват съселяни на червената лейди.

Местните споделят, че не смеели да влязат да проверят как е хавата вътре. Предполагали, че всички мебели са или изгнили, или отнесени къде от крадци, къде от поройните дъждове и наводнения, които ежегодно засягат региона. Не можели обаче да си обяснят защо Корнелия не стъпвала в родното си село и оставила бащиния си дом на произвола на съдбата. Пенсионери от Крушовица твърдят, че къщата още се водела на нейното семейство, не била продадена на други собственици. „Поне като не им трябва, да я пуснат за продажба. Не че има наплив да идват да живеят в тоя край, ама поне да не стои в такова състояние“, допълват комшиите на Нинова, някои от които си я спомнят само като невръстно дете, а други са я виждали единствено по телевизора.

В Крушовица, Врачанско, Нинова е живяла едва до 7-годишна възраст. В същата къща, която днес е основен обект на кражби на ромите от региона, малката Корнелия събирала цялото село за игри. Заедно с братовчедите ѝ от многобройната фамилия се скупчвали в едната стая. Рецитирали, пеели, пускали плочи и танцували. „Преобличаха се като народни певици и си играеха. Но тя беше отворено момиче и ѝ сечеше пипето“, коментират крушовчани и издават, че именно Корнелия измисляла какво да прави тайфата, когато се събира. Най-много обичали да играят на местната занимавка клендза, на народна топка и „пускам, пускам кърпичка“.

Шефката на БСП се мести от село Крушовица в Мизия, където учи до началото на гимназията, тъкмо в навечерието на първи клас. Окончателно спряла да ходи на село, когато баща ѝ починал. В другата си къща в Мизия, която в момента е обитавана от нейната майка Маргарита, Нинова също не отсядала често. Постройката, досущ като тази в Крушовица, се нуждае от сериозен ремонт, макар да е в по-добро състояние от другата. Когато пътува до родния си край, Корнелия обаче шета по-често в дома на своята свекърва Дафина, която ѝ е като втора майка.

Най-нови

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките си любовта си. Кажи „Обичам...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш – направи го. Така ще се...

Дневен хороскоп за 9 август 2022: Влюбване за Телците, Девите да внимават с еуфорията

Дневен хороскоп за 9 август 2022 Овен Днес може да сте необикновено подвижни и жизнени. Струва...

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Още интересни публикации